Kuchyně - radost nebo žalost?

Blíží se celková rekonstrukce našeho 3+1. Jsme manželé v předdůchodovém věku. Něco máme našetřeno. Začíná u nás sílit obava, jestli jsme všechno dobře promysleli a vybrali pro nás nejlepší řešení mezi možnými. Největší starost mi dělá naše budoucí kuchyň. O kuchyních mám toho načteno a nakoukáno na milion let dopředu. Ale... Čím toho víc vím, tím méně se v tom orientuji. V čem mám jasno. Úchytky - žádné. Minimalizmus. Barva dvířek - cappuccino , horní skříňky bílá. Lesk. Dvoudřez s odkapávačem Franke. Pracovní plocha Technistone. Ale.. Jaký materiál dvířek? Jak nejlépe vyřešit rohové prostory v dolních skříňkách? Jaké spotřebiče? Jasno mám pouze v multifunkční parní troubě od Elektroluxu - CombiSteam Deluxe. Nevím, jakou vybrat pro nás dva - vestavnou myčku se zásuvkou na příbory - indukční desku - barva, výrobce? - ledničku s mrazákem samostatně stojící výška asi 210 cm - pračku? - kolem 15000 - 20000,- Kč - sušičku? - kolem 15000 - 20000,- Kč Vážení přátelé Modré střechy, prosím, poraďte mi. Víc hlav, víc ví :-) Předem vám všem za odpovědi a vaše názory děkuji.
Odpovědět
@bohyska dobrý den, máme za sebou kompletní rekonstrukci 3+1. Pokud máte vybrané tyto barvy, předpokládám, že materiálem dvířek bude lamino, poradí vám truhlář. Doporučuji udělat kuchyni na míru od truhláře - využije maximálně prostor, který máte, pobaví se přímo s vámi, uvidí daný prostor a finančně není dražší než např. oresi. Klidně mrkněte ke mě do alba, fotek kuchyně tam mám více. Ledničku s mrazákem jsme nechali nakonec volně stojící- vestavná je na úkor prostoru v ní, to jsem nechtěla. Pračku pořídíte kvalitní kolem 6-8000, 15 000 vych za ni nedala. Doporučuji Beko, mám již 6 let a bez jediné vady, záruka 5 let, vše v pohodě, máme od nich i troubu a taky vše super. sušička je skvělá věc- zase je možné ji umístit nad pračku, ušetříte místo. Myčku máme taky beko, s tím výsuvem na příbory, je to moc fajn, používáme, beko má jako součást i klasický košík na příbory, ale ten jsme vyndali pryč. Osobně bych v případě dvou lidí a hlavně myčky volila jednoduchý dřez, protože dvoudřez zabere místo a není tak často využívaný, co je ale moc fajn, je výsuvná hadice dřezové baterie. V celém bytě jsme položili vinylovou podlahu včetně chodby, jen v koupelně, wc a komoře (mokrých provozech ) máme dlažbu, přechodové lišty místo prahů jsou komfortnější při pohybu. I v podstatě veškerý nábytek v bytě nám dělá truhlář, využíváme tak maximum místa, který byt nabízí bez hluchých míst.
Odpovědět
@jenies Dobrý den, moc vám děkuji za cenné rady. Ráda bych se Vás zeptala, kolik Vás rekonstrukce stála. Elektřina, kuchyně, atd. Pro upřesnění. Bydlíme v Praze a tam je draze :-( S Beko nemám zkušenosti, ale určitě se na tohoto výrobce podívám. Už se těším, až budeme mít všechno za sebou a budeme se z nového bydlení radovat tak, jako Vy. Bohyska
Odpovědět
Profilova fotka
@bohyska tak jsme na tom stejně, jen s tím, že my na důchod stavíme. a kuchyň je můj zlý sen. Čím víc nad ní přemýšlím, tím víc vidím chyb nebo možností. Budeme mít kuchyň do U. Rohy jsem vyřešila asi takto. Jeden si nechám s policemi, ale otvírání bude lomenými dvířky, takže budu mít větší otvor a lepší přístup. druhý roh bude zaslepený . Z jedné strany myčka a z druhé šuplíky. Už vidím, jak v stáří lezu po 4 a štrachám něco úplně vzadu.(otočný program se mi moc nezdá, nic moc tam nedám) Jinak jsem navštívila některá studia, aby mi něco navrhli. V jednom mi dali skříňky až do stropu. Dobrý, nebude se na nich usazovat špína shora. Ale jak polezu do horních polic? Po schůdkách? Ve stáří těžko. Takže úložný prostory k ničemu. Jinak, když jste z Prahy, zkuste studio BLUM na Kolbenově. Objednáte se přes internet, mají na vás 2hod.zdarma. Sestaví vám kuchyň podle vašich představ a řeknou vám, co je špatně. A vy si i vyzkoušíte, jak by jste se v ní cítila a co je potřeba udělat jinak.
