Kuchyně Siko z Polska, je kvalitní?

Dobrý den, máme vybranou hezkou kuchyni od Sika, avšak jsme se dozvěděli, že je vyrobena v Polsku. A upřímně řečeno máme z polských výrobků obecně obavy. Co myslíte jsou tyto obavy opravné? Jaké máte zkušenosti?
Odpovědět
A kdybyste se dozvěděli, že je vyrobena v České republice, to byste obavy neměli? No nevím, slýchám takové názory lidí kolem sebe, ale na mé dotazy, co jako na tom ten Polák udělá hůř než Čech, nikdo odpovědět nedokázal, ovšem obecně všechno z Polska je špatné, i to jejich uhlí od Bohumína, ostravské je prý lepší, asi ta státní hranice v tom udělala jakousi čáru před miliony let. Nechápu. No teď vážně. Ono se v Polsku vyrábí mnoho věcí, Polák to vyrobí v takové kvalitě, jakou mu je objednatel (v tomto případě asi Čech) ochoten zaplatit. Kdyby to za ty prachy vyráběl Čech, jistě by to vyrobil ve stejné kvalitě jako ten Polák. Nějaké věci do domu jsem si v Polsku koupil (mimo jiné totéž prodávají i u nás, ale Polák za to chce tak 1/2 až 2/3 ceny proti tomu, co chtějí za naprosto totéž u nás), tak jen takový můj názor. Výrobky používám a fungují, jsou vyrobeny v Polsku a i Čech toto prodává, ovšem za podstatně vyšší cenu.
Odpovědět
@casilopa @ondra_cha Naprostý souhlas, jen ještě doplním, že některé firmy právě kvůli dotazu výše, raději výrobce neuvádějí či rovnou napíšou, že to je jejich výroba, např. dveře v Polsku označené DRE (specifické svým designem, 3D strukturou a obrazci na skle) jsou naprosto totožné s dveřmi od české firmy Vltavín, které je nabízí pod označením Fago s dovětkem "česká výroba". Rovněž tak, když vám dodává něco české kuchyňské studio a začnete se "pídit" po subdodavatelích jednotlivých komponentů, nestačíte se občas divit. Některé výrobky z Polska jsou více kvalitní, některé méně. Stejně tak jako je to u českých výrobců či výroby z Číny. Například obklady z Polska jsou mnohem kvalitnější než obklady z Raka. RAKO má totiž továrnu v Německu, kde mají stále zastaralé stroje a byť se honosí certifikáty na kalibraci, tak jejich dlažba ze starých strojů žádné zázraky nevykazuje a obkladačům se s touto dlažbou špatně dělá, zatímco některé polské firmy získaly dotace na nové stroje, ale nemají z EU povolenou certifikaci na kalibraci, a přitom jejich dlaždice jsou mnohem přesnější než ty německé z RAKA.
Odpovědět
@ondra_cha @korodujicividle díky za vaše názory, my se po aférách, které proběhly médii raději polským výrobkům raději vyhýbáme, takže nemáme osobní zkušenosti. A ještě se zeptám, proč si myslite, že je polské zboží negativně vnímáno, respektive se polským původem nikdo nechlubí, tak jako českým nebo německým?
Odpovědět
@casilopa @korodujicividle No to jsem od tématu kuchyň odbočil, ale platí to obecně, výroba v té nebo oné "kvalitě" je určitě v celé Evropě, i u nás, i v Polsku. Ono se tu prodával nábytek, jedna firma to nechávala v Polsku vyrábět, dovezla to sem a prodala za dvojnásobek kupříkladu - hlavně že to prodala česká firma jakoby. Okna mám jakoby vyrobená u nás, tam se chvástal výrobce, podívám se mezi šíby a vidím polské nápisy, oni kupují profily a skla a nevím co od nich, tady to jen řežou a montují to a prodávají jako český výrobek, na internetu takový nápis mají...do prdele bych je nakopal, stejně by bez těch Poláků co asi nadělali, museli by nakupovat jinde a za dražší a taky prodávat (neprodávat) za dražší. No zrovna dnes jsem v Polsku byl, opravuji známému bagr, potřeboval jsem nějaké díly, objednal jsem je u Poláka na e-shopu, u nás by za to chtěli snad trojnásobek ceny (za totéž), tož takové vydřiduchy podporovat nebudu. To se vyplatí tam i 80km zajet hned za hranici a tam to mít na polské poště. Já to tam totiž dost znám, nějaký pátek jsem tam i pracoval, bydlel... Nic proti nim nemám, spíš naopak. Každý umí vyrábět kvalitně i méně kvalitně, otázka vždy je, kolik za to může dostat a vlézt se do té ceny. Bohužel do České republiky to je orientováno především na cenu, a potom to také tak vypadá, proto jsou asi Poláci ti špatní (ale oni za to kolikrát nemohou, toto si od nich objednal někdo jiný). Ale to je nechválím ani na ně nenadávám, prostě jdu tam, kde mám totéž za lepší peníz. České polské seženu i u nás, ale to polské (české) je totéž a třeba za polovinu ceny.
Odpovědět
@casilopa Ještě bych odpověděl na tu otázku. Jednoduše bych to napsal: Dokud to nezkusíš, nepoznáš to. Já totiž nesleduji sdělovací prostředky (stejně je to jen propaganda), a tak o těch aférách nevím, resp. vím jen málo, a dalece mě to ani nezajímá, mám svých starostí dost. Kdo ví, zda je to vůbec všechno pravda a ne jen státní zájem to nafouknout, pochybuji o tom, že české výrobky jsou bez chyby. Nějaké své zkušenosti už jsem výše popsal. Proč je polské zboží vnímáno negativně, to fakt nevím, ale je to tak. Na druhou stranu Poláci jsou také lidé a sami pro sebe si žádný šmejd přece vyrábět nebudou (pokud to někdo vysloveně nepožaduje, kvůli ceně, ale to bude v každém státě podobné), aby s tím měli problémy, logicky. Jo ale přijde český obchodník, objedná si něco (třeba onen nábytek), řekne já to chci a dám ti za to tolik (samo sebou z toho chce mít taky něco pro sebe, k tomu nějaká doprava a ještě tady "levně" prodat), dobře, Polák na to kývne, vyrobí, ovšem aby se do té ceny vlezl, musí použít také levnější materiál, no a je to, vyrobeno v Polsku (mimochodem pro Čecha, který to takto chtěl vyrobit), Polák je ten špatný. To si on nevymyslel, to u něho objednal někdo jiný. Ony ty "české" nebo "německé" výrobky mohou být taky různé kvality, to především záleží na tom, kolik je člověk ochoten zaplatit. Chceš-li něco za pár korun, nečekej moc kvality, ať poptáš totéž u Petra nebo u Pavla.
Odpovědět
Profilova fotka
@casilopa Také jsme původně pokukovali po Siko kuchyni a dokonce jsme si tam nechali i vypracovat vizualizaci. Ono ani tak nejde o to jestli Polsko, nebo někdo jiný, já šla vyloženě po materiálech a věděla jsem,že míň než 18 mm tloušťku nechci - což Siko nemá (mají 16 mm). Oni 2 mm jsou prd pro běžné užívání ale hrají velkou roli v pevnosti spojů a smotovaných dílů takže nakonec nás uspokojila truhlářská firmička,která dělá pouze s tl. 18 mm a tudíž ta kvalita by tam být měla lepší. No a teď už na ní netrpělivě čekáme :-D
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?