Kuchyně až po strop - ano či ne?

Ahoj, mám otázku. Jaký máte názor na kuchyň až po strop nebo. Máme kuchyň do tvaru U - rozměry 273x166x273 Já bych chtěl kuchyň až po strop 250cm a drahá polovička by chtěla skříňku 30cm od stropu. Přijde mi to strašně nepraktické na údržbu a zbytečně přijdeme o místo na cokoliv. V tom rozměru 166 cm je velké okno = světla dost. Díky za info Marek
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
My máme horní skříňky až po strop (máme tedy kuchyni jen do eL), moc jsem o ně stála, protože ten prach a usazená mastnota mě vždy štvaly a jsem spokojená - předměty denní potřeby máme ve spodních policích, to, co vytahuji jen výjimečně, mám nahoře.. Jestli to chce ale vaše polovička jinak, dopřejte jí to, kuchyně a vaření je většinou ženská záležitost, tak ať si to uspořádá jak chce a jak se jí to líbí...
Odpovědět
@maximsoon Já myslím, že tohle je hrozně individuální. Je fakt, že kuchyň po strop je asi praktičtější, co se úklidu i úložného prostoru týká (i když do těch úplně horních skříněk lze asi dávat jen věci, co se použijí jednou, dvakrát do roka, nedokážu si představit, lézt tam pořád). Na druhou stranu mě se třeba kuchyně po strop hrozně nelíbí, viděla jsem tak jednu nebo dvě, které mi přišly docela hezké, ale většinou prostě ne e. Taky je otázka, jestli chcete po strop mít celou kuchyň (tedy všechny tři strany) nebo třeba jen jednu. Pokud by šlo o všechny tři strany, bála bych se, aby to nepůsobilo špatně na psychiku, aby v tom člověk neměl stísněný pocit.
Odpovědět
A ano, jak píše @kuldacz , kuchyně je většinou prostředí, kde tráví čas žena, takže pokud je to tak i u vás, nechala bych taky tohle rozhodnutí na ní :)
Odpovědět
ahoj, máme v kuchyni panel- ten je až po strop s potravinovou skříní, troubou, mikrovlnkou atd... a u linky hormí skříňky s výklopem - nebylo tedy možné udělat je až po strop. Kdybych měla otvírání do bohu, šla bych do nich až po strop právě kvůli již zmíněnému usazování špíny a mastnoty. možná pomůže když si necháte od truhláře či ve studiu namalovat obě varianty, je tam i vizuální rozdíl, navíc pokud budete chtít výklop, je jasné, že až po strop to nepůjde atd...
Odpovědět
Profilova fotka
Mame kuchyn az do stropu (fotky mam v albu) a nemuzu si to vynachvalit. Uz nikdy bych jinou nechtela:-). Krome prakticke stranky se mi to libi i vizualne.
Odpovědět
@maximsoon Výška uzavíratelných horních skříněk by z hlediska dostupnosti neměla přesahovat 190 cm. Co je výše již vyžaduje schůdky nebo židli. V současnosti je toto standart, co je výše bývají již jen police. ale rozhodnutí je na každém jak chce.
Odpovědět
Profilova fotka
Novou kuchyň plánujeme se skříňkama až nahoru. Ale chápu, že se to né každému líbí. Naše současná kuchyň končí asi 20cm pod stropem a právě kvůli úklidu jsme ten volný prostor časem nechali zadělat sádrokartonem. A nevypadá to špatně.
Odpovědět
Máme udělaný cca 15 cm podhled a kuchyň sahá až k němu. Nemůžu si to vynachválit, nesnáším čištění mastného prachu nahoře na kuchyni :-D Úplně ke stropu jsem nechtěla, nelíbí se mi to.
Odpovědět
Profilova fotka
@maximsoon Ahoj hodne zalezi jaky bude dojem z prostoru, nektere kuchyne to snesou, ale u nekterych to potom pusobi jako jeskyne... nemas nejakej nakres?
Odpovědět
Profilova fotka
snížení strop v kuchyni máme na 255cm a kuchyně je zaměřená až do stropu. chtěli jsme to tak oba. nevím, proč v malém domě nevyužít každý cm a ještě si zbytečně přidávat práci při úklidu. pokud bych měla prostoru dost, tak bych naopak tedy dala vzdušnou kuchyni klidně úplně bez horních skříněk :-N
Odpovědět
@maximsoon Taky jsem to chtěla kvůli úklidu a místu navíc, ale mám celkem velkou kuchyni a vypadalo by to hrozně (3x3m, tvar C) takže mám nízké....to se nedá říct takto paušálně. Možná bych u vás dala na těch delších stranách až po strop a na té kratší žádné-mohlo by to být celistvé, jednoduché a hezké.
Odpovědět
Profilova fotka
Myslím,že už tu někde toto téma bylo.I s fotkama.Máme kuchyn v přesíni,stará zástavba,skřínky končí asi 20 cm od stropu. Pořád se mi to líbí. Máme bílou.
