Kuchyň bílá dvířka - matná nebo lesklá?

Ahojky, uvažujeme o kuchyni, nakonec jsme se rozhodli pro kombinaci bílé a dekoru dřeva (nějaký světlejší dub, jako např. Bardolino). Bílá budou dvířka. Doporučíte mi matnou nebo lesklou bílou? Jaké jsou klady a jaké zápory? O lesklé jsem něco málo četla, ale o matné žádné informace nemám :-( . Moc děkuji za jakoukoli radu.
Odpovědět
Kombinaci lesklé bílé a dřevodekoru budu mít taky, už tento víkend, takže se nemůžu dočkat. Referencí jsem četla víc než dost a myslím, že se bojí většina, kdo slyší bílý lesk,ale když to někdo zkusí, nechce jinak :-) Osobně jsem v reálu omrkla takové kuchyně dvě.Mám malé dítě, pro lesklou bílou jsem se taky rozhodla a už teď se nemůžu dočkat :-), takže nebojte se toho!
Odpovědět
@kaidra Ahoj, přesně tuhle kombinaci chci také. Ještě si chvíli počkám, tak si také ráda přečtu příspěvky, ať mám pak rozhodování jednodušší. Každopádně o této kombinaci mě přesvědčily dvě naprosto úžasné kuchyně a to uživatelek: @nauris a @evisek213 (snad se nebudou zlobit). Doporučuji nahlédnout. Třeba i přidají nějaký komentář ;-) Jedna má kuchyň bílou, druhá krémovou (to bude pro mě další velká otázka), obě vypadají nádherně...
Odpovědět
Profilova fotka
Co jsem já četla nějaké reference, co takové kuchyně mají, tak vyhrála bílá lesklá kuchyň - otisky tam jsou údajně vidět míň než na matné bílé. Taky budeme mít bílou lesklou kuchyň v kombinaci s dekorem dřeva. :-)
Odpovědět
Měla jsem možnost vidět matná ale červená dvířka u kuchyně a rozhodně bych do úplně matné nesla ať je v jakékoliv barvě. Ovšem doma teď mám něco mezi matem a leskem, lesklou měli původní majitelé a to jsem také nechtěla. Ale jak říkám pokud bych měla na výběr jenom matnou nebo jenom lesklou, osobně bych zvolila lesklou..
Odpovědět
Profilova fotka
Kombinaci bílý lesk + pracovní deska bardolino mám!!! Tento týden mi tuto kuchyň právě dodělali a jsem nadšená!! Je to bomba. aspoň mě se to teda hrozně líbí, a nemůžu se vynadívat. Momentálně ve starém bytě mám kuchyn matnou, slonovou kost s ořechem, a sem hrozně ráda že jsem šla do lesklé. Je fakt, že zatím jsem kuchyn (novou) nepoužívala ale věřím že "ťápance" od dětí utřu i na bílé kuchyni. A jestli je utírám tam nebo tam, to už je myslím jedno :-) Opravdu bílý lesk a bardolino vřele doporučuju, decentní, nadčasové, neokoukané...:-)
Odpovědět
Profilova fotka
@kaidra Tak koukám, že bardolio je v kurzu, mám ho taky :-) a v kombinaci bílá perlička :-) a nemůžu se vynadívat.
Odpovědět
@m_michalka @vendyh jéé, super. Nebyly by fotečky? :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@mili23 mám je v albu :-)
Odpovědět
Mám bílou matnou a na údržbu je super, byla mi doporučena a nelituji. Je to lamino od Eggeru. Obyčejně setřu jarovou vodou, přeleštím ji tak jednou do měsíce :-) Na údržbu je mnohem lepší než dekor dřeva, který mám v kuchyni na korpusech :-) Ale slyšela jsem chválu i na lesk. Přeji šťastnou ruku při výběru.
