Kuchyně Akryl vysoký lesk - jaká je údržba?

Profilova fotka
Máte někdo kuchyň od Trachea acrylic vysoký lesk? Jakou máte zkušenost s údržbou? Čím čistíte a leštíte otisky prstů a běžné nečistoty z kuchyňského provozu? Nepoškrábe se povrch desky?
Odpovědět
Máme povrch Acrylic bílá. Výrobce na údržbu doporučuje Pronto proti prachu multifunkční a utěrku ze 100% !!!!! bavlny (pozor na nitě ze syntetických vláken v lemu!!!), hlavě žádné švédské utěrky s umělými vlákny. Já používám starou plenu a stačí trošku Pronta a pár tahů plenkou a dvířka jsou vyleštěné. Co se týká bílé barvy, je na údržbu skvělá, vzhledem k tomu, že nám na kuchyň nedopadá přímé světlo z okna, žádné otisky nejsou běžným pohledem vidět (doporučuju čím světlejší odstín, tím jednodušší na údržbu!!!). Obrovská výhoda Acrylicu je, že pokud se Vám dvířka poškrábou, dají se opravit doma jejich opravnou sadou a nebo při větším poškození zaslat do Trachey na opravu. Některý z dělníků nám na stavbě udělal mega červenou rýhu šroubovákem a po opravě u výrobce vypadají dvířka jako úplně nová (oprava stála několik stovek - oproti novým dvířkům asi za 1500 Kč). Švagrová má acrylic taky a běžně ji po dvířkách skáče menší pes když něco chce a dvířka stále drží. Pokud se pro tato dvířka rozhodnete, určitě si na stránkách Trachea stáhněte návod k údržbě.
Odpovědět
Profilova fotka
@ivankafiury dekuji :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@ivankafiury fakt ne švédské utěrky? :-. =-) já myslela, že to vždy jen přejedu mokrou švédskou a budu mít hotovo :-N pronto se u nás doma zatím nikdy nevyskytovalo. jsou nějaké větší rozdíly v tom jestli je acrylic od trachei nebo jiného výrobce? my budeme mít myslím senosan acrylic bílý lesk
Odpovědět
U jiného výrobce opravdu nevím, té 100% bavlně jsem se taky hodně divila, upozorňoval mě na to i stolař aby se vyhnul případné reklamaci. Určitě bych se držela návodu k údržbě přímo od výrobce, byla by škoda si poškodit tak drahé dvířka :) Musím říct, že Pronto + plenka leští rychle a dostatečně, Pronto jsem doteď taky nepoužívala :)
Odpovědět
Ještě jsem zapoměla dodat, že po stržení ochranných fólií se dvířka lehce přeleští Prontem a dalších 14 dní akryl tvrdne a neměl by se vůbec otírat - opět viz. návod k údržbě na stránkách Trachea :)
Odpovědět
Profilova fotka
Ja namočím uterku, prejedu vlhkou, pak suchou přeleštím a hotovo dvacet . Mám také Tracheu
Odpovědět
Profilova fotka
Máme Senosan a truhlář doporučil jednou za čas vyleštit bavlněným hadříkem s technickým benzínem (za rok jsme to dělali 2x).
Odpovědět
Profilova fotka
@ivankafiury že pak tvrdne vím. no asi stejně hned nebudu vařit, protože nebudeme ještě bydlet, tak to snad dostane svůj čas :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@zmrz_lina a jsi s tím leskem senosanu tedy spokojená?
Odpovědět
Profilova fotka
@blahova_andrea naprosto. Za mě to byla nejlepší, i když ne nejlevnější, volba :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@zmrz_lina díky, to se dobře čte :-) a prosím tě jak to máte s hranama? nemáš někde fotku v detailu, jak vypadají?
Odpovědět
@brundibara7 tak to bych si nelajzla, abych měla za pár let na dvířkách mikroškrábance, když stačí vzít jen jinou utěrku.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
žádné škrábanečky nejsou, linku mám téměř dva roky :-), holt dobrá firma a asi jinej oddíl :-)
Odpovědět
Ale já mám taky Tracheu, taže dobrej oddíl :) Asi se tím návodem kryje kdyby něco...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?