Odpovědět
Profilova fotka
@bohyska zdravím, co se postřehů na kuchyni týče, rohy jsem řešila také dlouho.. V podkrovní mini kuchyňce jsem měla klasické police a natahovat se tam pro něco dozadu fakt prekerka. Takže teď mám také police, ale ne až do konce rohu. Jakoby prostě kus rohu prázdný dutý, jestli mi rozumíte. Dosahnu pohodlně a nikam se neplazim. Spotřebiče, záleží, co od nich očekáváte. Beko jsme měli myčku volně stojící a nebyl problém... Já mám spotřebiče Siemens, indukci AEG a lednici Samsung ale ameriku...
Odpovědět
Profilova fotka
@bohyska jo a skříňky do stropu super věc, žádný prach.. Nicméně na stáří leda po žebříku 😂😂 taky jsem je nedělala nakonec.. Babička má problém dosáhnout na nejvyšší police, natož skříň až nahoru.
Odpovědět
Rekonstrukci děláme hlavně s ohledem na budoucí léta. Několik roků jsem chodila o berlích , mám za sebou několik operací a tak vím, jaké to je, když je člověk málo pohyblivý. Koupelnu jsme museli řešit už před operacemi. Do vany jsem už nedokázala vlézt :-( Máme velký prosklený sprchový kout se sedátkem. WC máme v koupelně, je oddělené 1,20 m vysokou stěnou, takže zajišťuje dostatek soukromí. Jsme dva a takto nám to vyhovuje. Navíc jsme nechali instalovat madla. V nemocnicích jsem viděla hodně starých a málo pohyblivých lidí a tak jsem se poučila. Člověk se snaží být po co nejdelší dobu soběstačný. A zrovna tak také přistupujeme k rekonstrukci bytu. Všude snadno dosáhnout, žádné zbytečnosti. Naším cílem je jednoduchý, otevřený, světlý byt a hlavně kuchyně. Uvažujeme nad spotřebiči od Elektroluxu, ale četla jsem i dobré recenze na Bosch a Siemens. Hodně se dívám do DTestu a srovnávám.
Odpovědět
Ja bych si promluvila s truhlářem, nam hodne pomohl utridit si myslenky a prani. Spotrebice jsem vybrala na heurece podle recenzi a mych pozadavku, mame kombinaci elektolux a bosch
Odpovědět
Profilova fotka
@bohyska Kuchyň jsme dodělali teď a tak mám několik postřehů. Dřez máme taky Franke s odkapem ve vanilkové barvě (mám čela dvířek v barvě slonové kosti a jde to k sobě) https://www.drezy-franke.cz/eshop/368... dvojdřez mi přijde pro dva navíc v kombinaci s myčkou zbytečný. Oslovila bych nějakýho truhláře, a nechala si ohledně skříněk poradit. Nám pomohl s uspořádáním a měl dobrý nápady. Většinu prostorů bych organizovala šuplíky, protože do polic se Vám nebude chtít ohýbat. Máme jeden roh a vyřešili jsme ho ledvinou http://kuchynsky-drateny-program.cz/d.... Využije ten prostor naprosto dokonale. Mám tam naskládáný všechny hrnce a pekáče. Každá ledvina vyjíždí sama, takže zátěž na panty není tak veliká. Sice je to dražší věc, ale jsou to dobře utracený peníze. Indukční desku máme Bosch s rámečkem. Ty zafrézovaný se mi sice líbí víc, ale když by mi utekl hrnec, tak bych to nechtěla čistit ...Ledničku bych volila menší, protože si nedovedu představit, jak budete hrabošit v horní polici. Sama píšete, že jste byla o berlích atd. Máme https://www.kasa.cz/kombinace-chladni... má 190 cm, a šířku 70. Takže je prostornější než normální lednice. Místo kachliček máme na zdi kalené sklo, opět v barvě slonová kost a doporučuju. Na údržbu paráda.
Odpovědět
@bohyska Já bych v tomto případě doporučoval navštívit nějakého bytového architekta. To je přesně o tom, že každý od rekonstrukce bytu, nové kuchyně, nebo celého domu, očekává něco úplně jiného. Neexistuje něco jako univerzální rekonstrukce, nebo univerzální návrh kuchyňské linky. Každý má jiné požadavky, jiné očekávání, jiné priority, jinou životní situaci. A je dobře, že máte jasno právě v tomto. Bytový architekt Vás vyslechne, zeptá se na spoustu dalších věcí a navrhne rekonstrukci přímo šitou na míru Vašim potřebám. My k tomu takto přistupujeme, můžete se objednat na nezávaznou schůzku zdarma. S pozdravem, Jiří Vrzal
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?