Kuchyň z lamina - jak dlouho vydrží bez odštipování?

Ahoj, byli jsme rozhodnuti pro lamino kvuli jeho cene. A ted jsme byli ve velke prodejne se vzorky lamin a vsechny vzorky maji ponicene rohy: lamino se v rozich odlouplo a je videt drevotriska. Toto bych fakt nechtela. Kuchyn kupujeme tak na 20 let pocitam. Mate prosim s tim nejakou zkusenost? Ja uz zoufale uvazuji i tom, ze bychom sli od lamina pryc a poridili masiv, coz je ale palka :(. Masiv ma jine problemy samozrejme, ale ty me az tak moc nestrasi. Diky
Odpovědět
My teda nemáme kuchyni tak dlouho, ale po majitelích před námi máme kuchyni z lamina, která je tu už přes 10 a drží jak blázen. A to se o ni nikdo moc nestaral, jede tu plyn, bez funkční digestoře a furt všechno drží. Jinak teda údržba (perlička) hrůza - špatně se čistí. Teď ji budeme měnit, nechováme se k ní moc hezky a opravdu nic ulámaného nemáme. Asi záleží jak kdo má zkušenost. =)
Odpovědět
Profilova fotka
a mělo to hrany? na těch totiž dost záleží. pokud je to bez hran nebo s nekvalitními, tak je to ničení horší.
Odpovědět
@syeli Většinou jsou všechny kuchyně z lamina, hrana se lepí strojově u soukromníka drobného stolaře to může dělat takovu ruční lepičkou. Jsou dva druhy hran, jedna se lepí horkým vzduchem, nebo je to za pomocí lepidla. Dvířka doporučuji lisovaná od nějakého výrobce a ne z lamina. Když je hrana kvalitně udělaná, nemůže se vám poničit, jedině, že by jste do toho nechtě něčím bouchli. Laminu samozřejmě nesvědčí, když na něho stíká voda, pak se to rozlepí to je jasné.
Odpovědět
@blahova_andrea hrany nemelo. To byly vzorky. A z teto strany se to i odlupovalo.
Odpovědět
@milan1965 chceme pur lepidlo. Takze nemam se toho bat? Mam z ikey stolek, levny, ale lamino a vypada to takhle po par letech
Odpovědět
@syeli je nekolik sirek spoju lamina, kuchyne se delaji s sirsimi, prave kvuli odolnosti.
Odpovědět
@syeli Mám z Ikey, taky spoustu věcí a nic nemám tak ohlodané, jak vy :-), asi záleží co s tím kdo dělá. Korpusy do kuchyně se dělají z lamina 18 mm tenčí nebrat to snad dělají Poláci a hrany zakrávají dvířka, takže není jak je poškodit. nějak jsem nepochopil to pur lepidlo, k čemu ho chcete použít ?
Odpovědět
@milan1965 pur lepidlo pro pripevneni hran. Melo by odolavat paru. Mame z ikey nekolik veci, ale expedit stul je na tom nejhur. Zachazim dobre, akorat ze travim za stolem hodne casu.
Odpovědět
Profilova fotka
@syeli kvalitní ohranění abs hranou by ti toto tedy rozhodně udělat nemělo. proto se na namáhanou kuchyni dává abs tlustší. aby ty hrany ochránila. měla jsem už spoustu kuchyní (v nájmech) a hrany tedy problém nebyly nikde. s čím mám špatné zkušenosti, to jsou folie. a nebo teda domácí kutilství a obyčejné lepené tenké hrany. to jsou hrany tenké, křehké a moc dlouho to hezké nevydrží. ale to by jste si kuchyni museli dělat sami doma na koleni. my teď budeme repasovat postel domácí výroby. děti jí daly dost zabrat, teď dva roky stojí ve sklepě rozložená, takže hrany půjdou dolů a budou se dávat nové. uvidím zda zas přítel bude lepit a nebo to vezme teda profíkům na ty abs, abychom s ní už pak třeba i dožili :-D no a nebo ji za x let opravíme třeba znovu. se musím podívat, co je to za stolek, že ti to udělalo takovou paseku =-)
Odpovědět
@syeli vůbec nestresujte jak píše A.Blahová, použít ABS hrany, není se čeho bát, existují ještě zafrézované, ale ty jsou spíše vhodné jako lemování kolem stolu
Odpovědět
Profilova fotka
Buh vi co s tema vzorkama delali, ale pokud je to "normalne" provedeno tak to vydrzí
Odpovědět
@blahova_andrea @milan1965 @verunky Dekuji vam za uklidneni. Uz jsem z toho byla dost vystresovana. Takze jdeme do lamina ufff @blahova_andrea Expedit/kallax stul spojeny s polickami (8 chlivecku).
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@syeli jojo, už jsem si to našla. no fakt nevím, proč ti to udělalo toto :-N
Odpovědět
@milan1965 sežeňte se šikovného stolaře, který Vám udělá korpusy a na dvířka se zajeďte podívat do prodejny Drevotrust. Nevím odkud jste, jestli je poblíž u Vás nějaká prodejna.
Odpovědět
@syeli hrany se lepí tavným lepidlem, nic jiného nebrat, kdo to dělá něčím jiným, tak je hovado, tak maximálně ještě kontaktní lepidlo, třeba na hrany prac. desek, třeba chemoprén
Odpovědět
@milan1965 pravda, proč se všichni cpou do sconta,ikea apod. když stolář to udělá levněji
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?