Kuchyň Ikea a jiné spotřebiče

Profilova fotka
Ahoj, máte někdo zkušenost z kuchyní z IKEA ale máte jiné spotřebiče než ty od nich? Pasuje vše bez problémů nebo si mám dát na něco extra pozor? Zatím je ve výběru značka Bosh, Siemens... A další věc, ráda bych měla myčku s přiznaným panelem, jde nějak vyřešit pak dvířka?... Díky všem za zkušenosti a názory :-)
Odpovědět
1
2
@vetyver Máme IKEA kuchyň a ani jeden jejich spotřebič a až na myčku (kterou jsme nakonec vyřešili jejich posuvným systémem; máme komplet skrytou) tak úplně v pohodě....
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 10 měsících
Profilova fotka
@misadan ahoj, můžu se zeptat jaký posuvný systém na myčku mají?Je to viditelné? Tvrdí mi že musím mít jejich myčku..
Odpovědět
@malinka_02 Ahoj, mame ten jejich system, kterej uz na jejich strankach nemuzu najit...ale je to toto....https://www.google.cz/search?q=posuv+mycku+ikea&espv=2&biw=1920&bih=945&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiB1s3Nqb7LAhWLa3IKHdtEBisQ_AUIBigB&dpr=1#tbm=isch&q=BEHJ%C3%84LPLIG ...rekla bych, ze vic asi pochopis z obrazku nez z myho popisu :)
Odpovědět
Profilova fotka
@misadan díky ;-) to pak ale znamená že máš taky zvenku panty?
Odpovědět
Profilova fotka
@malinka_02 Můžu se zeptat, jakou myčku bosch máš vybranou? Také budeme kupovat boschku se skrytým panelem a kuchyni ikea ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@malinka_02 Jinak to, co píše @misadan si myslím, že je to to, co potřebujeme. Ten panel se jakoby na těch dveřích posouvá ;-)
Odpovědět
@malinka_02 No je mycka - pred ni ten panel - mezi tim jsou ty pojezdy a z boku jeste panty jako takovy mam dojem....a posunuje se to po tom... kdyz je mycka otevrena, tak ten panel je predsunutej tak o 5-8 cm cca...
Odpovědět
Máme také IKEA kuchyň Metod. Ze spotřebičů jsme vzali pouze vestavnou digestoř. Jinak máme troubu Beko, indukci Fagor a lednici, myčku a pračku Beko.
Odpovědět
Profilova fotka
@puhelin Prosím, koukala jsem na kuchyň Metod a podle internetu je pouze ve dvou barevných provedení korpusu. Je to pravda? Přijde mi zvlástní, že by zrovna u kuchyně byla tak malá variabilita. Díky za odpověď
Odpovědět
@nita1984 V současné době se v IKEA pracuje na webových stránkách. Proto je výběr tak omezený. Počkala bych tak týden, než to vše dají do pořádku. Buďto se můžete podívat třeba na polské stránky, ale tam IKEA nabízí víc výrobků, tak bych nespoléhala na to, že mají vše i u nás. Nebo můžete počkat, než se stránky vzpamatují.
Odpovědět
@nita1984 Už jsem to přečetla pořádně - výš píšu o dvířkách. Jsem doma s angínou a hlava mi to bere pomaleji. Jinak, co týče korpusů, tak není nutné mít víc dekorů. Vše je stejně zakryté - buď dvířky, deskou, nebo bočním a zadním panelem.
Odpovědět
Profilova fotka
@puhelin super, já si říkala, že tam mají prd... nechali jsme si navrhnout kuchyň v kuchyňském studiu, ale vysla by na sto tisíc... tak hledám levnější variantu. Koukala jsem do alba, na kolik cca vyšla ta Vaše bez spotřebičů? Zajímá mě orientačně, za kolik se dá v Ikea pořídit, díky
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@nita1984 ano je to pravda. Korpusy maji jen bile nebo cernohnede. My kuchyn kupovali po uvedeni serie metod. Jine barvy se neplanovaly
Odpovědět
Profilova fotka
@puhelin Ha, boční panel to je asi to, co mě nejvíc zajímá. Jenže teď se mi právě nedařilo skoro nic na jejich stránkách najít, tak už vím :)
Odpovědět
Profilova fotka
@jumpmans prosím, prosím nemáš fotku?
Odpovědět
@nita1984 Naše stála 30.000,-. Pojezdy máme ty levnější, dvířka jsou Veddinge, deska Karlby dub. Boční panely jsou ty stejné, co dvířka. Krycí panely od našich dvířek teď na stránkách nemají. Ale jak jsem psala, dělají teď něco na stránkách a stránky neobsahují veškerou nabídku. Dívám se na zahraniční stránky a tam ty krycí panely jsou.
