Kombinovaná varná deska - indukce + sklokeramika, máte někdo?

Ahojky všichni. Chci se zeptat na vaši zkušenost s kombinovanou sklokeramickou varnou deskou s indukcí (dvě a dvě plotny). Kvůli některému nádobí zvažuji do nové kuchyně tuto variantu. Jaké máte pro a proti, co ji máte, dali by jste jinou nebo jste spokojeni? Případně jaký typ máte, moc jsem jich totiž na trhu nenašla? Co doporučíte? Předem moc děkuji za odpovědi.
Odpovědět
Profilova fotka
@piskule Mají rodiče, protože nechtěli měnit všechno nádobí. Negativum vidím v tom, že jakmile si zvykneš na indukci, bude ti sklokeramika připadat pomalá, takže už koupili na indukci úplně vše a na sklokeramice nevaří :) Přesný typ nevím, ale je od Mory.
Odpovědět
Profilova fotka
@piskule přesně jak píše @denisaho... znam několik případů kdy si lidi koupili kombinaci, právě s toho důvodu, že měli nějaké nádobí které nešlo na indukci - a dopadlo to tak, že tu část se sklokeramikou vůbec nepoužívají. Takže: malé bezvýznamné (+) je že mužes používat nádobí které nejde na indukci a (-) dva uplně rozdilné druhy vaření Můžu si na to vsadit, že pokud si ji pořídíš budeš mít krásnou indukční dvoupotýnku s "odkládacím" prostorem :-)
Odpovědět
@verunky a @denisaho Holky díky za odpověď. Já to právě řeším z toho důvodu, že mám nějaké hrnce a i skleněné nádoby, co na indukci nejdou. Hlavní důvod ale je zavařovací hrnec. Celkem dost zavařuji-ovoce, marmelády, zeleninu, houby a nedovedu si představit jiné zavařování. No uvidím, ještě si nastuduji zavařování v troubě. Nemáte s tím některá zkušenost, zda to i zavařené v troubě dobře drží? Mám velkého brouka v hlavě, ale ještě cca 6 měsíců na rozhodování, tak uvidím.
Odpovědět
Profilova fotka
my máme plyn, ale švagrová má indukci a sklokeramiku napůl. Říká, že až si bude pořizovat příště celou indukci. Nemůže si ji vynachválit. Bohužel nevím značku...
Odpovědět
Profilova fotka
@piskule Bohužel se zavařováním nepomohu, naši nezavařují ani na desce ani v troubě. Mrkni se někam, jaké je zavařování na indukci, ale pokud by tě výměna nádobí měla stát hodně peněz, tak bych klidně šla do indukce a sklokeramiky, jen na sklokeramice začneš mít po čase pocit, že to nějak trvá :) ale v pohodě se s tím dá fungovat :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?