Kuchyň, jaké máte zkušenosti s výrobci?

Profilova fotka
Po šmejdění různých kuchyňských studií máme zmatek v hlavě... Ráda bych se od Vás dozvěděla od koho máte kuchyň...jestli preferujete jednoho výrobce, nebo máte pocit, že je lepší sestavit si ji...něco z Ikea, něco z Oresi aj. Jaký doporučujete materiál...moc se nám líbí lesklá kuchyň, ale nerada bych na čištění nechala ruce...Co máte vy? :) Předem děkuju za Vaše názory :)
Odpovědět
Profilova fotka
Mame ikea bily lesk (folie) a nejakeho prehnaneno uklizeni se nebojim :-) jasne kdyz na to maknu spinavou rukou, tak to videt bude, ale takove to bezne osmatlani prstu tam nijak extra strasne videt neni, meli jsme v podnajmu cerny lesk a na tom to bylo vyrazne horsi.. jinak bych urcite navzajem ruzne vyrobce nekombinovala, je dost velka pravdepodobnost, ze to nekde nebude dobre na sebe navazovat a pasovat, nebude stejny odstin korpusu, apod., maximalne bych kombinovala jednoho prodejce a vyrobek na miru od truhlare, pokud chces neco hodne specifickeho nebo ti jejich standardni rozmer u nejake casti nevyhovuje.. z takovych tech velkoprodejen nabytku to ma podle mne ikea nejvic promyslene, spousta variant velikosti skrinek i vnitrnich uloznych systemu, navic maji vzdy vetsinu skladem.. ale samozrejme se to neda srovnat s drazsimi kuchynskymi studii a vyrobky primo od truhlare, kde udelaji klidne vse na miru..
Odpovědět
Profilova fotka
@martaveg děkuju za názor :) Myslela jsem to přesně tak, jak říkáš...zkombinovat např. korpus z Ikea, dvířka od truhláře (přece jen nemá Ikea širokou škálu odstínů dvířek :) ) a pak třeba spotřebiče odněkud.... Nejvíce se nám líbí černý lesk, ale asi se právě uchýlíme k bílému s prvky nějakého dřeva ... protože bych uklízením otlapkané kuchyně nerada ztratila nervy :D
Odpovědět
Profilova fotka
@denca89 u nás také aktulní téma..obešla jsem toho x..ale ceny se celkem liší!!! mezi x teuhláří ,kterým jsem i rezeslala muj návrh byl rozdíl i 40 tis na stejné kuchyni..chci bílou v lesku a mám ,poměrně obří kuchyn...líbí se mi tedy i šedá..ale asi zůstanu u celé bílé,chvíli jsme si i pohrávala nakombinovat černá bílá,ale nechám si černou desku ..snad to už nezměním...no a cena 74tis ,pokud dá pojezdy blum cca o 8 tis více,ale doporučuje mě king slide kvalita stejná ,jen neplatíme za zančku jako blum! plus spotřebiče cca 30tis..pokud by jsi chtěla kontakt není problém..
Odpovědět
Profilova fotka
@maiklovka to bys byla zlatá, kdybys mi dala kontakt...jako my právě prostor pro kuchyn mame taky docela velky, chceme i ostrůvek. Smířili jsme se, že za ní dáme hodně peněž, ale jsme ochotný investovat max. 200 000...a už teď máme pocit, že se do toho nemůžeme absolutně vejít, takže doufám, že s truhlářem ano! :) bílý lesk se nám také líbí a právě kdybychom se rozhodli pro bílou, chtěla bych to zkombinovat s tmavou deskou nebo tmavými skříňkami...těším se na tvou realizaci a fotky :)
Odpovědět
Profilova fotka
tak já mám jednoho truhláře doma :-) určitě bych právě truhlářům dala přednost, záleží ale také na referencích, je to přeci jenom velká investice, tak chtějte hlavně kvalitu.....dnes se dá sehnat naprosto vše, nabídka kování je obrovská mě samotné se lesk velmi líbí, a hodně záleží na tom, odkud vám půjde slunce, jak dalece na něm pujde všechno vidět, mám doma v lesku obyvák a koupelnu a spokojenost
Odpovědět
My mame Ikeu a vse klape. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My máme bílou lesklou kuchyň od truhlářské firmy. A udržuje se snadno. Kdybych si nechala dělat kuchyň znovu, šla bych do té stejné.
Odpovědět
Profilova fotka
@verrronikaaa já si právě nejsem jistá jestli bílá kuchyň se mi do velkého prostoru líbí :) kdyby se to rozbilo samozřejmě tmavší barvou tak v pohodě, ale nechci, aby to vypadalo moc sterilně :) máme jí klasicky propojenou i s obývákem a zatím veškeré kombinace které nás napadají je černá bílá...potažmo bílá a tmavě fialová...můžu vědět ještě truhláře, kterého bys doporučila? :) byli jste spokojeni s cenou?
Odpovědět
Profilova fotka
@denca89 tak máme od truhláře viděla jsem jeho práci mockrát,dokonalé,cena taky dobrá,máme bilošedou+fialové sklo a overface
Odpovědět
Profilova fotka
@ratatooy hmmmmm....fialové sklo? :) tak to se mrknu k tobě do alba jestli tam máš fotky :)
Odpovědět
Profilova fotka
@denca89 a rozhodně ne oresi,největší šunt,a neudělají ti nic na míru,je to polská sektorová kuchyň
Odpovědět
Profilova fotka
@denca89 mám tam návrh jinak se zatím vyrábí
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@ratatooy tak to se budu těšit na dokončenou práci!!!návrh totiž vypadá na 1* :)) jen bychom tam měli místo vašeho baru ostrůvek :)
Odpovědět
Profilova fotka
@denca89 nebude tam ta zelená to bylo jen pro představu a asi bude jiný obrazec přemejšlím nad pampeliškama odkvetlýma
Odpovědět
Profilova fotka
@denca89 taky jsem přemejšlela nad ostrůvkem ale nějak mi to tam furt nepasovalo s mírama jinak se mi ostruvky moc líbí
Odpovědět
Profilova fotka
@ratatooy jo ahaa... ja myslela, že tam budou ty kytky právě :) vypadá to parádně, ale na mě by odkvetlý pampelišky byly asi moc...myslíš takové to chmýří jak poletuje? :) bála bych se, že by mě to po čase hodně omrzelo, ale proč ne :) 100 lidí 100 chutí - a o tom to je :) moc se mi libi! a ta fialová skla tam budou, je to tak?
