Kuchyň bez digestoře kvůli velkému oknu

Ahojte designéři :), pomozte mi s dilematem: mám v kuchyni nad linkou neotvírací okno a balkonovky (otevřít/vyklopit). Kuchyň bude za zavíracíma dveřma.Chtěla jsem malou kuchyň a velké okno, protože místo vaření radši koukám z okna do přírody. :) Což vygenerovalo problém, že teď musím mít sporák v levém rohu, resp. na levém konci linky, kvůli digestoři, jinak by byla před oknem. Což je nesmysl. Tak jsme na to dnes s manželem koukali, že bysme tam digestoř vůbec nedávali...že bysme mohli větrat dveřma, nebo do špajzu (odvětrávaného). Vařím fakt tak 1x týdně. Já jsem pro, manžel říká, že v kdysi v paneláku taky neměli digestoř a prej v pohodě, ale jinak jsme to ještě neviděli. Prodavači nás samozřejmě přesvědčují, že to bez ní nejde, ale ti nás přesvědčují i o tom, že musíme, MUSÍME, mít elektrický koš na smetí. Jo, horní skříňky nebudou. Co vy na to? Dík zykaždý názor.
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
Pokud nevarite a ani kvuli detem ci vnoucatum to nemate v planu, pak je digestor opravdu zbytecnost.
Odpovědět
Neviem ci mate byt, alebo dom. Ja som v prvom dome vyuzivala digestor iba ako svetlo, v byte som ho mala, ale to bol stary kram a nefungoval a teraz v dome ho nemam. Ak vetram, tak otvorim balkonove okno. Za mna je to zbytocnost. Varím skoro každý deň.
Odpovědět
Dům. Díky oběma za příspěvky!
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud nevaříte, tak se bez ní dá žít. Pokud byste ji chtěli, tak je možné mít nad oknem stropní digestoř, nebo varnou desku s integrovanou digestoří.
Odpovědět
Moji rodiče nemají digestoř celý jejich život...takže to jde. Chce to víc větrat, ale není to žádná katastrofa, obzvlášť, pokud člověk vaří jednou za čas.
Odpovědět
Profilova fotka
@frangipani_cz varime a digestor nemame a taky to jde celkem bez problemu
Odpovědět
jak už sem psal jinde, za můj život sem v naší rodině viděl digestoř spuštěnou asi 2x a za dobu co bydlím sám tak asi 5x, takže v domě máme jen s filtrem bez vývodu ven, protože dělat zbytečně díru skrz zeď, jen kvůli tomu, že to jednou za rok pustíme.. úplně zbytečněj spotřebič...
Odpovědět
@jakuda A to se odsává dolů do skříňky a přes zeď ven?
Odpovědět
@frangipani_cz já digestoř mám, ale jenom kvůli vzhledu kuchyně. Vařím každý den a za 5 let jsem jí zapnula asi 2x, jinak slouží jako dekorace :-D Takže za mne to bez ní určitě jde.... Celkově jsem jí nikdy nepoužívala ani kdysi v bytě a nikdy to problém nebyl...
Odpovědět
Vařím denně a nemám,větrám oknem...a mam novy dům bydlíme od září.Nezměnila bych to. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Bála bych se, že se to velké okno bude hodně rosit, takže bych na digestoř myslela. V dnešní době se dělají integrované do varné desky, jsou tedy přímo vedle ní, ne nad ní – to by pro vás mohlo být řešením.
Odpovědět
@frangipani_cz digestor nesnasim. Sice ji mam, ale pouzivam ji max jako svetlo. Vetram oknem. Varim denne, nikde se nic nerosi. Za me je to uplna zbytecnost. Mam ji jen kdybych nahodou neco spalila, nebo kdyz odpoustim papinak- ale ten taky nemam rada :-D, protoze nam jednou bouchnul, tak v nem vari jen chlap. Zato elektricky kos mam a he super ;-) .
Odpovědět
Článek se načítá
@frangipani_cz Digestoř nemáme, nesnáším to hučení, takže i když jsem jí měla, nepoužívala jsem jí. Vaříme často, větráme oknem, bez problému, žádný rosení. Ale vaříme jednoduchý rychlý jídla a nesmažíme, záleží i na stylu vaření- dělat třikrát týdně český klasiky, nechat pravidelně táhnout vývary a smažit na pánvi, to už by digestoř asi chtělo. Na tebou popsaný styl vaření by digestoř byly vyhozený peníze, vůbec bych se toho nebála.
