Kuchyně bílá - lesk, zvolit fólii či lak?

Profilova fotka
Dobrý den, momentálně řešíme s manželem kuchyňskou linku a jelikož jsme navštívili více stolařů, tak jsme se také setkali s více názory.....někteří nás odrazují od laku a preferují foliovaná dvířka, a jiní zase preferují lak o odrazují od fólie.....proto mě zajímá, jaké máte zkušenosti s těmito materiály?....
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj Stručný popis rozdílů: Folie - je termo plast který je teplem !! nalisován !! na MFD desku, není ničim lepený!. Časem tento plast ztrácí svou pružnost a může se začít odchlípávat a to nejen na namáhaných místech jako je lednice, trouba,... Lak vysoký lesk - v mnohonásobné vrstvě nastříkaná MFD deska vysoce tvrdým lakem - polyester - 7 - 8vrstvý lak (autolak). takto nastříkaná dvířka se po každé vrstvě ručně leští - oblá hrana Cenově příjemnější varianta je, když se dvířka lakují a leští strojově, tento formát je následně rozřezán a laserem ohraněn (tuto variantu u českých dodavatelů (a truhlářů už vůbec ne) nejledej - Výroba Německo) Já osobně mám s folií špatné zkušenosti, dopotučuju lak!
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem taky pro lak, pokud na něj budeš mít penízky.. kvalitní lak, jak říká @verunky autolak je dražší, ale určitě se vyplatí.. do folie bych spíš nešla.. určitě nejsou všechny špatné, ale nevím jak dlouho potom vydrží ..
Odpovědět
Pokud mě netrápí peníze potom klidně lak, ale myslím si, že foliovaná linka od kvalitního výrobce vydrží hodně. Osobně jsem zvolil folii a řekl bych, že dříve budu měnit kuchyň z důvodu morálního zastarání, něž z důvodu odchlíplé folie. Ale je to jen domněnka. Zatím mám novou kuchyň dva roky takže těžko soudit.
Odpovědět
Profilova fotka
mame linku, 8 let starou a uz nekolik let se folie z kraju odchlipuje. hlavne tam, kde se neco hreje - nad rychlovarnou konvici, vedle trouby,.....
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?