Kuchyně - bílý lesk a nebo bílá ala provance?

Vím, že nová kuchyně bude bílá. Ale pere se ve mne, zda ji ladit do moderna, nebo spíš venkonvský styl. V prvním případě bych chtěla určitě bílý lesk kombinovaný s dřevěnou pracovní deskou - i za kuch. linkou. V druhém případě by byla taky bílá, ale laděná do provance stylu. Jeden den se kloním k tomu, druhý den k onomu a prostě nevím. Mám pocit, že ať se rozhodnu tak či tak, budu litovat, že jsem nezvolila to druhé. A je mi jasné, že kuchyní to nekončí, chtělo by to ladit ve stejném stylu celé bydlení, o to víc mi to rozhodnutí přijde "zásadní", tak nějak mi přijde, že od té kuchyně se to odvíjí. Váhal někdo stejně? Co vás přesvědčilo?
Odpovědět
Profilova fotka
@chocolatebrown To je celkem zásadní otázka.... a je to i těžký radit, protože každý bude říkat podle sebe. Asi bych se řídila tím jak je koncipovaný celý dům :-) Ono dát kuchyni "provance" do super moderního domku, by asi nebylo dobré.
Odpovědět
jde o rekonstrukci staršího domu na maloměstě, dle mého by tam právě šlo jak to, tak i to...
Odpovědět
Profilova fotka
@chocolatebrown tak pak jedine to zkusit nakreslit :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@chocolatebrown tazko sa radi ohladom vkusu, pekne mozu byt oboje. Ja sa sice nepokladam za nejak hyper-moderneho cloveka, avsak ja som nevahala a sla prave do toho bieleho lesku s doskou v dekore dreva. Ladi to k podlahe, kt. je tiez v dekore dreva - nemyslim, ze by to bolo nejak prehnane moderne, take akurat - my sme spokojni, mozes pozriet k nam do alba. Len este riesime druhu cast kuchyne, priatel ma nahovara na leskle zlte dvierka, ale to mu dufam vymluvim :)
Odpovědět
@verunky to jsem udělala, líbí se mi oboje:-) @astrid_sk hezké!
Odpovědět
Profilova fotka
provance se ti okouká,lesk se lépe udržuje ale dilema mám podobné
Odpovědět
Profilova fotka
My volíme bílý lesk. Myslím, že bude mnohem jednodušší k tomu doladit zbytek domu. Jinak se mi třeba líbí shabby chic, ale neumím si představit, že by se v tom cítil dobře můj manžel. Proto volíme jednoduché přímé linie bez okras jako základ a já si tam pak budu moct dát pár drobných dekorací, pokud budu chtít. Hlavně si myslím, že když budeš mít kuchyni á la provence s nějakými rámečky nebo rýhováním, tak se v tom bude víc usazovat prach. Máme jednu komodu s frézovaným jednoduchým rámečkem na dvířkách a je to na udržování hrozné - na rozdíl od ostatních hladkých ploch.
Odpovědět
Profilova fotka
mám bílou matnou,ale ne provance....teď budu ladit spíš asi venkovskými dplňky,až mě to omrzí, dám něco moderního...
Odpovědět
Profilova fotka
Mne se styl provence líbí u cizích, je to nádhera.... Ale já jsem zaměřena na tu praktickou stránku, proto chci kuchyň ve vysokém lesku - nejspíše šedou... Pokud se ti opravdu líbí oba styly stejně, i manželovi, tak bych volila provence, protože bílou lesklou má dnes kdekdo, není to moc originální, ikdyž to je pěkné... ale provence má málokdo, a pokud na to máš cit, jak si to doladit, a jak psaly holky víše,nevadí ti utírat prach ze zdobení... tak do toho
Odpovědět
Profilova fotka
Zvolila jsem lidingö od Ikea a jsem spokojená. Je to pro mě takový ten "teplejši " pocit útulnosti a tepla domova :-) Nic proti lesku, je určitě nadčasový, bílá taktéž , bude moderní i za 20 let. Taky jsem měla malé dilema, ale do lidinga jsem se zbláznila a mám jej :-) ( Prohlídni si fotky provance a pak moderního lesku ..... jak na tebe který styl působí, v kterém se budeš cítit dobře v létě i v zimě, s dětma i bez nich, aby ti mohly i pomáhat, i co se týká spotřebičů.... já jsem volila plyn, protože už jsem jednou sklokeraamiku měla a znovu by do ní nešla.... takže ono to tak nějak souvisí se všim :-N
Odpovědět
Profilova fotka
@hanullice taky pujdem nejspíš do šedé
Odpovědět
Profilova fotka
@chocolatebrown A nemáš už třeba vybrané nějaké spotřebiče nebo nějaké doplňky, pro které jsi rozhodnuta? Já jsem věděla, že chci černé spotřebiče a takovou ty šikmou digestoř, místo obkladů máme benátský štuk, původně teda mělo být sklo, ale to vše mi jde do moderní kuchyně. Tak jestli taky nemáš něco, co v kuchyni chceš a tomu styl kuchyně přizpůsobit ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
@chocolatebrown Já ti poradím. Taky lítám mezi romantikou a modernou. Když jsem se vrátila z Anglie, byla jsem ovlivněná jejich romantickým stylem bydlení a udělala si místnosti podle toho. Teď toho lituji. Všechny ty kudrlinky na nábytku (různé ozdobné lišty, rýhy) Je peklo utírat prach. Normální hladká dvířka skříní přejedeš jedním tahem, ale čistit všechny ty záhyby kde se chytá prach mě nebaví. Takže si odpověz - uklízíš ráda ? Podle toho bych vybrala styl. PS: rada 2 Moderní styl se dá pomocí doplňků dotvořit na styl Provence, ale jakmile zvolíš takový nábytek, modernu z toho neuděláš.
Odpovědět
moc děkuju všem, už jsem to potřebovala rozlousknout a v podstatě jsem došla k tomu, co píše Kofinka úplně na konci, to vystihuje úplně přesně...PS: rada 2 Moderní styl se dá pomocí doplňků dotvořit na styl Provence, ale jakmile zvolíš takový nábytek, modernu z toho neuděláš. Takže bude bílá lesklá, ale budu se snažit o útulno, co umí provance. No uvidím, jak se povede:-))
Odpovědět
Úplně na začátku jsem váhala úplně stejně, viz moje album Inspirace Kuchyně... pak jsem se rozhodla, že modernu teda ne, ale ani provance, který je na mě až moc načančaný a tak jsem si zvolila zlatou střední cestu. Bude to bílá kuchyně z Ikey, ještě ze staré řady faktum, dekor Ädel, deska bude imitace dřeva, obklad bílý (metro) a dům budu ladit do nordic stylu, což může a nemusí být moderna (ne ta úplně hi-tech asi), ale přijde mi to útulnější než moderna, a méně pracné než spousta serepetiček u provance, i když i u nordicu jsou samozřejmě dekorace, jen mi to prostě nepřijde tak moc sladké.
Odpovědět
ahojky, pred mesicem jsem resila stejne dilema a rozhjodla jsem se pro bily lesk,..zaprve bych musela doladit zbytek bytu, za druhe holky maji b pokojicku bile skrine -lamino a jde na tiom videt kazudy otisk, otrit a vylestit tak,aby tam nebyly fleky da praci, takze pokud mas male deti, nebo je planujes, tak do bile matrne Provance spis ne... ja sjem se takto rozhodla pro bilou lesklou a presne jako ty drevo deska a zastena:-) uz se tesim:-)))
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?