Odpovědět
Profilova fotka
@ratatooy právě ty ostrůvky se musejí hodit do místnosti...jinak to pak není účelné :)
Odpovědět
Profilova fotka
@denca89 jj měli by být snad už to nezměníme,bude to spíš asi taková lila,světlejší fialová a zbytek interieru chci ladit taky do těchto barev
Odpovědět
Profilova fotka
@denca89 no naše místnost vypadá takto kuchyn+obyvak PS:už tam míváme oslavy:-D
Odpovědět
Profilova fotka
@ratatooy já myslím, že je právě super, když to ladíš do více než dvou barev (černá,bílá) - přijde mi to moc sterilní :) obývák je luxus :D to musej být super akce ! :D nic se nezničí, takže žádný obavy :D
Odpovědět
Profilova fotka
@denca89 určitě,ted přemejšlím jakou podlahu ještě jestli taky do šeda nebo spíš nějakou světlou béžovou
Odpovědět
@denca89 já radši šla jen do jednoho studia:-) Jsem děsně nerozhodná. Nejdříve jsem si udělala svůj návrh v Ikea plánovači, to mi vyplivlo nějakou cenu, která mi přišla rozumná a ve studiu jsem hned řekla, jaký mám limit s tím, že když se do něj nevejdou, tak jí koupím v Ikee. Paní se velice snažila dostat se na mnou požadovanou cenu a nakonec se to víceméně povedlo. Sice je kuchyně dražší, ale zase to není lamino, ale lak, který jsem chtěla. Jen mi moc nesedí úchytky, ne že by byly ošklivé, jen bych si představovala kuchyň bez úchytek, toto řešení ale nepovažuju za úplně praktické do naší domácnosti a taky by u té naší kuchyně dělaly rozdíl dalších asi 30 tisíc, takže se to ve mě trošku pere:-) Nad možností nechat dělat kuchyň u truhláře, jsem přemýšlela asi minutu a naštěstí manžel byl ihned proti, tak jsem jí opustila. Pokud by se mi nelíbila kuchyň ze studia, tak bych se s klidem vrátila hledat řešení do Ikea. Už jsme z ní měli dvě kuchyně a s oběma byla naprostá spokojenost.
Odpovědět
Profilova fotka
@denca89 Mám fotku naší kuchyně v krátké zprávě u sebe, tak můžeš mrknout. Cena 67 tis. Kč bez spotřebičů. S truhlářem jsme byli maximálně spokojeni. http://silhanjbc.cz/web/
Odpovědět
Profilova fotka
@adelkav já jsem právě taky nerozhodná, líbí se mi tohle, pak zas tohle, druhý den mi to přijde divný, usedlý, výstřední...sama bych si nafackovala :) v Ikee jsme taky byli...žádná kuchyň se mi tam momentálně extra nelíbila...ale to je zas tím, že prostě fakt nevím, jestli chci bílou, tmavou, zelenou, žlutou , modrou.... :D prostě nevíííím...a to se pak blbě vybírá...momentálně nás hodně zaujal návrh tmavě fialové s bílou - vypadá to fakt dobře :) Jinak máš pravdu, že je fajn říct, že pokud na tuhle cenu nevlezou, kupuješ jinde, to pak je snaha hned malinko jinačí vid :) Taky zkusíme! Můžu se zeptat kolik tě ta kuchyň teda stála? Když říkáš dražší? A truhláře jste zamítli proč? :) Já totiž pořád slýchám, že je nejlepší pořídit korpus v Ikee, pak říct truhláři o dvířka apod. + koupit někde spotřebiče...takže babo raď :D
Odpovědět
Profilova fotka
@verrronikaaa už sem koukala...je moc pěkná! ;) a cena luxus bych řekla!
Odpovědět
@denca89 nemáme nic proti truhlářům, necháme si od nich dělat vestavěné skříně. Ale na kuchyň chci aspoň pětiletou záruku a mít aspoň malou pravděpodobnost, že budu mít kde uplatnit reklamaci (vím, že podobný problém může být se studiem) a taky spěcháme, z toho důvodu stavíme dřevostavbu a potřebujeme se stěhovat co nejdříve a nerada bych pak čekala na kuchyň. Osobně neznám nikoho kdo by řekl, měl jsem super truhláře, vše bez problémů a můžu ho doporučit. Když už byla super práce, tak nebyla v termínu a nebo naopak. Vybrali jsme studio, které doporučuje firma, která nám staví dům, tak nějak mám pocit, že bude i v jejich zájmu, aby je ta firma doporučovala dál. Nevím jestli se dostaneš ke mě do alba, cena kuchyně i s montáží bez spotřebičů (pouze lednice a mrazák jsou zahrnuty v ceně) je asi 150 tisíc, takže bych se měla vejít do 200 tisíc.
Odpovědět
Profilova fotka
@denca89 My jsme moc spokojeni. Mohli jsme si celou kuchyň navrhnout jak jsme chtěli a brali v potaz i to, kolik jsme ochotni do kuchyně investovat peněz.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?