Kuchyně okno - jak vysoko parapet - s kuchyňskou deskou nebo výš?

Profilova fotka
Dobrý den, dozdíváme okna a mám dilema jak vysoko paratet v kuchyni. Prosím poraďte co je praktičtější? Děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
My budeme mit vys( o kolik se jeste rozhoduju) pod oknem bude keramicky drez, za nim obklad toho parapetu, chci si na parapet i neco dat, nicmene to zalezi na vas, ja si nejdriv navrhuju linku a podle ni projektujeme rozmery v kuchyni, takze bych byt tebou resila nejdriv tu linku, jinak me osobne se moc nelibi deska protahla do okna ( jakoby misto parapetu), anebo taky muzete mit okno uplne mimo linku, a pak ten parapet je jako v jinych mistnostech...+ teda jeste zalezi, jak se vam otevira okno- jedno nebo dvoukridle a zasahuje nad linku...
Odpovědět
my budeme mít parapet v úrovni linky.
Odpovědět
Taky budeme mít parapet v úrovni linky :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My taky budeme mít desku protáhlou až k oknu;-)
Odpovědět
Profilova fotka
My budeme mít parapet taky v úrovni linky, takže protaženou pracovní desku k oknu. Takže pak je otázka, jak byste měli vysoko linku. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Taky máme pracovní desku protaženou k oknu, takže místo parapetu. Výška je 88 cm (ale já měřím jen 155 cm, "normálně" vysoký člověk asi snese víc - i když manžel si zatím nestěžuje :-))
Odpovědět
Profilova fotka
taky budeme mít desku zároveň s oknem v 90 cm :-)
Odpovědět
Také budeme mít zároveň s oknem.Vypadá to lépe.A myslím,že je to i praktičtější ;-)
Odpovědět
Tak my budem mít okno výš - cca 30 cm na deskou
Odpovědět
Profilova fotka
my máme parapet ve výšce metr, takže bude určitě výš než linka - ta bude 90 cm
Odpovědět
Taje mám linku protahlou až do okna. Přijde mi to takové hezčí. Nemusím řešit co na zeď do té mezery co by vznikla mezi linkou a parapetem pokud by parapet byl výš jen třeba o deset cm. Okno se dá otevřít dovnitř ale moc nevyužívám a před oknem nemam ani dřez ani sporák takže jsem nemusela přemýšlet jakou například baterii k dřezu atd. Naopak při přípravě jídla mám o hodně širší pracovní plochu.
Odpovědět
Profilova fotka
záleží na tvaru okna, aby mělo pěkný poměr šířky a výšky. Obě varianty mají + a -. Pozor ale na dřezovou baterii nebo zásuvky, aby se Vám v místě okna vešly.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Jelikož stavime druhy barák,tak rozhodně už víš.Měla jsem dřez pod oknem a okno jedna katastrofa,pořád zacakany od kapek vody a pořád jsem to leštila.Teď bude dřez opět pod oknem,ale stejnou chybu už jsme neudělali.
Odpovědět
take budeme mit desku protahlou až do okna ve vyšce 90cm. umyvadlo nebudu mít pod oknem tam budu mít pracovní plochu,jelikož ted mám okno za zádama ,tak se těším až si užiju světla. :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?