Odpovědět
Článek se načítá
@hanih Jednalo by se o dvě boční rovnoběžné stěny a na ně je kolmá stěna s oknem 160cm
Odpovědět
Takže buď takhle nebo až po strop, barvy budou ještě jiné. Jinak vedle ledničky je ještě stěna, která je asi o 5 cm delší než lednička.
Odpovědět
Profilova fotka
@maximsoon takze to bude dobre kryte a dala bych do stropu.v tom kryti to monstrozne pusobit nebude a ulozne prostory se vzdy hodi.my budeme mit do stropu jen jednu stenu
Odpovědět
@maximsoon Souhlasím s tebou. Partnerka asi ráda uklízí a ještě u toho leze po štaflích, ne? :-) Máme to tak a úplná spokojenost. Navíc úložných prostor není nikdy dost.
Odpovědět
@maximsoon Máme kuchyň na jedné a druhé straně, mezi nimi je balkon. Jsem rozhodně pro skříňky až do stropu a naštěstí moje polovička taky. V nižších skříňkách má to co používá nejvíce a nahoře si udělala úložný prostor na to co používá třeba jen jednou za rok a žehličku atd, atd. Podle mě ten prostor nad je prázdný o ničem, protože se tam jen drží prach a mastnota.
Odpovědět
Já jsem také pro skříňky až do stropu. Je to hodně praktické, nemůžu si to vynachválit. Fotku mám i tady v albu.
Odpovědět
Profilova fotka
Jsem rozhodně pro skříňky až ke stropu, nemusí se tam uklízet, hlavně ta mastnota nejde vůbec dolů. Kdysi v pronájmu jsme měli klasickou linku a už nikdy více. Takže až nahoru, úložný prostor je k nezaplacení, i kdyby tam zatím nic nemělo být.
Odpovědět
Profilova fotka
Manžel chtěl k stropu a já ne. Neslučuje se to s feng shuej :) Dělá to dojem moc uzavřeného prostoru, nevzdušného...Však si stoupněte do výtahu a nehte otevřené jen dveře a zkuste vařit. Je ot jen rada :) ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
A čím více prostoru na věci tím více nepotřebných věcí doma ;-)
Odpovědět
@ninjatka No, ale v tom výtahu není 3 metry díra do 40m2 obýváku a 2metry okno bez poliček :)
Odpovědět
Profilova fotka
@maximsoon To není. Dporučuji kouknout na fotky kuchyní k stropu a ty co nejsou. To mě pomohlo hodně v rozhodnutí :)
Odpovědět
@ninjatka tak ale když bojujete s místem, máte opravdu malou kuchyň, a skříňkami po strop chcete nahnat místo?:) také to tak možná budeme muset udělat...feng shuej-nefeng shuej :) ale samozřejmě chápu, že každý má jiné priority...já to prostě potřebuju všechno někam nacpat, a to opravdu nemám kdeco-že bych měla dva roboty, dva mixéry... ;-) :-)
Odpovědět
Po montáži SDK stropu žena usoudila, že mohou být až po strop :)
Odpovědět
Kolik myslite ze by stacila vyska hornich skrinek? 72cm mi prijde malo.
Odpovědět
Profilova fotka
@syeli nechceš dát aspoň kousek nákresu? nějak z toho není poznat na co přesně chceš názor :-N já mám nad sebou dvoje skříňky, horizontální. tak myslíš skříňku klasickou na panty? na výšku? já teda neřešila kolik mají měřit skříňky, ale řešila jsem, že chci výš pracovní desku a výš digestoř a skříňky, než si lidé obvykle dávají. zbytek pak byl rozpočítám na horní skříňky ;-)
Odpovědět
@blahova_andrea Mela jsem na mysli celkovou vysku pouze hornich skrinek, nezalezi na usporadani (jedna vysoka nebo dve mensi poskladane jedna na druhou). My mame hodně vysoke stropy, takze skrinky az pod strop uz leze do rozpoctu a nepujdeme do toho, takze zjistuji optimalni rozmer :). Nejde mi o estetiku, ale spis o zkusenosti a nazory tech, kdo hodne vari (prave zaciname proto chci zjistit, kolik realne potrebuji prostoru). Klasicka horni skrinka je 72cm (3 poličky). Nakres jsme meli, ale nyni vse prekopavame, tak jeste nemame.
Odpovědět
Profilova fotka
@syeli no pokud bych si dělala kuchyni v činžáku, kde jsem vyrostla, kde byly stropy přes tři metry, tak by kuchyni po strop taky nedělala, takže chápu. záleží na té výšce stropu a to dost. záleží kolik prostoru na kuchyni máte, jak často budete vařit, kolik budete mít udělátek, ale dnes se dělají i kuchyně úplně bez horních skříněk, které bych si v případě vysokých stropů vybrala asi já :-N ale musela bych mít tedy dost místa nejen do stropu, ale i na zemi, aby bylo kam dát dostatek spodních úložných prostor.
Odpovědět
@syeli prostoru potrebujes....co nejvice :-) . Takze co ti prostor a finance dovoli. Name tvoje otazky se neda odpovedet. Mas kuchyni 2x 2m, nebo treba 3x5m?
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?