Kterou variantu kuchyně zvolit?

Dobrý den, chtěla bych poprosit o názory, kterou variantu uspořádání kuchyně zvolit - jenom upřesňuji, že ty trojkřídlé dveře u jídelního stolu nebudou využívány jako vstup na terasu, na tu se bude chodit z obývací části.
Odpovědět
Mně se nejvíce líbí 1, pak 3. Varianta 1 má výhodu, že pracovní plochy na sebe navazují a že vysoké skříně jsou stranou, takže zbývá hodně prostoru na pracovní plochu. Varianta 3 má výhodu, že se dá chodit ke stolu z více směrů, ale na druhou stranu se dost okrádáte o pracovní plochu a ty vysoké skříně vedle pracovní plochy budou působit zbytecne masivně (co byste pak dali do toho výklenku, kde jsou vysoké skříně ve variantě 1?). Ve variantě 2 by bylo málo pracovní plochy, tu bych určitě nevolila.
Odpovědět
@renatka_k Děkuji za reakci, ve variantě 2 a 3 došlo k rozšíření kuchyně o 0,7m - spíž se zmenšila o 0,7m2 - ten výklenek se prakticky zrušil. Já se u té 1 právě bojím toho obcházení - nevím, co mi bude vadit víc, nemám zkušenost.
Odpovědět
Mně se líbí asi 3. Ale popřemýšlela bych, jestli není lepší chodit na terasu z kuchyně než z obýváku.
Odpovědět
Mne se nejvic libi druha. Vypada vzdusne. Ale zalezi, jak moc varite, kolik potrebujete prostoru a ulozneho mista. Pokud je misto,udelala bych ostruvek sirsi, tak 90cm minimalne.
Odpovědět
@azsinanecovzpomenu děkuji za odpověď, vaříme právě téměř denně, takže se asi budu muset přiklonit k té variantě č.1
Odpovědět
Mě se líbí 1.
Odpovědět
@kackac31 Mne príde varianta 1 ako najpraktickejšia. Je tam veľa miesta na linke. Máme niečo podobné akurát U otočené do priestoru a aj keď vyzerá linka veľká,tak niekedy si vravím,že by sa toho miesta zišlo ešte viac a za mňa aj väčší špajz je výhodou. Obchádzania by som sa nebála a možno sa tým trošku aj stratí občasný bordel pri varení. 🙂 Nad 2 a 3 by som rozmýšľala pokiaľ by bol ten spoločný priestor s obývačkou menší, tieto dve varianty sú vzdusnejšie a priestor by vyzeral väčší.
Odpovědět
@kackac31 Mě osobně se líbí návrh č. 2., ale nedělala bych u ostrůvku zídku či to vyvýšené, ale nechala bych to v rovině. Vyhnout se prskání při vaření/smažení lze i krásnou "výjezdnou" vestavěnou digestoří, přímo před indukční deskou (má to tak kamarádka a je to moce hezké i účinné). Prostor tím bude působit moderně a vzdušně. Za mě je tam i dost prostoru na přípravu, nejsem zastáncem mít na lince cokoli, takže to možná vypadá u mě sterilně, ale i vždy uklizeně 😉 (kávovar a další malé spotřebiče mám schované ve skříni - a zapojené). Pokud, ale patříte mezi lidi, co preferují mít na lince nože, kávovar, rychlovarnou konvici, kořenky atd - tak souhlasím s výše uvedenými názory, že místa není dost.
Odpovědět
Varianta 1 je asi nejpraktičtější(vzhledem k pracovnímu a úložnému prostoru), var. 2 je velmi moderní, designově nejtrendovější. Vybrala bych verzi č. 1
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?