Prosím o radu s návrhem kuchyně

Ahojky, moc prosím o radu s návrhem kuchyně. Jde mi o ty HORNÍ PROSKLENNÉ SKŘÍŇKY (mléčné sklo). Truhlářovi jsme sice předběžně nahlásili, že tam budou prosklenné skříňky, ale nějak se mi to rozležuje v hlavě, jestli by nebylo lepší ty skříňky uzavřít. Mám totiž strach, že i přes mléčně sklo v těch skříňkách bude jakoby vidět "nepořádek", čemuž by se uzavřením skříněk zabránilo. Na druhou stranu mám ale strach, že jakmile skříňky uzavřem bude celá kuchyň působit jako takový velký kolos. JInak kuchyně bude bílá lesk a pracovní deska a zástěna dub bardolino přírodní. Moc díky za reakce :-)
Odpovědět
Profilova fotka
přes to mléčené sklo je vidět jen obrys barevného nádobí, nepořádek ne. Ono to tak nějak splyne.
Odpovědět
@xvitko13 V kuchyni máme taky některé skříňky s mléčným sklem a jsme spokojení. Samozřejmě trochu něco vidět je, ale minimálně. Věci, které jsou barevně výrazné, hlavně červené, prosvítají, a pak jen to, co stojí přímo u toho skla. My máme v těchto skříňkách většinou hrníčky a talíře, v jedné jsou kořenky, cukřenka, slánka, krabice s různými pudinky a prášky do pečiva atd., prostě takový mix věcí, v kterých se hůř udržuje řád, když se často používají, a nijak zvlášť to vidět není, jen sem tam něco prosvítá. Vůbec bych se toho nebála :)
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem v obou svých kuchyních chtěla prosklenou skříňku, ale vždycky jsem z toho důvodu, co píšeš, dala jen jednu. V té mám hrnky a skleničky, takže to moc nevadí, že je to vidět. V té tvojí kuchyni si umím představit ještě za druhým sklem velké talíře, takže to by taky šlo. Třetí už bych raději udělala plnou... Jinak se koukněte, jestli můžete, na vzorek toho skla - u nás je teď přes něj vidět docela dobře, ale v minulé Ikea kuchyni nebylo průhledné skoro vůbec...
Odpovědět
@abecedka @hanih @allinka_k Holky, díky. Myslíte, že by bylo hodně blbé, kdybychom prosklennou měli jen 1 skříňku vrchní - a to tu prostřední? Na netu jsem se dívala, že jsou vždy alespoň 2 proslenné. Jj, tu třetí nad sporákem uděláme asi zavřenou. Ale radši bych zavřela ještě jednu - i tu nad dřezem :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@xvitko13 myslím, že to je lepší tak jak je to na návrhu, má to hlavu a patu. Takový poskákaný by se mi to nelíbilo
Odpovědět
Profilova fotka
@xvitko13 Já bych zavřela tu nad sporákem a nechala ty dvě na druhé stěně...
Odpovědět
Profilova fotka
myslím, že by se to tím zmenšilo opticky. Takhle se to pěkně protáhne. @xvitko13 albu mám svou kuchyni, je zas trochu jiná. tak nemůžeš na mě dát, udělej si to jak myslíš sama, jak budeš spokojená. Ale jisté je, že za tím je vidět obrys věcí a ne nepořádek, na to nehled.
Odpovědět
@abecedka @allinka_k Holky ono máme taky problém s tím, že nahoře ty otevřené poličky jsou každá dlouhá 112 cm, což mi přijde fakt strašně moc... :-( nenapadá vás, jak to pořešit jinak? Jinak vlevo bude odsavač takový ten schovaný (ačkoliv bych radši chtěla ten samostatný komínový, ale prý to u nás nejde kvůli odvodům), takže ta polička nad sporákem musí být uzavřená (zapomněla jsem to napsat a na obrázku změnit) a v ní bude právě schovaná trubka od toho odsavače.
Odpovědět
Profilova fotka
@xvitko13 tak to bude krásné, takové velké. to vypadá luxusně myslím
Odpovědět
@xvitko13 Nechala bych prosklené ty dvě a nad sporákem zavřenou, je fakt, že tam je to praktičtější :) Pokud by byla jen jedna, tak už by mi to přišlo takový divný, nesouvislý... Jinak 112 cm je docela dost, ale vypadat to bude dobře a pokud je to i dle truhláře technicky proveditelné, šla bych do toho :)
Odpovědět
Vsem díky.
Odpovědět
Dobrý den, my máme všechny skříňky uzavřené, právě z důvodu, že se do toho pěkně vše schová.
Odpovědět
Článek se načítá
no mně se ty průsvitné mléčné skříňky taky nelíbí, vypadát o tak nějak levně a přitom právě ani ne "čistě"...buď se mi líbí uzavřený police a nebo úplně otevřené, ale nic mezi tí
Odpovědět
Profilova fotka
Určitě uzavřít, taky budu mít vše zavřené. Spodní skříňky ořech, nahoře světle žlutá lesklá.
Odpovědět
Díky za reakce. Když bychom ty skříňky ale uzavřeli, tak nepřijde vám, že by ta naše kuchyně působila příliě monotonně?
Odpovědět
tak místo prosklení dejte dekor dřeva, monotonni to tim padem nebude a rozbije se bila plocha:-)
Odpovědět
No ještě přemýšlíme dát sklo Lacobel do těch skříněk, že by to bylo neprůhledné. Nemáte někdo zkušenost s Lacobelem v horních skříńkách kuchyně?
Odpovědět
My máme teda jenom dvě horní skříňky, ale máme je prosklené mléčným sklem a je to podsvícené a nám se to tak líbí :-) neumím si představit mít je plné, působí to pro mě tak "vzdušněji" a lehčeji :-)
Odpovědět
Ja som zase za plne, tiez som uvazoval nad presklenymi , aj matne aj lacobel a nakoniec som rad ze som to nedal, linka posobi omnoho krajsie a ucelenejsie ked je cela v jedne farbe. A ak mozem este poradit a nejake pripomienky: Urob si roh hore tak ako som si ho navrhol ja, eliminujes tym tu nevkusnu rohovu skrinku hore a budes mat stale pristup aj uplne do rohu. Pozri moje foto, je tam vidiet to riesenie v albume kuchyna http://www.modrastrecha.sk/blog/marek... Ruru by som dal koli mikrovlnke a aj pohodlnosti vkladania do oboch este tak o 15cm nizsie mozno . Ked zrusis tu rohovu skrinku hore a potiahnes aventosy az do rohu tak tu dlhsiu stenu budes mat potom hore tak cca 240cm siroku, prepokladam. Ale nieje problem aj 120cm siroke cielka mat, aventos HF s tym nema problem(aj ked vnutri korpusu uz bude priecka v strede ktora ho rozdeli na 2x60. Potom aj tie cielka na stene s digestrom by som nechal po celej sirke od vysokej skrine az do rohu uplne, bude to vyzerat dobre. Pod drezom vidim dvierka na otvaranie ale urcite si daj vysuvny kos, ja som si este k nemu dorobil aj servo od blumu a je to asi najpraktickejsia vec co som mohol spravit - moct otvarat kos s plnymi /spinavmi rukami bez problemov. Ked sa nad tym zamyslis do kosa ides tak minimalne 10x castejsie ako do akejkolvek inej skrinky/suflika.
Odpovědět
@marek_k Díky za postřehy.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?