Kuchyň a její pracovní deska

Dobrý den , chci se zeptat zda si někdo z Vás montoval a frézoval pracovní desku na kuchyň . Chtěl bych se do toho pustit sám, rady a zkušenosti by se hodily ,popřípadě jakou šablonu použit atd.Prosím podělte se co a jak 🙂👍. (Žádné nářadí na to zatím nemám šablonu frézu atd….🤦‍♂️🙂 ) Jsem z České Lípy budu si šablonu pořizovat kdyby pak měl někdo zájem mohu šablonu za flašku půjčit 👍🤝.
Odpovědět
@ajl007 …..přidávám pár fotek pro inspiraci kdyby si chtěl někdo taky sám vyfrézovat a smlntovat pracovní desku. Spoj zatím není ještě podlepeny a sešroubovaný ,ale i tak spoj sedí úžasně.
Odpovědět
@ajl007 ….ještě jsem zapomněl napsat, používám šablonu
Odpovědět
Dobrý den, ten spoj se povedl. Psal jste, že jste předtím žádné nářadí neměl, budete se tím nyní živit? Co jsem tak koukal na cenu šablony, frézky a pily, byla to pěkná investice.
Odpovědět
@vencass ….dobrý den ,určitě se tím nebudu živit 🙂 ,ale je v planu dřevěná terasa ,epoxidový stůl a další …. tak si pořizují nářadí které funguje . Co se tyče šablony tak ta se nestratí 🙂
Odpovědět
@ajl007 Dělal jsem si kuch. linky už do více nájemních nemovitostí. Pracovní desky řežu pod úhlem 45 stupňů. Je to hezčí a stačí mi na to metr, pravítko a mafl. Jediná výhoda frézovaného spoje je, že se ušetří troška materiálu. Dle mého názoru je to na úkor vizuální kvality.
Odpovědět
@m_i_r_e_k jojo úhel 45 byl taky ve hře ,ale v mém případě to nešlo a úplně nevím zda je to hezčí 🤣 . Ikea má délku desky 246cm a musel jsem počítat každý centimetr 👍.
Odpovědět
Profilova fotka
@ajl007 No pěkně ty, dobře jsi investoval do strojů. Škoda že jsem tvůj příspěvek neviděl dřív tu šablonu už mám doma cca měsíc je to teda s tvrzeného plastu ne drevostriska ta tolik nevydrží. Platil jsem myslím 1000 Kč plus doprava. Jinak celou kuchyň si navrhuji sám a budu si ji taky celou komplet vyrábět. Tak pak budou fotky. Jinak spoj máš pěkný nezapomeň pořádně pod lepit lepidlem a silikonem.Jinak frezu jsem koupil triton 2400 w. Byla v akci za cca 7 tisíc
Odpovědět
@ajl007 Mne se 45 stupnu taky nelibi. A diky za ukazku prace s Ikea deskou. Taky budeme dubovou Karlby zrejme napojovat (mame starou a chci ji rozsirit). Mate to moc povedene, fakt pekna prace. Jen se toho bojim, aby to bylo bez skulinek a nenabobtnalo to.
Odpovědět
@ajl007 Deska se dá koupit i jinde než v Ikea. Běžně se dá koupit i přes 4m délky a/nebo v metráži, např. v hobby marketech. Jinak chápu, že každému se líbí něco jiného, nicméně z objektivního hlediska je ten spoj 45° méně vidět na dekoru dřeva, protože vlákna obou desek na sebe navazují. Frézované spoje se dělají jen proto, aby se ušetřil materiál. Je to kompromis mezi kvalitnějším spojem 45° a levnějším spojem 90°. V místě, kde je hrana, by to bylo nejvíc vidět, a proto začíná pod úhlem 45°. Potom plynule přechází na 90°, aby se ušetřilo.
Odpovědět
@m_i_r_e_k Jenze malokde sezenete masivni dyhu za takovy pekny peniz. Uz na ni varime 7 let a jinou nechci.
Odpovědět
@jarin1 dík . Šablonu mám od IGM a na spoje jsem objednal Coloriont v dubu tak uvidíme jak to dopadne , prostředek slepím lepidlem na dřevo D4 . Na Trotina jsem koukal taky co jsem četl tak asi hodně povedená . Tak to klobouček vrhnout se na komplet kuchyň svépomocí 😎 .
