Kuchyně, Oresi nebo stolař?

Dobrý den, máte někdo kuchyň od Oresi? Stolař nám řekl že bere 12000,- za běžný metr, je to moc nebo akorát? A jak je to u Oresi? Na netu mají, že návrh ve 3D je zdarma a mě paní na pobočce řekla že je spoplatněn🤔🤷‍♀️. Děkuji
Odpovědět
1
2
@petullena za mne Oresi ani náhodou. Vzhledově možná hezké, zbytek tragédie. Ohledně té ceny za metr, podobné nacenění jsem nikdy neviděla. Běžná praxe je to, že dáš truhláři návrh kuchyně, zvolíš si materiál a dle toho ti kuchyň nacení a pak můžeš porovnávat.
Odpovědět
Nacenění kuchyně v Oresi cca 350.000 Kč, truhlář cca 130.000 Kč. Obě ceny bez spotřebičů. Truhlář využil každé místečko díky tomu, že vše dělá opravdu na míru a nemusí se vejít jen s typizovanými velikostmi skříněk. Podle Oresi by mi na celé kuchyni zbylo asi 40 cm hluchého prostoru. U truhláře vše využité do posledního místečka. Takže asi tak 😉
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem vždy říkala Oresi nikdy, máme kuchyň od stolaře, stála hodně, ale je velká a přesně podle mých představ... rodiče ale mají kuchyni Oresi, řadu Livanza, v laku a jsou spokojení. Je pravda, že Oresi není na míru, musíte se vlézt do jejich rozměrů skříněk...za mě raději stolař ;-)
Odpovědět
Už nikdy bych nechtěla kuchyň z Oresi, mám ji asi 10 let, tenkrát byla dost drahá. Ale po 2 letech se oloupaly dvířka, hrany, všude kolem tepla. U sporáku, skříňky vedle digestoře... Funkčně co se týče pojezdů, otevírání skříněk, vše funguje jak má. Ale vzhled, děs a hrůza.
Odpovědět
Hezký dobrý den, s Oresi už NIKDY. Podlehla jsem reklamě, kuchyn za pulku, byla jsem blbá. Truhlář mi potvrdil, že za cenu Oresi by tedy kuchyn v třídě Livanza nikdy nevyrobil. Byly problémy od začátku, když ptáčka lapají ,pěkně mu zpívají... Donesla jsem plánky od projektanta, slečna vše zaměřila a navrhla. Bohužel v té době dům ještě nestál. Fatální chyba Oresi , kdy zameření bylo jiné než vizualizace(v plánku od projektanta bylo vše oka) . kKyž kuchyn namontovali, chtělo se me brečet. V Oresi od toho dali ruce pryč, totálně nepřipustli i po stížnosti, chybu slečny při zaměření a ještě byli arogantní. Na druhou stranu kuchyn je opravdu velmi krásná. Sedmiletá záruka a naprosto dokonalé zpracování, po roce a půl žádné problémy.. Zádový panel jsem vyřešila s truhlářem,
Odpovědět
Profilova fotka
My máme od Oresi třetí kuchyň a jsme s nimi spokojeni. Zkoušeli jsme kontaktovat tři stolare a ani jeden neměl čas, proto jsme volili Oresi. Nemáme s nimi problém. Návrh udělali zdarma a byli jsme tam asi ještě 3x upravovat a dalo se komunikovat i po emailu.
Odpovědět
Mame taky kuchyn od nich a jsme spokojeni. Foto viz moje album
Odpovědět
@alexxa007 úplně nechápu, co že udělali špatně?
Odpovědět
@luccess to není problém Oresi, ale fóliovaných dvířek obecně. Případně plastových hran. Ono to nové vypadá krásně, ale tento nábytek nám do nového domu nesmí. Oloupe se vždy, ne jen v kuchyni.
Odpovědět
@martinape Hezký dobrý den, špatně slečna zaměřila to okno, ve skutečnosti je tam díra, ona špatně načetla projekt,že bude okno až u kuchynské linky. Přitom u dcery to zameřila správně(ale má jinak kuchyn, prt nás to netrklo). Takže jsem dodatečně, když kuchyn namontovali, musel rešit zádový panel u okna..Hlavně to arogantní chování byl děs..Vše oka, dokud nereklamujete
Odpovědět
V kuchyni problém nevidím ta je pěkná, problém vidím spíš v tom okně, spíš bych řešil proč projektant dal do kuchyně takhle malé okno, to ten prostor ani nemůže pořádně prosvětlit.
