Kuchyně Ikea nebo Oresi? Máte zkušenost?

Profilova fotka
Ahoj, máte někdo zkušenost s kuchyněmi z Ikei a Oresi?Děkuji za odpově´d.
Odpovědět
Profilova fotka
na oresi skoro vsichni kuchynari nadavaji, .. ale ikea je pry dobra - vyrobce kovani blum mi potvrdil, ze kovani v kuchynich ikea, je kvalitni ;-) takze ja bych volila kuchyn ikea ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já mám s Ikeou dobrou zkušenost, budeme si ji teď dávat do bytu. A na Oresi jsem taky slyšela nic moc ohlasy,ale sama mám ve svém okolí 2 kámošky, co ji mají a ani jedna si nestěžovala.
Odpovědět
Profilova fotka
Za mě jasně Ikea, je to moje srdeční záležitost ;-) . Už máme tuhle kuchyni složenou v domečku a těšíme se, až ji namontují...
Odpovědět
já mám Ikea rok a zatím spokojená, ale srovnání samozřemě nemám
Odpovědět
pokial vyber medzi oresi a ikeou, tak jednoznacne ikea. v ikei maju aj lepsie kuchyne. oresi je kvalitativne nic moc. staci si prezriet nejake ukazkove kuchyne v oresi a nejake v ikeii no a rozdiel sama uvidis.
Odpovědět
Pročetla jsem snad stovky recenzí a diskusí a nevzpomínám si, že bych někde narazila na pozitivní hodnocení kuchyně Oresi, ve velké většině se jednalo o negativní zkušenosti s kvalitou kuchyní Oresi, s vysokou cenou montáže, negativní popis průběhu reklamace a vad k reklamaci. Naopak u Ikey čtu všude chválu a dost mě překvapilo, že i třeba lidé, kteří si finančně mohou dovolit i "lepší" kuchyně za vyšší cenu s nepochybně vysokou kvalitou, tak v některých případech volí Ikeu a to třeba proto, že za cenu je velice dobré kvality a každý nechce utratit za kuchyň 200tisíc, přestože je má, raději je třeba procestuje apod. Na Ikeu jsem četla pouze nedůvěřivé reakce těch, kteří od ní kuchyň nemají a nebo mají špatnou zkušenost s nějakým výrobkem Ikea a nemají tedy důvěru ani ke kuchyni. Takže za mě jednoznačně z této volby Ikea a to nejsem nějaký velký fanoušek Ikea, nemám z Ikey moc věcí a zkušenost s kuchyní Ikea taky nemám, jen jsem ale přečetla opravdu velké množství diskusí a recenzí apod. od lidí, kteří již kuchyň té i druhé značky mají.
Odpovědět
Profilova fotka
Máme kuchyň od Ikey asi rok a půl a jsem maximálně spokojená - cena/kvalita super ! jestli budeme ještě někdy pořizovat kuchyň tak je to jasná volba :-)
Odpovědět
Nás rekonstrukce bytu teprve čeká (cca únor), ale už teď zjišťujeme obklady, zařízení do koupelny, dveře, ale i právě kuchyň. Do Oresi jsem volala pro základní info. Hned z nich vypadlo, že oni ty kuchyně nevyrábí, ale pouze prodávají typyzované skříňky, nemontují je, ale dodají vše, co si zákazník přeje - pojezdy, madla atd. Když jsem pánovi na druhém konci telefonu říkala, že potřebuji ale kuchyň na míru, tak mi řekl, že to vůbec nevadí, že se to nějak udělá :-D to by mě zajímalo jak? že to prý vždy nějak vyjde .... Tohle mě opravdu nepřesvědčilo, abych se zajímala dále o jejich nabídku kuchyní. Chválíte Ikeu, ráda mrknu na jejich nabídku :-)
Odpovědět
Tak asi po 150. ... Máme kuchyň od Oresi a nebyl jediný problém. Ano jsou to typyzované skříňky, ne kuchyně na míru!
Odpovědět
oresi nikdy 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já už mám 3. kuchyň z Ikey a pokaždé spokojenost :-)
Odpovědět
Profilova fotka
za me Ikea :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Ikea
Odpovědět
Ikea forever 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
kdyz uz bych vybyrala tak určitě ikea.jsou rozhodně kvalitnější ale hlavně vypadají o 200% lip.byla jsem zjišťovat kolik by nas stala v oresi kuchyně a když jsem ty kuchyně viděla zblizka tak jsem se zhrozila. vypadají jako plast polepený folií. ale jestli bych mohla radit tak když si necháš vyrobit kuchyn od truhlaře tak tě vyjde rozhodně levnější než ikea i oresi a navíc maš ji přímo na míru a přesně jakjou chceš i s ruznými vychytavkami ktere prostě sektorove kuchyne mit nemužou.
