Kuchyně - poraďte, co s horníma skříňkama

Ahojte, mame navrh kuchyne, ale nejak mi tam porad nesedi ty horni skrinky. Zda se mi to takove neucelene. Nejvic to podle me narusuje ta skrinka s digestori. Co myslite? Nebouchlo vas to do oci? Mate nekdo vysouvaci digestor tak, aby licovala s ostatnima skrinkama? Taky zacinam pochybovat o dvou ruznych (plne a prosklene) radach hornich skrinek. Mno mozna to uz jen prehnane zkoumam- neumim se podivat objektivne. Budu vdecna za postrehy! Jinak skrinky budou smetanove, pracovni deska laminat se svetlym drevenym dekorem, podlaha vinyl- svetly dub, drez sedy granit.
Odpovědět
1
2
ahoj, v předchozím domě jsem měl vysouvací odsávač, jediné co mi tam vadilo tak byla lišta nad odsávačem, pak nad ním byla skřínka, ale ztratilo se to, protože ze stejného materiálu byla i rampa nad celou linkou. mě se kuchyně líbí, jediné co bych ještě trochu změnila, tak bych nad lednici dala také skřínku, aby to esteticky vypadalo lépe, pokud ti vadí horní skřínky jak je máš, tak bych zkusila na levé straně od okna dát normální police. tam by jsi si mohla dát i nějaké květiny a oživilo by se ti to.
Odpovědět
Profilova fotka
@driftule tak já bych tam dala spíš jinou digestoř, takovou tu hranatou nebo kulatou rouru http://www.nakupka.cz/vyrobek/kominov... A místo těch skříněk v rohu bych tam dala jen jednu širokou od té vysoké skříně až po stěnu.
Odpovědět
Profilova fotka
taky bych horní skříňky nedávala do rohu. Já bych je naopak nechala jen na té delší zdi, kde je okno, za roh už ne, pak by mi tam ten skok kvůli digestoři nevadil. Sladila bych dvířka, buď oboje plné nebo skřínky na výšku místo dvou nad sebou. Docela hodně členitý jsou i ty spodní a takhle už mi to přijde moc. Pod dřezem jedny velká dvířka, ten slepý kus mi tam přijde zbytečný. Ten plnovýsuv nebo tu pidiskříňku vedle trouby bych taky zrušila.
Odpovědět
no myslím, že to chce na tom ještě popracovat .... určitě dejte stejnou mezeru mezi oknem a skříňkou na obou stranách okna - vlevo je to s mezerou, vpravo je to skoro nadoraz (to dost bije do očí) .... dala bych skříňku i nad lednici nebo třeba velký proutěný košík - takto to vypadá, že je tam ta lednice taková cizí :-D ... ale obecně se moc nedoporučuje dávat troubu vedle ledničky ... no a co dát sporák doleva, tam jak je teď dřez a dát komínovej odsavač??? to sem to rozcupovala co? ale lépe teď než pak nadávat :-D
Odpovědět
Profilova fotka
já bych (pokud to ještě jde) dugestoř úplně zrušila a podloužila tu skříňku co je vedení a varnou desku s digestiří bych přesunula na ostrůvek..
Odpovědět
@jennifer skrinka nad lednicku! diky!
Odpovědět
me napadlo kdyby ta prava strana byly vsechny vysoky skrine a nad varnou desku dat uz jen digestor, pak bys napravo nemela zednou horni...v rohu zaluziovku...vlevo by byly horni skrinky klido takhle podlouhle jen na sklenicky a talire...anebo talire presunout pod pultik kuli servirovani. a urco vysoky skrine v jedny vejsce.
Odpovědět
@lucijeje to okno musime jeste doladit, toho jsem si vedoma. nastesti dum jeste nestoji a okna se teprve chystame objednavat :-) . na te strane u drezu bude asi dost frekventovany vystup na terasu. proto tam nechci mit "nebezpecnou horkou zonu", ale spis zachyt spinaveho nadobi od jidelniho stolu a z terasy. na digestori bychom radi usetrili- budeme mit vzduchotechniku. ta se postara o odtah a digestor pak staci jednoducha, jen na zachyt mastnoty. diky za cupovani!!! potrebuju se na to podivat cizima ocima!