Odpovědět
řeším velmi podobné dilema, akorát máme kuchyni spojenou s obývákem, takže se bojím, aby nám to tam moc nesmrdělo:D budu mít poloostrůvek se dřezem i varnou deskou a líp se mi prostě vaří zleva doprava... to by ale znamenalo, že varná deska bude cca 30 - 60 cm od zdi s oknem (ještě nevím, kolik tam nechám :D) a klasickouj ostrůvkovou digestoř si tam nedokářu představit, bylo by to jak pěst na oko :( takže řešení - stropní, integrovaná nebo žádná :D já se zatím kloním k té integrované, z ciziny se dá objednat za relativně normální peníze, ale říkám si, jestli je nevyhodím z okna ? :D Teď v bytě máme nějakou starou noname digestoř, co tu byla a nikdy jsem se neobtěžovala zjistit, jaké do toho koupit filtry, abych ji mohla používat, takže jedu bez ní :D no ale někdy nám fakt smrdí půl bytu jídlem ještě druhý den, no :( U rodičů jsme měli a ten rachot mě vždycky iritoval:D ale předpokládám, že dnes už snad budou o něco tišší :) no a vařím bohužel denně, přes týden spíš lehčí jídla nebo polívky, o víkendech i nějakou tu českou klasiku... Takže babo raď, že :D
Odpovědět
Profilova fotka
V paneláku jsem digestoř měla a nepoužívala, ale měla jsem samostatnou kuchyň. Vyvětrala jsem oknem. V domě jí mám a používám, mám kuchyň spojenou s obývákem a ono to fakt do toho pokoje bez digestoře trochu smradu natáhne. Nevařím denně, ale hodně na pánvi.
Odpovědět
@slabici díky !! to spojení s obývákem je asi zásadní ... nejspíš tedy nebudu váhat ... :-)
Odpovědět
..tak já nevim, když se vaří, tak to má vonět, takže nevím o jakým smradu tady píšete... :-D :-D :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@bamak my máme fakt tolik společného. já se taky bojím papiňáku a vaří v něm jen chlap :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@plaintruth asi jak komu. Pokud děláš na pánvi řízky, tak nějak nevím, co na tom má vonět ;-)
Odpovědět
@slabici no ...šak to prostě celý voní... pokud se teda nespečou na škvarek.. :-D
Odpovědět
@blahova_andrea @bamak my papiňák ani nekupovali, protože se ho bojím :D Máma, když jsem to jednou někde zmínila, že papiňák nemáme, mi ho hned chtěla kupovat k Vánocům, tak jsem se pomalu křižovala :D:D
Odpovědět
@plaintruth nojo, celý to voní - v tu chvíli ... po pár hodinách je z toho smrad :D
Odpovědět
@kataw divny.. :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@kataw já se bojím, ale dostala jsem ho od mámy do výbavy :-D já ho používám max. jako vysoký hrnec, ale přítel ho používá i jako papiňák a vytváří lahůdky. třeba k tomu jednou dospěju i já, ale asi spíš ne :-N
Odpovědět
@vineta No, tak nějak vařím já, díky. Rosit se to asi nebude, protože 50% zdí v tomhle patře je sklo a máme stropy 3,5 metru, takže se buď bude rosit všechno, a pk to budeme muset řešit, anebo nic. Díky moc za názory, vůbec mne nenapadlo, že existují lidi bez digestoře. :D
Odpovědět
@blahova_andrea Hliníkovej? Nebo se to už dělá z nerezu? Tohle je pro mne už hi-tech, ale dostala jsem papiňák do MW, je to v podstatě pevně uzavíratelná miska s regulovatelným ventilkem ve víku a na vaření rýže, brambor, zeleniny je to boží věc: jen se to tam zavře ve správném poměru s vodou, solí a kořením, MW se nastaví na správný výkon a dobu a můžete si jít psát blbiny na internet, protože už se to nemusí hlídat, vypne se samo, může to zůstat v MW, dlouho to tam zůstane teplé. Hlavně u rýže, nerozvaří se a nemusím hlídat čas. A navíc, jak je to zavřené, tak veškerá vůně koření zůstane v hrnci. Pro týpky, kteří to mají s vařením jako já, vřele doporučuju. :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@frangipani_cz ptáš se na ten papiňák? já ho mám značky zepter :-N ten popis papiňáku do MV mi zní spíš jako parní "hrnec", napařovák. já měla parní sterilizátor na dětské lahvičky do MV, co takto fungoval :-D papiňák je o tlaku, ne o páře ;-) tam jde spíš o tlakem urychlené vaření potravin, co jsou na dlouho. jako luštěniny, hovězí maso apod.
Odpovědět
Nene, je to tlakový hrnec - ke zvýšení tlaku tam má ten ventil: https://www.mall.cz/kuchyne-tlakove-h... Sterilizátor mám taky, napařuju v něm knedliky v MW. :D
Odpovědět
Profilova fotka
@frangipani_cz ty jo, tak vidíš prvně
Odpovědět
Profilova fotka
@plaintruth Nechci se tě dotknout, ale tuhle připomínku slýchávám od lidí, kteří nevaří. Můžu ti říct, že žádný profesionální kuchař, ani ze sebelepší restaurace, z práce bez sprchy neodejde nebo s ní doma hned začne. Protože z kuchyně smrdí. Voní hotové jídlo, vaření fakt ne.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?