Kuchyně ze světlého lamina. Jaká je údržba a jste spokojeni?

Zdravim, ma nekdo prosim kuchyn ze svetleho lamina? Zustavaji na tom otisky prstu, jak se to udrzuje prosim? Mame doma kocku, ktera rada skrabe nabytek, a nejde ji odnaucit, proto nam dopocuji lamino, pry se to neda poskrabat, na rozdil od akrylu a lesku. U lamina mam obavy jednak ze vzhledu a jednak z toho, ze ihned tam budou otisky. Diky predem za zkusenosti a nazory
Odpovědět
Profilova fotka
rozhodně není pravda, že lamino nejde poškrábat, jen to na něm není tolik vidět. ale tam zas záleží na přesném dekoru a odstínu. vzhledu lamina se bojíš proč? výběr je dnes hodně široký, záleží na vkusu. já bych se bála jednolité světlé matné barvy. ale pokud půjde o světlý dřevodekor, tak je to naopak na údržbu fajn. i lamino máš hladké nebo s nějakou strukturou. to také hraje roli. spíš bych to chtělo upřesnit, co máš tak ve výběru, aby ti tu pak k tomu majitelé podobných kuchyní mohli dát recenze ;-)
Odpovědět
@blahova_andrea moc diky za radu. Upresnuji. chteli bychom svetlou kuvhyn (bezovou v matu) a k tomu nejaky drevo, na par skrinkach (drevodekor nebo dyhu). Vetsina lidi vsak dela bud v lesku,a to i matnem, nebo v akrylu. Jenze ta cena je potom vyssi. Vybrali jsme toto lamino, je svetle, matne a se strukturou. Takze spina se tam bude drzet a spatne pujde dolu?
Odpovědět
Profilova fotka
@syeli já osobně nemám s těmito povrchy dobré zkušenosti. právě to řeším třeba u parapetu. bílý takto hrbolkatý už nikdy! asi záleží i na tom, jak moc vaříte, kam všude to chcete použít, v jaké sestavě tam budete žít. matné povrchy a světlé barvy se všeobecně hůř udržují. ale to samé platí i o hodně tmavých dekorech, nedejbože pak v lesku. každý si musí zvážit jak žije, jak moc mu co vadí a kolik tomu chce věnovat a podle toho se rozhodnout. ta měřítka máme každý trošku jiná :-) pro mé stádo čuníků by toto nebylo :-D
Odpovědět
@blahova_andrea
Odpovědět
Neco takoveho, ale mensi, plus jeste dalsi rada skrinek nahore. Barevne provedeni jeste diskutujeme prave kvuli tomu, ze zejmena spodek musi byt dobry na udrzbu, aby mu nevadily omacky, oleje apod, na hornich skrinkach aby nebyly videt prsty. Vsechno z drevodekoru nechci. Varit budeme kazdy den. A aby to celkove pusobilo vzdusne, mame maly obyvak s kk.
Odpovědět
Profilova fotka
@syeli kuchyň je to teda krásná :-)
Odpovědět
Ale neni nase :(. A co byste prosím doporučila za materialy, pokud bychom chtěli svetlou s drevodekorem? Umisteni drevodekoru nemusi byt tak, jako na obrazku. Prave premyslime, zda drevodekor dat na spodek (kvuli udrzbe) a svetlou cast dat na horni skrinky. Predem diky.
Odpovědět
Profilova fotka
@syeli vseobecne se pry lip cisti svetly lesk.s tim rozmistenim jsem uvazovala stejne.kvuli detem a udrzbe jsem dolu z vetsi casti volila lamino s dekorem, aby to pripadne tapky vic "skrylo" a bily lesk mame na hornich mene frekventovanych.je tedy i u lednice a trouby, ale udajne staci setrit hadrikem a je vse pryc a kuchyne nalestena.toho jsem treba u folie v drevodekoru nebyla schopna dosahnout.tmavsi lesk katastrofa.dobre se mi udrzovalo svetloucke lamino s drevodekorem.ale byl to pidi byt.nebyly deti...jak to bude s bilym leskem uvidim.kuchyni teprve montuji a letos uz v ni varit asi nestihnu.ale dala jsem na zdejsi recenze a zkusenosti.muz si ji pral.
Odpovědět
Profilova fotka
@syeli Tak já od června jedu v bílým a ted jsem to přehodnotila a vybrala jsem Hedvábně šedá, supermatná,lakovaný laminát. Samotná vypadá jak bílá, ale na bílé zdi vynikne a za světla je jiná. Jak za denního, tak za umělýho. Působí klidně a přitom vynikne. Působí hedvábně. Viděla jsem ji vedle lesklé bílé a z toho lesku mě za chvíli bolely oči.
Odpovědět
Nam lakovany laminat nedoporucili na spodek :(
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?