Kuchyně - dřez pod oknem

Dobrý den, jdu si pro radu. Chtěla bych znát Vaš názor na tuhle kuchyni. Máte někdo zkušenost s dřezem pod oknem? Jaký na to máte názor a zkušenosti? Děkuji za odpověď.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj drez se da resit ruzne - drez vycentrovat tak aby nevadil otevirani (pokud je okno dvoukridle) nebo pouzit baterii ktera se dá sklopit (pokud planujes sestavu presne takhle, tak mycka je sakra daleko :-) )
Odpovědět
@verunky Ano, okno je dvoukřídlé právě. Chtěla bych to pod tím oknem mít, ale nejsem si tím úplně jistá. Takže uvažuji i o variantě, že bych to dala do rohu. A kde by se dala myčka lépe umístit? x-)
Odpovědět
@veejdaa Dřez pod oknem mám a je to největší kravina, co jsme při plánování kuchyně udělali. Záclona i parapet věčně zacákané a to máme myčku, takže ve dřezu se nádobí téměř neumývá. Určitě bych tam volila spíš pracovní plochu, pokud chceš využít přirozené světlo a při práci se občas pokochat pohledem z okna. U vás moc možností není a @verunky ti určitě erudovaně poradí.
Odpovědět
Profilova fotka
@veejdaa kdybych si pohravala s tou sestavou tak bych: tak co je varna deska dala mycku (drez uz se tam asi nevejde) a drez bych dala k pravemu rohu (kdyz stojim proti oknu) a varnou desku do ostruvku :-)
Odpovědět
Já bych zrušil část linky pod oknem. U sestava není žádné terno. Na jedné straně bych ponechal varné a pečicí centrum, na druhé přípravné a mycí centrum. Okno by zůstalo přístupné. A vyhnula by ses nepraktickým dolním rohovým skříňkám. (Myčka se instaluje v těsném sousedství dřezu)
Odpovědět
Profilova fotka
@pepitocz tak to mám já a je to super:-) Nemít rohové skříňky byl pro mě požadavek číslo jedna!
Odpovědět
@veejdaa u mě bude tato rošáda https://goo.gl/Xpqwkf , myčka pod oknem. Okno vede na verandu, tak mě přišlo vhodný mít pod ním tu linku kvůli přesunům skrz okno. Roh.skříňky jako prostor bez složitých výsuvů a polic, jen na doplňující bordel.
Odpovědět
Díky za rady x-) chtěla jsem mít co nejvíce úložného prostoru, protože kuchyň je docela malá, tak ať mám kde dát všechny ty věci :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@veejdaa a mě se ten původní návrh poměrně dost líbí.....nemyslím si, že by byla myčka daleko.....když ji otevřeš a vysuneš, bude to tak akorát prostoru, aby se tam pohodlně daly skládat věci z plotny, dřezu i přípravného prostoru mezi nimi.....já mám trochu problém s tím, mít myčku v ostrůvku, takže ji budu zřejmě dávat do toho U hned vedle dřezu..........dřez pod oknem chci mít taky, chci tam přirozené světlo, možná si budu nadávat, ale jsou lidi, co na to nedají dopustit a zas jiní, co naopak, těžko si vybrat :-)......v té rohové skříňce můžeš mít otevírání zezadu ostrůvku, směrem od jídelního stolu......to lineární uspořádání, co navrhuje @pepitocz je sice zřejmě praktičtější, co se týče úložných prostor, ale mně se to pocitově nelíbí, přijde mi to takové holé ta stěna :-)
Odpovědět
Mě se to líbí.
Odpovědět
Profilova fotka
@veejdaa zkus si tady projít diskuse, je jich tu na tohle téma docela dost, tak uvidíš, jaké má kdo zkušenosti
Odpovědět
@ptjj Kuchyně je technologie, ne pocity :-) Na té stěně je okno a pod ním by měl být radiátor, pokud není podlahové topení. V obou případech je žádoucí, aby kolem okna proudil odspoda ohřívaný vzduch (v zimě).
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@pepitocz na co mi bude propracovaná technologie, když se v té kuchyni nebudu cítit dobře? vše je o kompromisu ;-)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Já mám dřez u okna, kdy zasahuje cca do půlky okna, baterie je mimo okno, v rohu. Takže na délku okna mám půl dřez, půl pracovní deska a jsem moc spokojená. Dřez mám hluboký, granitový, tak žádné stříkání se nekoná, ale nemáme nikde vnitřní rolety, ani záclony - takže při případném zastříkání je údržba snadná. Pokud jsem to popsala jako tatar, klidně zašlu foto :D.
Odpovědět
@pepitocz ta poučka o proudění teplého vzduchu přes okna platila dřív, protože okna špatně izolovala a byla studená. U dnešních oken, která mají skvělé izolační vlastnosti, je to naprosto fuk.
Odpovědět
@llama Nikoli. To není žádná poučka, ale tepelná technika a zkušenost. Okna mají sice dobré izolační vlastnosti, ale i ta kvalitní mají dvaapůlkrát větší prostupnost tepla než obvodová stěna. Zejména kolem rámu může vzniknout kondenzační zóna. Komentuji jen to, čemu rozumím :-)
Odpovědět
@pepitocz nesmysl, běžně se dává radiátor jen pod některá okna a k žádné kondenzaci nedochází. Taky existuje stěnové a stropní vytápění, u něj nedochází vůbec k žádnému proudění teplého vzduchu přes okno a taky nikde nic nekondenzuje.
Odpovědět
@llama Já tady nechci polemizovat s někým, kdo je se vším hned hotov, protože o tom problému asi moc neví. Ale abych ochránil ostatní před podobnými odborníky, přikládám obrázek detailu okna a ostění. Rosný bod v tomto případě je při 80% rel. vlhkosti (v kuchyni při vaření) 16,5°C. Netvrdím, že je to kardinální problém, ale problém to je, zejména pokud se tím oknem v zimě větrá.
Odpovědět
@pepitocz ani když se v kuchyni vaří fakt intenzivně, tak tam není 80% vlhkost, to je tak v koupelně po sprchování. A povrch okna taky nemá 16,5 stupně. Prostě k žádné kondenzaci nedochází.
Odpovědět
@llama Při obvyklých podmínkách 21°C v místnosti a -10°C venku má běžně povrch zdi 20°C a povrch okna 16°C. A v koupelně je po sprchování 90-100% RV. Nechci tu zasírat diskuzi argumenty, které ty stejně nechápeš a ostatní to až tak nezajímá....jdu s pánembohem, nepotřebuju si honit triko.
Odpovědět
@pepitocz dobře, když to máš spočítaný, tak se asi každému, kdo nemá pod oknem radiátor, okna rosí. Škoda, že lidi běžně mají okna bez radiátorů či dokonce stropní topení a nerosí se jim nic...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
@lenousak tak to budu mít asi i já. Můžu poprosit foto to sz?moc dekuji :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 měsících
@lenousak Dobrý den, mužů poprosit o foto dřezu a linky půl na půl s oknem? Taky to tak nějak plánuju. Děkuji!
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?