Kuchyně. Jak dlouho předem je normální si ji objednat?

Profilova fotka
Ahoj :-) Mám takový dotaz... Rekonstruujeme celý barák (už tam jsou jen dvě obvodové zdi, vlastně z něho pak bude novostavba) :-) a já už si oběhávám kuchynská studia.. Ted jsem si vybrala, kde jsem se už rozhodla že by nám tu kuchyn mohli dělat ale ! Oni mají do konce února slevu na všechny kuchyně 20% a do konce března ještě další 4%, do konce března to mají za lonské DPH.. My bychom tu kuchyn potřebovali dělat až tak červenec - srpen 2008, myslíte že je brzo si ji takhle dopředu objednat??? Jim stačí 6 týdnů a mají to hotové.. Co když si potom vyberu něco jiného - jiný vzhled?? Ale 24% už na tak drahou kuchyn je super sleva.. :-) Co když si nevyberu jiný vzhled? - to mě pak bude štvát že jsem projela slevu :-D Jak to máte vy?? Jak dlouho předem vám připadá normální?? :-)
Odpovědět
Profilova fotka
ja kuchyn kvuli sleve objednala v lednu, a montovat ji budou cca duben/kveten
Odpovědět
Profilova fotka
normalni?? az ji budu potrebovat, tak si ji objednam. Ne kazda firm aby byla ochotna ti takhle dlouho drzet objednavku. Chce to na konkterni domluve, zda kdyz si ji objednas se slevou 24% zda jim nebude vadit ze ji odeberes az za pul roku.
Odpovědět
Profilova fotka
ono jde spis o to uskladneni, ze jo.
Odpovědět
Profilova fotka
O uskladnění ani ne.. Když já jim řeknu že se bude montovat až v červenci - srpnu, tak oni si to začnou chystat na červenec, těch 6 týdnů předem.. Stejně si to musí ještě pak přeměřit a to musí počkat až to tam bude hrubě nachystaný, až bude dlažba a všechno..
Odpovědět
Profilova fotka
no, ja nevim....jeslti jsi rozhodnuta a uz to nehodlas menit, tak je ta sleva fakt dobra.
Odpovědět
Profilova fotka
No právě, je to necelá čtvrtina!! Ach jo.. ještě mám dva týdny.. :-S Aby se pak na barák nezesunula skála, to by bylo v pr... :-D
Odpovědět
marfusko: co já vím, tak většinou jsou slevy proto, že výroba je v určitých obdobích nevytížená, takže pochybuju, že s výrobou budou čekat až těsně před realizací. Podle mně to bude tak, že ji teď vyrobí a pak si ji budeš muset odebrat a oni ti jí pak jen namontují a nebo si budou (nebo možná nebudou) účtovat skladovné. A pokud si objednáváš kuchyň, tak oni už objednávají zaměřenou kuchyň, od toho se snad odvíjí cena, ne?
Odpovědět
marfuska: a proč se jich nezeptáš? Jestli to to tam budou skladovat až do června, jestli ta sleva platí když jí objednáš teď, ale oni jí začnou vyrábět až v květnu....
Odpovědět
Profilova fotka
marfus a od koho mas tu kuchyn???
Odpovědět
Marfus, ja bych ji klidně objednala, pokud ale budou souhlasit s tím, že realizace bude až v srpnu. Objednávala jsem tímto způsobem nejen kuchyň, ale i skříně postel...... jen jsem musela zaplatit zálohu polovinu ceny. Nevím ale, ta kuchyň je problematická v tom, že se to musí zaměřit. Když tam ale teď není, nemají zaměřit co. Sekneš se o pár cm a jsi v ................... Já to měla do novostavby, kde už stály zdi a kde se nedalo s ničím dále hýbat.