Odpovědět
@driftule ... to chápu ... já už mám toho taky dost .... mě kdyby teď kuchyňář nakleslil do dřezu sedícího slona, tak si toho ani nevšimnu :-D
Odpovědět
@evisek213 na ostruvku chci ciste pracovni plochu- treba i na zehleni. rada bych taky, aby na barove zidlicky vyhopkly deti a pomahaly mi patlat cukrovi a tak ;-) a to tam ty panve s olejem nesmim mit!
Odpovědět
@lucijeje jj je to narocne :-p
Odpovědět
@driftule ... máš to naplánované, klobouk dolů ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
@connieblair ha tohle je zajimave! budu se nad tim muset pozamyslet! bojim se, abych pak nemela ulozneho prostoru az hanba (budeme mit i spiz a sklipek) a malo pracovni plochy :-.
Odpovědět
@driftule tak vzhledem k ostruvku s pracovni plochou asi taky nebude problem ne? me vzdy nejvic asi vadilo kam dat vsechny mozny pristroje a vlacet je pokazdy ze spize a zpatky me obtezuje:)
Odpovědět
Profilova fotka
@driftule mně se celkově moc nelíbí ta digestoř přímo vedle okna.. jinak jak píší holky, taky bych ji asi vyměnila.. ;-) stejně tak bych zrušila nebo vyměnila skříňku hned vedle trouby (mohly by o sebe drhnout úchytky a při ukládání/uklízení věcí třeba z myčky by se do nich, do obou zároveň, blbě lezlo.. navíc by asi ani obě zároveň nešlo mít otevřené) pokuď by to nevadilo otevírání okna, kvůli baterii, tak bych otočila dřez aby mycí část byla spíš pod oknem, odkládací spíš pod skříňkou píšeš, že u dřezu bude vstup na terasu, takže si to moc nedovedu představit (asi to nebude nejlepší nápad), ale kdyby tam nebyl ten vstup tak by se mi líbilo kdyby na jednom konci linky byla ta trouba (tam kde je) a zbytek linky kdyby se o malinko přisunul k troubě a na druhej konec linky se kdyžtak dala lednička.. tohle všechno jsou ale víceméně "drobnosti".. ;-) celkově je ta kuchyň už teď moc hezká.. velká, prostorná se spoustou úložnýho prostoru (toho není nikdy dost.. ;-) ) jediný rady který ti fakt můžu dát jsou: -aby sis ohlídala vzdálenost mezi myčkou a šuplíky s příbory / kastroly (je dost otrava vyklízet myčku přes půlku kuchyně).. -aby sis ohlídala vzdálenost mezi sporákem a šuplíkem s příbory (znáš to, ne? mícháš, mícháš, najednou si vzpomeneš že potřebuješ ochutnat a "lítat" pokaždý pro lžičku na druhý konec linky je taky otrava) -a pak bych ještě myslela na to abys třeba o vánocích, kdy se pečou i dva plechy naráz, je měla po vytažení hned kam položit -a abys měla nějaký místo poblíž ledničky kam si vyskládat nákup nebo věcí na vaření.. ;-) Držím moc pěsti ať se všechno podaří.. ;-) x-)
Odpovědět
Nečetla jsem to celé, ale Faber dělá digestoře, které nejsou vysouvací a dají se dát do dna horní skříňky, aniž bys ji při pohledu zepředu viděla. Jestli bude varná deska elektrická, tak není velký problém všechny skříňky srovnat do roviny.
Odpovědět
Profilova fotka
@driftule tak pak ale asi nezbývá, než tu digestoř nechat takhle divně, protože jinam se nepichne. Třeba tady někko ale poradí ještě.. ;-) leda dát opravdu tu vestavnou - nevýsuvnou,ta fakt vůbec není vidět.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Taky bych to řešila úplně jinak - nedělala bych tvar L ...ale jen I pod okno...podle by se ti tam mělo všechno vlézt (, do pravého rohu velké skříně, pod okno dřez, varné centrum úplně vlevo) a naproti tomu pracovní pult :-) ...nicméně koukni ke mě do alba, mám digestoř pod skříňkou, skříňky mám v jedné linii...ptala ses na to :-)
Odpovědět
@mrkvickaaa dekuju moc! tuhle informaci jsem hledala! takze to znamena, ze ta skrinka, pod kterou je digestor muze byt i z mlecneho skla? ted jenom doufat, ze jejich cena dalece neprevysuje 10tis... diky moc!
Odpovědět
No mléčné sklo tam dát můžeš, ale počítej s tím, že ta digestoř je zapuštěná do skříňky, takže ji musíš zakrytovat. A to by možná přes to sklo bylo vidět.