Odpovědět
Profilova fotka
jestli vybírat jen z těchto dvou možností, tak jednoznačně Ikea. Má jich několik mých známých i lidí v rodině a zatím žádný problém. Jediný problém s Ikea kuchyní měl můj známý, jenže to nebyla vina ikea, ale montážní firmy, která pro ikea v Brně pracuje (konkrétně šlo tuším o jena nábytek). Jestli si ale budete montovat kuchyni sami, rozhodně bych se nebála. o oresi jsem četla tohle a do té bych nešla teda nikdy v životě :-x :-N http://wiener.blog.idnes.cz/c/91352/K... Kdybych řešila kuchyni za rozumné peníze, ještě bych si něco zjistila určitě o řadě Hanák Active. Málokdo to ví, ale Hanák před časem rozjel tuhle ekonomičtější variantu. Cenový rozdíl není tak výrazný a myslím, že v některých případech se může dokonce cenám kuchyně ikea blížit, ale ta kvalita je určitě lepší. Navíc dostanete profi návrh, montáž, dopravu apod. Na druhou stranu si na kuchyni minimálně měsíc a půl počkáte. Není to o tom, že si přijedete do skladu a za víkend máte namontovanou kuchyni :-)
Odpovědět
My ted máme v rodině čerstvou zkušenost s ORESI. Je to tak jak tu někdo psal - oni je nevyrábí ale dělá je pro ně POLSKO.To za prvé. Když si koupíš jen zabalené skřínky tak s 20%dph -což je normál,ale když od nich chceš aby to bylo komplet s montáží a rozepsat na fakturu kolik je cena za jednotlivou položku a ted mám na mysli práci ,materiál,doprava a HLAVNĚ jestli je DPH na skříňky v tomto případě 10% tak se CUKAJÍ že to mají zakázané takto rozepisovat,že dph je součástí všeho.Prostě to nerozpíšou.ZA MĚ JSOU TO PODVODNÍCI. Schválně to někdo zkuste!
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Mám doma kuchyňskou linku od Oresi a nejsem jediná, i mé nejbližší okolí volilo Oresi. Všichni jsme nad míru spokojeni. Prodejci byli velmi ochotní a přívětiví. V jejich kuchyňském studiu panuje pozitivní atmosféra, což se nedá říct o Ikee nebo jiných podobných rádoby kuchyňských studiích. Reklamovali jsme po převzetí jedno dvířko - nové bylo do týdne! A kování na skříňkách mají také od firmy Blum!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem pro Ikeu, přesně jak píše @fangi nechce se mi dávat 200 tis. za kuchyň, tak mám v plánovači Ikei kuchyň za 100 tis. včetně spotřebičů...
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
A nevadí vám, že kuchyň z Ikea má tolik lidí? Všichni mají stejnou nebo podobnou? Ikea kuchyně se mi líbí, ale odpozuje mě fakt, že u všech známých vidím jen kuchyň z Ikea. Možná to svědčí o dobré kvalitě, ale určitě to není ničím vyjímečné ani originální, prostě zase Ikea....
Odpovědět
Mě by určitě těšilo, že mám kuchyň stejně kvalitní, jako ostatní. Vždyť ve vzhledu velký rozdíl není oproti jiným. Například bílá dvířka s šedou deskou nenabízí jen IKEA...
Odpovědět
Profilova fotka
Naši mají kuchyň z IKEA už asi 12 let, vybrali teda na tehdejší dobu dost drahou, z masivu, ale je opravdu kvalitní, ani dnes nikde nic nevrže, není rozviklané apod. Takže spokojenost velká. S Oresi přímou zkušenost nemám, ale vím, že je na ně hodně negativních recenzí. A jinak - to, jestli má někdo stejnou kuchyň jako já, to je fakt to poslední, co bych u kuchyně řešila :-D :-N
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
Souhlasím s olafahelmut, naše kuchyň od truhláře na míru by také vypadala hezky, nebýt spěchu a odfláknuté montáže. http://www.modrastrecha.cz/fotoblog/t...
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Diskuse pokračuje po 12 měsících
Po několikáté zde čtu IKEA vs někdo. Oresi vs někdo. Těch výrobců kuchyní jsou mraky. Ať už se jedná o truhláře nebo společnosti vyrábějící sektorový nábytek. Kromě IKEA a Oresi dělají kuchyně i Hanák, Sýkora, Lamont, Potrusil, Dusek nebo třeba Sconto či Infini... Osobně nám třeba nacenil tenhle brněnský truhlář lamplota.cz kuchyni levněji než Oresi, které nám to nabízelo s údajnou slevou. Ségra nám ho doporučila. Jinak jsem měl možnost vidět i kuchyň IKEA v Rakousku třeba a musím říct, že celkově se mi IKEA zdá kvalitnější. Takže asi tolik k tvému dotazu. Ale jinak znám i lidi, kteří udělali kuchyň sami, nechali si nařezat desky v OBI a dodělali sami doma. Nicméně pro nás ne toliko zručné to není příliš vhodná volba... ;-)
Odpovědět
V paneláku máme Ikea, nevrže, super dorazy, atd.. Jedinou vadou je, že máme bílá dvířka a už na nich máme hnědé čmouhy :-( Jako by nám po nich steklo kafe či něco podobného, ale vůbec si nejsem vědoma, že by se to někdy stalo... Manžel říká, že je to možná od prostředků, kterými kuchyň myji, ale tomu nevěřím, neboť je to jen někde. Každopádně, do domečku také pokukuji po Ikee, jen už bych nevolila bílou.
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme si nechali udělat návrh od Oresi. Líbil se nám, a tak jsme po přečtení několika recenzí nechali zrealizovat u svého truhláře a vyšlo nás to skoro o 40 tis. levněji ;-)
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?