Odpovědět
Profilova fotka
Chci ji od gabon. Jo zavolám si tam, sice bych si potom mohla rozmyslet barvu skříněk, ale s tím moc nepočítám.. Když už jsem se jednou rozhodla, tak u toho většinou zůstávám.. Když mi to nachystají až na ten srpen, tak aspon budu mít klid že kuchyn mám z krku.. Oni stejně si to musí přesně zaměřit až tam bude všechno hrubé hotové.. 50% z ceny zaplatím a potom až budu doplácet zbytek tak mi to bude připadat levné :-D To se mi právě taky líbí, nechat si u nich udělat i ostatní věci.. At to mám stejné, že?? Tady bych volila asi jen jídelní stůl, chci ho z masivu. Do ložnice mi nikdo lozit nebude, tam si dám postel normálně z IKEA.. :-)
Odpovědět
Marfus: Do ložnice lozíš ale ty a to je nejdůležitější ne? Kvalitní spaní je základ ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Jo právě jen já, takže si tam koupím postel jen z IKEA.. Hlavně nechci aby mi tam lezla návštěva.. Jasně čekám že po "kolaudaci" si to tam všichni prohlídnou, ale ložnice je můj klid, nebude to žádný průchodák.. Matrace a rošty, to je o jiné debatě :-) tam je základ mít dobré pro dobrý spánek! :-)
Odpovědět
Marfuš: Návštěva do ložnice epatří to je jasný, o tom není debat......... když matrace a rošty mimo Ieka, to to je ok, já myslela, že když to návštěva nevidí, že si klidně koupíš blbou postel, to bych ale nedoporučovala, vyspat se je důležitý.........
Odpovědět
Profilova fotka
Néééééééé :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Nemám ráda když k někomu dojdu a všude mají všechno z IKEA, z IKEA, z IKEA.. Moc tuctové.. Ale u postele je mi to jedno, tam budu spát jen já a proč bych měla platit za drahou postel, když se na ni budu dívat jen já ?? :-) Ale já jsem skoro profesionální spáč.. S matrací se vyřádím aby splnovala všechno co má.. :-)
Odpovědět
Já jsem zvědavá, jak je to s tou slevou, já myslím, že ti to vyrobí teď, tak dej vědět, jak jsi dopadla.
Odpovědět
Profilova fotka
Jdu tam v úterý.. Po telefonu mi pán řekl že není problém třeba i na září, že stačí říct dva měsíce předem, že si to tam půjdou přeměřit a teprve potom to dají do výroby.. Tak uvidíme.. :-) Moc se na to těším, jen se malinko bojím, že se mi pak bude líbit něco jiného a a a .. :-) Uvidíme :-D
Odpovědět
Když se ti bude líbit něcvo jiného, není vše ztraceno, když to bude u stejné firmy, myslím, že se domluvíš a když u jiné, tak to dokonce jde prodat. Kamarádka se takhle rozešla s chlapem a tak rušila objednanou kuchyň. Na inzerát prodala tu zálohu a bylo to.
Odpovědět
Profilova fotka
Jo :-)
Odpovědět
Já bych do toho šla a objednala. Takhle dlouho dopředu to vyrábět podle mě nebudou, takže může být ještě čas na změny. My to objednali kolem Vánoc, montáž předběžně na zač. března ale museli jsme to posunout (pač nestíháme) a dali nám to až na půlku dubna, pač mají plno. Ale prošvihnout tu slevu by byla škoda. Dáš zálohu a budeš mít slevu. Vždy je lepší to objednat a pak třeba posunout termín, že nestíháš a dělat úpravy, než se pak dozvědět, že mají plno. Když jsme byli o Vánocích v kuch. studiu, měli už předběžné objednávky na srpen!!!
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Ahoj všem, Chtěla bych se Vás zeptat jestli máte někdo zkušenosti s linkou gabon. Popřípadě nevlastníte někdo slevový kupon k této firmě? Pokud ho nevyužijete rádi si ho od Vás koupíme. nějak jsem překročili rozpočet a ted se to snažíme stáhnout. Tak jestli o někom víte určitě napište na linda.stixova@seznam.cz díky moc
Odpovědět
trochu odbočím, ale řeším "problém"" ... jaká má být standardní výška horních skříněk linky nad pracovní deskou? nevíte někdo ... nám by vcelku vyhovovalo cca 60 cm ale nevím jestli to není skoro moc
Odpovědět
Standardně se udává výška horních skříněk od země a to 140cm. Jestli si to zvýšíte o 10cm je už vaše věc. My máme linku ve výšce asi 95cm a skříňky jsme nechali ve výšce 140cm. ;-)
Odpovědět
V patek jsem byla v kuchynskem studiu a tam mi rekli, ze vyska pracovni desky je 92 nebo 87cm, mezera pod hornimi skrinkami je 53 cm a horni skrinky se davaji 72 cm nebo tusim neco pres 50 (mne se libily ty vyssi, tak si to nepamatuji).
Odpovědět
tak nakonec budou horní skříňky 60 cm na deskou, takže asi 145 cm nad zemí ... (a ty naše horní skříňky mají 72 cm na výšku ... dělají se snad i 90)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?