Kuchyně bez radiátoru v bytě, máte někdo?

Ahoj střecháčci, chtěla bych se vás zeptat zda jste někdo v bytovkové kuchyni zrušili radiátor s tím že máte propojený obývák a kuchyň. Uvažujeme právě o zrušení radiátoru, aby se pod okno lépe vešla linka. Radiátory jsou v součastnosti na jedné stěně a od sebe cca 2 m. Pokud by jsme ho zrušili zbyde pouze velký radiátor v obýváku. Moc dík za názory :)
Odpovědět
Profilova fotka
Ano, my to tak máme, měli jsme ho pod oknem, kde vede kuchyňská linka, tak jsme ho zrušili. Báli jsme se, aby pak v bytě nebyla zima, protože máme propojenou chodbu, obývák i kuchyň (takové "U" okolo jádra) a další radiátor je pouze v obýváku. Musím říct, že to stačí, ale záleží na tom, jak velcí jste teplomilové a na jaké strany máte orientovaný barák. Nás vyhřívá sluníčko celý den. Pokud bychom byli na sever, asi bych zvážila v kuchyni např. podlahovku. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
V kuchyni na sever jsme topení měli a bylo celý rok vypnuté. Klidně bych ho zrušila.
Odpovědět
ahoj, máme zrušený přímotop v kuchyni, protože ji máme nyní do U, propojenou s obývákem a v pohodě. Přímotop byl pod oknem, kde je nyní linka, mrkni ke mě do alba rekonstrukce
Odpovědět
My máme tedy kuchyň vedle obýváku a dveře prakticky nezavíráme a bylo nám řečeno topenářem, že je lepší topení pod oknem mít, že bychom tam potom mohli mít plíseň, orosená okna (bydlíme ve staré zděné bytovce) takže ho zastavíme linkou a v pracovní desce budou průduchy. Kamarádka to má podobně a topení si v kuchyni nenechala, zimu v kuchyni nemají, plíseň tedy měli, ale to měli i v obýváku, takže nevím, jestli to mělo nějaký vliv.
Odpovědět
Ani my nemáme a vôbec netreba. A to ja som veľmi teplomilna osoba😀
Odpovědět
Profilova fotka
Budeme to mít podobně jako @scruffy :-) Nechtěli jsme to topení dávat úplně pryč kdyby náhodou, ale pod oknem bude linka s užšími šuplíky a v pracovní desce a soklu větrací mřížky :-)
Odpovědět
Profilova fotka
v kuchyňoobýváku máme dvě topení, jen výjimečně pouštíme to v obývákové části, v kuchyni je zbytečné. Kdybychom dělali linku od začátku jinak, dali bychom nad tenký radiátor do linky průduchy. Což nás tehdy nenapadlo, omezili jsme se, vcelku zbytečně.
Odpovědět
My tam máme právě ten starý žebrový, ten by se dal vyměnit, spíš jsou na nic trubky které by měly lézt z linky, @scruffy ale myslím že plíseň není závislá na radiátoru. Protože pokud tam je a netopí se s ním tak to je jako by tam nebyl.. Právě proto, že je radiátor max. 2 m od obývákového a místnosti se spojí tak nevím jestli není zbytečné ho v kuchyni mít...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?