Kuchyně necelých 6m2 v RD, máte zkušenost?

Začali jsme stavět a nyní trochu váhám s kuchyní. V projektu máme kuchyň 5,94m2 + spíž 2,30m2. Nevím, zda raději nezrušit spíž a nemít trochu prostornější kuchyň. Řešil jste někdo podobný problém?
Odpovědět
ja bych spiz zrusila
Odpovědět
Zalezi od toho co pre teba kuchyna znamena. Ak varis/pecies malo moze stacit. Aj varis/pecies vela, asi to bude trosku male. Niekedy vsak nie je dolezita plocha ale usporiadanie.
Odpovědět
Profilova fotka
Mám kuchyň 2,2x2,6m2,takže nic velkého a bez spíže bych se neobešla...Je maličkatá 1m2 a vejde se tam tolik, že bych musela mít kuchyň jednou takovou,aby se mi to prostorově vyvážilo,co vše tam mám :-) :-D závisí na tom, co upřednostníš...
Odpovědět
my budeme mít špajzku pod schodištěm,ale budeme mít patrový domeček.
Odpovědět
Profilova fotka
to se asi jen tak nedá říci... .. pokud máš třeba sklep nebo jinou místnost, kde se dají skladovat potraviny, pak by ti mohla stačit v kuchyni jen potravinová skříň, jestli taková místnost není, tak bych na špajzce trvala a pokusila se spíše pohrát si s dispozicemi ostatních místností, aby se kuchyň zvětšila
Odpovědět
6m2 resp. udaj metr čtvereční neni vypovídající. důležitější jsou metry pracovni plochy a celková dispozice, zda je kuchyň uzavřená stěnami apod. my máme kuchyň 16m2 propojenou s obyvakem a jidelnou. dnes bych to nedělal jinak. obývací pokoj, kuchyň a jídelna je nejobyvanejší prostor v domě šetřit zde metry silně nedoporučuji.
Odpovědět
Profilova fotka
Určitě to závisí na to, zda je kuchyň propojená s jídelnou nebo obývacím pokojem, jak často vaříš a pečeš. U kuchyně se mi hodně podstatná zdá hlavně pracovní plocha. Špajz má určitě velkou výhodu, protože všechny potraviny a velké věci (jako třeba pekáče, hrnce, některé méně často využívané elektrospotřebiče) můžeš mít tam a nezabírají ti místo v kuchyni ani skříňky. Tím pádem můžeš kuchyň vizuálně odlehčit, když nebudeš mít třeba tolik vrchních skříněk. Osobně bych si špajz nechala.
Odpovědět
skus nam to odfotit jak to je v pudoryse, popripade nacrtni ako to je a ako je spajzka pri kuchyni. potom sa ti bude lepe radit
Odpovědět
ahoj co se týká spíže, tak je to skvělá věc, alespon v nasem bytečku, je to jedna z báječných vychytávek, taky záleží, jak je velká, koukni na naši kuchyn taky není nikterak velká a o zrušení spíže bych NIKDY neuvažovala. Máme tam ledničku a regály vlastně na vše :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?