Odpovědět
@marco8 Já zas problém v zameření Oresi vidím, kdyby to udělali pořádně, nemusela jsem dodatečně řešit zádový panel. Okno v kuchyni mám takové prt, ptž nechci vidět k sousedům a oni k nám. Hned vedle jídelního stolu mám velké okno a naproti oknu v kuchyni terasové obří dveře.Světla je tam víc než dost. :-) :-)
Odpovědět
Článek se načítá
@marco8 vy pracujete v Oresi?? Problem je v tom, ze Oresi udelala spatny navrh kuchyne!!! A ne projektant 😉
Odpovědět
@alexxa007 okno mate dobre, jsou zde navrhy kuchyni, ktere nemaji okno zadne nebo pidi podlouhle 🙂 🙂
Odpovědět
Profilova fotka
My máme kuchyňskou linku až k oknu, bohužel jsem nedomyslela otevírání vůči dřezu a baterií ale většinou větrám ventilačkou. To je mimo chtěla jsem říct že když jsme kuchyň objednali přijel osobně jejich technik zaměřit si to podle nich aby vše sedělo, skříňky jsme ještě měnili aby to sedělo výškově. Doporučil a umožnil zvýšit desku na 90 cm aby to bylo zároveň k oknu, místo šíře 60 cm pracovní desky objednali 80 cm aby to bylo v jednom kuse. Když jsem zaplatili zálohu u Oresi ozval se jeden stolar s nabídkou 70 tis bez drateneho systému pojezdu tlumičů zkrátka jen dřevo přitom od oresi nás stala 106 tisíc se vším sleva byla 10 % že od nich máme třetí kuchyň.
Odpovědět
Profilova fotka
Pardon nepřidaly se mi fotky
Odpovědět
Máte pravdu, také u nás byl technik, holt chybička se vloudila. Jinak máte krásnou kuchyň :-) :-)
Odpovědět
proč bych pro ně měl pracovat, kuchyň se mi líbí, to okno vůbec, použil bych okno s užším středovým sloupkem a s otevíratelným pouze jedním křídlem, vyřešilo by to i možný problém s baterií.
Odpovědět
viz foto
Odpovědět
Profilova fotka
@petullena oresi nemam, ale 2 kuchyne jsem mel ze studia a treti od stolare/truhlare a neda se to srovnat - vse na miru, bez problemu a cena lepsi, protoze od stolare to mam z castecne masivu coz by jinak nebylo
Odpovědět
@marco8 pani se to libi a prt to tak asi ma. Kdyby chtela byt jak ve vykladni skrini( psala neco o sousedech) tak si tam takove okno da. Ona tam zije 🙂 😉 🙂 😉
Odpovědět
Omlouvam se vsem za offtopic, diskuze je o ORESI 😉 🙂 😉
Odpovědět
Profilova fotka
@marco8 to mělo být na mě? Máme v obýváku ještě dvě další okna a francouzské velké a chtěli jsme to mít sjednocené.
Odpovědět
nene to směřovalo na Alexu007, vaše okna i kuchyň se mi líbí, mám rád velké prosklené plochy, protože skrz okna má být hlavně vidět.
Odpovědět
@alexxa007 Jakože byste si představovala kuchyň úplně jinak prostorově řešenou vzhledem k tomu oknu?
Odpovědět
Za mě oresi, dneska sehnat dobrého truhlaře je běh na dlouhou trať a ten co má čas zase nebude dobrý, dobře to teď je vidět u rodičů na baráku který rekonstruují, řemeslníci vždycky něco rozdělají a pak se na ně čeká zase 14 dní než to přijedou dodělat. Holt dneska se ty dobrý řemeslníci nezastaví, takže pokud na kuchyni nechcete čekat měsíce tak bych šla radši do nějakého kuchyňského studia.
Odpovědět
@barushka0404 kolik máte metrů kuchyň? Děkuji
Odpovědět
@martinape Ne kuchyn je skvěla, okno je taky skvěly(mam velké okno hned vedle jidelniho stolu a obri francouzské okno naproti oknu kuchyně na terasu). Po Oresi jsem ocekavala zadovy panel. Viz foto :-) :-)
Odpovědět
@alexxa007 jo takhle. Já třeba nechápu, že jste si toho při vizualizaci nevšimla, že je to okno blbě. Kor když jste to okno takhle malý chtěla. Ale tak když šlo jen o panel... Sice starost navíc, ale nebylo to neřešitelný a kuchyň ej moc pěkná.
Odpovědět
@martinape Porad si nerozumime( omlouvam se, ono se to i blbe vysvetluje, jsem po operaci- tak jsem nejaka priblba) v projektu od projektanta bylo MENSI OKNO a pani me udelala navrh se SPATNYM ZAMERENIM, v planku Oresi melo byt zakresleno dle projektu mensi okno. Bylo mi receno, za technik vse premeri a zadovy panel bude vyplnen mezi okno a pracovni desku. Bohuzel skutecnost byla jina, to me stvalo, ze tam ten zadovy panel nedodali, kdyz ho slibili a byl i i v dodatku ve smlouve a byl i zaplacen. Evidentne technik se na nejake premerovani a napraveni chyby vyprd... Ale jak pisete, slo jen o panel, ktery se dodatecne dodal. Ale byly to neprijemnost navic, nejvic me stvala ta arogance..Jinak je kuchyn opravdu pekna a kvalitni. Dekuji vam :-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?