Odpovědět
tak jsem promyslela vsechny vase pripominky a doladila bych to takto (omlouvam se, nazornejsi by bylo to hodit do nejake vizualizace, ale neumim to): -posledni skrinka vlevo dole- cele jako vysuv na kose- trideni odpadu, ne supliky -pod drezem jednolite, bez zaslepovaciho supliku nahore -skrinka nad lednicku- zarovnat horni uroven, dolni uroven musime vyzkouset nazivo tak, aby jsme se nebouchali do otevrenych skrinek a zaroven nemuseli uhybat pri otevirani -radeji nez 2 rady hornich skrinek nad sebou, 1 sirsi, zarovnane do jedne urovne, jednotny dekor- plne, stejne jako dolni skrinky -horni skrinky pravo a vlevo od okna udelat obe stejne dlouhe- podlouhle, na kazde strane jen 1, pripadny prebytek mista vpravo vyresit slepym rohem (budou se lip otevirat skrinky v rohu). symetricky od okna. -stejna spodni uroven hornich skrinek i s digestori (uchytku mit jako na skrince vlevo od okna, otevrou se cele dvirka a telo digestore schovane za desku ze stejneho matrose jako skrinky) -vic by se mi libilo o 20% uzsi okno (ubrat zdola) -deska ze zdvojeneho lamina- vypada udajne vic jako masiv dekuju vsem za ochotu poradit!!! a jestli vas jeste neco napadne....piste :-)
Odpovědět
ted nas s muzem napadlo- kdyz je nad lednici skrinka a lednice doslouzi....leda koupit stejne vysokou, co? to bychom asi radeji dali na lednici neco, co opticky zamaskuje ten zub (kvetinu, hranaty prouteny kos,....).
Odpovědět
@driftule koukam na ten nacrtek a vidim nas. Uz dva mesice resim podobny problem, mame stejne velke okno a podobne dispozice, my teda uz nebudeme mit pult. Kazdopadne zaver mam, ze porad nevim :-D Spodni skrinky se daji poskladat, ale ty horni, to je peklo. Mne se kvuli tomu oknu tam nelibi snad zadne :-D
Odpovědět
@lenca78 pak tedy zazdit! ;-)
Odpovědět
@driftule no ja na to okno nadavam zatim porad, ale manzel byl z toho smutny, tak uz mlcim:) proste se s tim musim nejak poprat. A uz mas zmeneny nacrtek? Ja jdu taky neco zas vyzkouset:)
Odpovědět
@lenca78 nacrtek jeste namam, ale uz jsem psala panovi z kuch.studia, jestli by mi to nepredelal. sama to neumim a nechce se mi ucit se to |-| Az budes mit neco ty, moc rada to omrknu!
Odpovědět
@driftule ja tu mam asi 10 nacrtku, ale vzdy to vzdam, protoze mi tam neco nesedi. Ono to kvuli tomu oknu neni lehke, navic bez ostruvku docela bojuji i s mistem typu kam dat nadobi a potraviny. mam uz asi 30.navrh.Delam to sama v ikea planneru :) az me neco napadne, co bude stat za rec, urcite si prijdu pro radu :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Úplně si vybavuju ty bezesné noci nad kuchyní...třeba jsem se v jednu v noci probudila s nějakým převratným nápadem a ráno jsem jen hleděla, co za koninu jsem vymyslela... Výklopy do rohu - naprostá zbytečnost, musíš tam dát mezi ně krycí lištu, jinak je neotevřeš a to bude vypadat blbě a navíc ten rohový prostor je stejně mrtvý. Zkus dát horní skříňky jen rovně až ke zdi - na zeď, kde je lednice a neboj, dosáhneš až do rohu,do horní dáš nepotřebné věci( formičky, sezonní ozdoby...) . A nad varnou desku dej komínovou digestoř - celé se to pěkně odlehčí.
Odpovědět
@bujibu Spis zvazujem, jestli nedat horni skrinky jenom na zed s oknem. Kominova digestor se mi moc nelibi (usazuje se na ni prach, navic hned u okna by to podle me vypadalo divne. a taky budem mit na odtah smradu vzduchotechniku a digestor staci jednoducha na zachyt mastnoty). Jinak ja taky nekdy s "uzasnym" napadem v hlave vstanu uz v noci a jdu si ho poznacit =-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?