Odpovědět
Profilova fotka
@puhelin no, to je úplně jiná cena... asi zkusím zajít přímo do Ikea a zkusit to probrat přímo s nima
Odpovědět
@nita1984 Oba pruhy jsou dlouhé 3 m. Ta cena je na úkor několika kompromisům - sice máme všude šuplíky, ale s levnějšími pojezdy. Dnes nám to maximálně vyhovuje, vůbec nás to "hlukem" neruší. Nejlevnější pololesklá bílá dvířka - chtěla jsem bílá dvířka, pololesk se dobře udržuje, měla jsem z něho strach, ale údržba je skvělá. Pracovní deska byla dražší, máme masivní dubovou spárovku, kterou jednou za čas naolejujeme. Když se po ní smekne nůž, nebo ji jakkoliv jinak poškrábeme, není to skoro vidět. Časem ji možná zbrousíme, aby se rýhy vyhladily. Jsem ráda, že nemáme lamino desku. Máme jenom jednu nástěnnou skříňku - víc není ani kam zavěsit, protože skříňka visí na jediném kousíčku nosné stěny. Zbytek jsou příčky z laminodesek. Digestoř je jejich, jedna z nejlevnějších. Netuším, jaké další funkce by digestoř měla mít - naše se zapne, vypne, má dva stupně sání a přestože je obývák částečně propojený s kuchyní, neruší nás její hluk. Dřez je také jejich, nerez mi vyhovuje.
Odpovědět
Profilova fotka
@puhelin Já právě řeším dvě situace.. dát stovku za kuchyň a tím vyčerpat značkou část peněz za rekonstrukci nebo dát třeba padesát s tím, že se za třeba pět let vymění, až se trochu srovná finanční situace.. moc se mi necche do toho, vydat se ze vśech peněz, tím spíš, že plánujeme mimčo..
Odpovědět
@nita1984 Nepředpokládám, že byste IKEA kuchyň měnili za 5 let. To byste se k ní museli chovat hodně nehezky. Také jsme řešili finanční situaci, u nás to bylo zralé na nábytek od truhláře na míru. Dalo mi to sice několik týdnů počítání, ale vše je nakonec z typových dílů a sedí to. A ta finanční úspora je nemalá. Náš truhlář by nám stejně pro úsporu velkou většinu korpusů vzal přímo z IKEA, protože kvalitativně jsou srovnatelné s těmi od truhlářů.
Odpovědět
Profilova fotka
@puhelin takže myslíš, že pár let vydrží? Trochám si říct, že k věcem se chováme hezky :) Tak to asi nechám spočítat tu naší vysněnou přímo v Ikea a uvidíme. Předpokládám že montování je samodomo, jako všechno Ikea :-N
Odpovědět
@nita1984 Montování je hračka. My si to rozdělili tak, že korpusy jsem dělala já a manžel šuplíky, protože tam bylo potřeba víc síly. Jsou tu lidé, kteří mají IKEA kuchyně i víc než 10 let. My s ní počítáme alespoň 15 let. Korpusy vydrží hodně a dvířka nebo desku případně vyměníme za nové. To se uvidí. Větší strach mám o spotřebiče.
Odpovědět
Profilova fotka
@puhelin Tak lednici z Ikea máme už dva roky úplně bez problémů. Jinak ostatní chci kupovat jinde, max digestoř od nich, tu moc nepoužívám.
Odpovědět
@nita1984 Digestoř máme také jejich (UTDRAG), i dřez (BOHOLMEN). Ostatní jsme kupovali u nás v kamenné prodejně. Jako set více spotřebičů náš vyšly stejně jako bychom je objednali jednotlivě přes eshop. Navíc by případná reklamace mohla být jednodušší. Jakou máte IKEA lednici?
Odpovědět
Profilova fotka
@nita1984 tohle je jeste nedokoncene - pultik nema zadni obkladove panely... jsou stejne jako korpusy.
Odpovědět
Profilova fotka
@jumpmans taky krásně. Mohla bych se zeptat na cenu? @puhelin mrknu až budu doma
Odpovědět
Profilova fotka
@nita1984 celkova cena je dost hodne. mame veliky keramicky drez Blanco a ta digestor je taky od jinud. indukce 80cm... spis si zajdete do ikea, nechte od nich spocitat a pak se muzete rozhodnout, jakou vam nabidku udela truhlar... my mame vsechny spotrebice krome digestore taky ikea - protozte to je electrolux a maji 5let zaruku a bezproblemove reseni te zaruky.
Odpovědět
Profilova fotka
@nita1984 Ikea mi kuchyň spočítala na 75 tis., jiný studia na 90-180 tis., truhlář na 60-80 tis., podle materiálu. A dneska se mi podařilo objednat kuchyň s 50% slevou za 66 tis. i s montáží. Asi to chce oběhnout víc firem a počkat na slevy ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@slabici mohu vědět od jaké firmy byla tak pěkná sleva?
Odpovědět
Profilova fotka
@makkina Sconto
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?