Odpovědět
Taky uvažujeme o kombinaci bílé a dekoru dřeva. Pracovní deska by se mi líbila dub provance http://www.pracovni-deska.cz/kuchynsk.... Viděla jsem ji na kuchyni v SIKU a vypadá super. Nám ale bude dělat kuchyň stolař a tuto desku nemá v nabídce. Nemůžu ji nikde sehnat, je pouze k dispozici při odběru celé kuchyně. Nemáte tip? Jinak jsem u dvířek pro bílý mat, případně polomat. Zdá se mi to útulnější a více nadčasové. Z jakého materiálu ale matná dvířka nechat vyrobit? Folie, lak nebo lamino....? Lamino by vyšlo cenově nejlépe, ale bojím se, aby v bílé nevypadalo dost lacině. Pokud jsem správně pochopila, tak vendyh @kaidra má kuchyň z tohoto lamina http://www.egger.com/CZ_cs/decor/?A=d... a vypadá krásně. Nemáte prosím někdo ještě bílý mat nebo polomat v laminu? Jak jsou řešeny hrany? ABS? Nevypadá to v bílé škaredě? Díky moc.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
@magdass môžem sa spýtať, pre akú kuchyňu ste sa nakoniec rozhodli? Tiež chceme matnú a hľadám vhodný materiál. :) Vďaka
Odpovědět
Rozhodli jsme se pro obyčejné bílé lamino od egger, cena byla nejpříznivější a jsem spokojená. Existují samozřejmě i dražší varianty..... Dobře se udržuje, žádné velké leštění, mastné fleky přeletím vodou s jarem a je to. Co se mi moc líbí, je použití abs hran v jiné barvě, v našem případě stříbrná. Skryje se tak to lepidlo a kuchyn nevypadá lacině. I pracoví desku máme stříbrnou - myslím titan od egger.
Odpovědět
Článek se načítá
@suzanee Rozhodli jsme se pro obyčejné bílé lamino od egger, cena byla nejpříznivější a jsem spokojená. Obyčejná bílá, ne ta platinum (zářivě bílá). Dobře se udržuje, žádné velké leštění, mastné fleky přeletím vodou s jarem a je to. Co se mi moc líbí, je použití abs hran v jiné barvě, v našem případě stříbrná. Skryje se tak to lepidlo a kuchyn nevypadá lacině. I pracovní desku máme stříbrnou - myslím titan od egger.
Odpovědět
@magdass ďakujem :) egger má aj novinku perfect sense....ale vraj sa egger nedá pekne narezať a bojím sa tých hrán....ale zase nechcem dať kopu peňazí za striekanú a nebudem ju vedieť vyčistiť a bude samá čmuha :-(
Odpovědět
@suzanee my máme nařezáno pěkně, stolaři to nechávali nařezet u prodejce na velké pile. Jen ta abs hrana v jiné barvě je důležitá, kdby byla v bílé, vniklo by lepidlo. Tento tip mám od interiérového architekta.
Odpovědět
@magdass ďakujem, skúsim sa spýtať stolára :)
Odpovědět
Mám kuchyň z IKEA - dvířka bílý pololesk Veddinge, jsou celé opatřené akrylem, hrana není přerušená - není vidět lepidlo a nehrozí zatékání za hranu do dřevotřísky. Cenově jsou nepříznivější - po obyčejných lamino bílých. S údržbou nemám problém, ve srovnání s leskem na spotřebičích...
Odpovědět
Mame bily mat. Dvirka jsou strikane.Lepene se pry po case odlepuji a strikane jdoz vzdy prestrikat. Kazdopadne jsem rada za radu ohledne matu a taky barvy. Nedavat snehve-bilou. Mame bilou "perlu".
Odpovědět
Bílá ve vysokém lesku je v pohodě - má ji švagrová (synovec 3 roky) - spokojená (má tenké stříbrné úchyty - nesahá na dvířka, ale prcek si asi servítky moc nebere...) - my měli šatní skříně - jen jsem je přetáhla občas prachovkou (žádné leštění ani okolo madel) - sekretáka u nás má kuchyň červená ve vysokém lesku - nadává, furt přelešťuje, vše je vidět.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?