Odpovědět
@m_i_r_e_k ….to samozřejmě vím , ale Ikea má vzorníky a desky skladem a hlavně musel jsem počítat s tím když se něco nepovede aby byla možnost zajet hned pro novou 😉 desku.Zatím nebylo potřeba
Odpovědět
Článek se načítá
@puhelin skulinku nepřesnost muže udělat i řemeslnik 🙂 já si před začátkem v OBI koupil zkušební desku (odřezky) a v sobotu jsem frézoval a frézoval zkušební desky .
Odpovědět
@ajl007 Tak to asi zkusime i my. Zatim jsme meli kuchyn poskladanou z celych desek (dve rovnobezne linky), ale neni to ono. Dekuju za fotky, povzbudil jste me.
Odpovědět
Profilova fotka
@ajl007 igm je ok. Já to bral s bazaru párkrát použitou. Je vidět že není vůbec opotrebena. Jinak tím že mě to baví ty kuchyně a už jsem dělal nám do bytu a sestře kompletní kuchyň tak bych chtěl v tom pokračovat a rozjet to.
Odpovědět
@jarin1 já ji pořídil novou ,máme v rodině dvě kuchyně v planu tak užije a pokud bude deska za 10let hnusná pořídíme novou. Deska mě vyšla do 10tis 🙂 truhlář chtěl myslím 13tis za práci komplet rozpočet byl myslím 27-29 tis . Ja se těším až se vrhnu na epoxidový stůl 180x85
Odpovědět
@ajl007 …….deska slepena sešroubována a vrchní čas slepena PŮL lepidlem v barvě dub ColorJoint .
Odpovědět
Profilova fotka
@ajl007 Luxusní práce...
Odpovědět
Profilova fotka
@ajl007 Máš to pěkný ale tu pásku ne třeba pokud máš ponorku a lištu právě díky té listě by ten řez měl být čistý.
Odpovědět
@jarin1 @daniel_twrdy Děkuju . ….ano ta páska je na řezání zbytečná ,ale nalepil jsem ji abych si udělal rozměr otvoru.
Odpovědět
@ajl007 Mohu poprosit info, čím jste lepil spoj prac. desky a obklad, aby se nedávala lišta? Děkuji.
Odpovědět
@jowana …..dobrý den , tak na střed desky a lamely jsem použil Titebond na vrchní spoj a roh jsem použil ColorJoin tuba na jeden spoj max 65cm (mají barevnou škálu) a místo soklu, Botament S5 supax .
Odpovědět
@ajl007 děkuji.
Odpovědět
Profilova fotka
EDIT: Omluva, prispevek neprati k tomuto vlaknu, ale @jarin1 🙂 Dobry den, mate to super. Chci se zeptat, korpusy jste delal take uplne sam? Popripade do jakeho detailu? Cele desky a rozrezat doma, nebo z narezoveho centra? Pokud jste sel opravdu od desky, mel bych nekolik dotazu, pokud byste byl tak hodny: - jak kolikujete do hrany? - jake spojovaci kovani je pouzito? - jak mate pridelana zada? Drazka/polodrazka/naprimo? - spodni a vysoke skrinky primontovane ke stene? nebo jen stoji na nozkach? - odkud mate dvirka? Je to lak, predpokladam? Videl jsem nejakou vasi fotku, kde jste mel Blum e-services, v tom mam navrzeno taky a budu zacinat nekdy behem jara.. Jsem momentalne ve fazi lehkych obav, jestli to zvladnu 😄
Odpovědět
Profilova fotka
@ondrej_havlicek Odpověděl jsem u našeho alba "kuchyň" 😉
Odpovědět
Profilova fotka
@ajl007 U těch vysokých skříněk v pravo není dobré mít je takto otevřené a nespojené mezidnem, budou se váhou materiálu rozvírat, mluvím z vlastní zkušenosti první kuchyně a další člověk my to potvrdil, lepší alespoň dvě pevná mezidna sešroubovaná k bočním deskám. Nebo alespoň vem dve poličky a konfirmáty je sešroubuj, pokud bude bok korpusu pohledový zároveň tak použij kolíky.
Odpovědět
@jarin1 vysoké skříňky jsou sešroubované k sobě a ty pracovní desky jsou přišroubovány ke korpusu . Ta prázdná část nebude prázdná přijde tam trouba mikrovlnka + plus čela a dvířka .
Odpovědět
Profilova fotka
@ajl007 No dobře, vidím že tam máš ještě boční desky silné kolem tak tím by se to mohlo celé zpevnit. Kování máš od blum?
Odpovědět
@jarin1 ….to opravdu nevím jaké kování máme resp. Co dodává Ikea
Odpovědět
Profilova fotka
@ajl007 nevadí ale Blum Ikea právě dodává i když snad pod svoji obchodní značkou.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?