Kuchyně ve stylu 1.republiky - máte někdo?

Holky, hledám inspiraci pro kuchyni ve stylu 1.republiky. Líbí se mi něco takového: https://bydleni.idnes.cz/kuchyne-dita... Máte některá podobnou? Uvítám vaše typy, kde koupit spotřebiče, keramický dřez atd..Abych to upřesnila, tak se mi líbí opravdu jen tento styl, koncept bude samozřejmě jiný, tzv. budeme mít i horní dvířka atd. Předem děkuju
Odpovědět
https://www.koupelny-cz.cz/keramicke-... Třeba takové?
Odpovědět
@holkaaa krásná kuchyn. ja bych urcite kontaktovala dobreho designera a pak truhláře. umyvadla jako psala caprisce, retro spotrebice urcite najdes nejake na netu.
Odpovědět
amica má nějakou retro řadu http://www.amica-group.cz/hledej/retro
Odpovědět
Take prikladam jednu realizaci, autorem je muj byvaly vyucujici ;) https://www.ceskatelevize.cz/porady/1...
Odpovědět
Mám doma keramický dřez z Ikea už několik let. Udržuje se trosku hůře, je to prostě jako umyvadlo. Chybí mi tam ale aspoň malý odkapávač i když mám myčku. Baterii ke dřezu máme taky retro někde z internetu, ale už je dělá i Ikea.
Odpovědět
@jkjkj Je to něco jiného než ty kuchyně jedna jako druhá...Bytoví designéři atd. nás neberou, chceme si to vymyslet sami. Třeba to nebude dokonalé, ale bude to mít ducha a bude to naše ;-)
Odpovědět
@holkaaa jasne, ale je to limitované i tím, ze k tomu musí být barák. do moderní novostavby by to bylo jako pest na oko. ja mam zase s designery jenom ty nejlepši zkušenost. fajn by to bylo treba zadat i do Marianne bydleni ti, vystourají po bazarech neskutečné skvosty. ten návrh by pak byl podle me zadara /za hubičku, kdyz byste nechala to nafotit.
Odpovědět
@holkaaa ja bych do tohoto sama nemala odvahu jít. je tam dost velké riziko ze vznikne pořádný paskvil a energie co do toho vložite nebude efektivne vyuzita.
Odpovědět
Profilova fotka
@holkaaa já po takové kuchyni taky toužím a už delší dobu pátrám, ale asi to nakonec neklapne, myslím, že bychom se nedoplatili a tvořit to sama ze starého nábytku si netroufnu nehledě na užitné vlastnosti, které by asi nebyly tak úplně super....truhláři už dneska tyhle obliny udělat asi moc neumí a pokud ano, je to hodně pracné a drahé.......našla jsem jen jedny stránky, které se blíží mojí představě, ale jak říkám stálo by to asi jak půl baráku: http://rukodilna.cz/realizace/coolchy... .....a tady ještě nějaký článek, možná lehce užitečný: https://bydleni.idnes.cz/retro-kuchyn... ..........ačkoli, teď jsem našla tohohle truhláře: http://www.kvalitnitruhlari.cz/truhla...
Odpovědět
@jkjkj Souhlasím, my máme prvorepublikový domek..
Odpovědět
@ptjj Nádherná je ta kuchyně v Nebušicích, opravdu..Půl baráku úplně ne, píšou: Výsledná realizace stála, včetně zaměření, kalibrace, výroby, montáže, povrchové úpravy cca 435.000 Kč. To je taky poměrně dost, ale určitě lze pořídit o dost levněji.. Ty obliny jsou přesně můj styl...Něco takového chci, ale o dost menší, bez pece..Tolik prostoru nemáme..
Odpovědět
@ptjj Nevzdávejte to. Co třeba nějakou takovou kuchyň a do toho retro spotřebiče? To pak nemusí vyjít ani tak draho. Kuchyně je to Lucca Nobilia (německá)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@holkaaa já už na ni čučím půl roku a taky se nemůžu vynadívat :-) pec taky nemáme, ale budou kachlová kamna, sice na druhé straně hlavní obytné místnosti, ale hodila by se k nim :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@jancip mně se právě hrozně líbí ty oblé rohy skříněk a ty tady nejsou.......všechny "retro", "rustikální" a "country" styly jsou na mě moc přezdobený a přeplácaný, tyhle prvorepublikovky prostě mají do sebe něco jiného :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@jancip ale ta lednice vypadá krásně, my si ale budeme stěhovat s sebou stávající, tak třeba až ta doslouží :-)
Odpovědět
@ptjj Kachlová kamna jsou krásná, o tom žádná...Ale zase my bychom je nevyužili, takže u nás budou jen malá litinová kamínka...Ten pohled do ohně milujeme a máme i v bytě, takže chceme i do domku:)
Odpovědět
Profilova fotka
@holkaaa mně se ta litinová právě nelíbí, ukecala jsem do toho manžela :-D je to pálka, ale chtěli bychom je, uděláme z nich teplovodní rozvod po domě, snad je využijeme.......původně jsem pokukovala po želetavských kamnech, ale domluvili jsme se s jedním místním kamnářem, takže asi budou individuálně stavěná....plácnem se přes kapsu už u nich, takže přidat k tomu ještě kuchyň za 400 litrů, to už by mě můj drahý asi vykostil :-D
Odpovědět
@ptjj Jasně, koukla jsem, že vy máte mega stavení, takže tam se kachlová kamna budou krásně hodit...My jsme spíše cestovatelské a výletovací typy, takže to by pro nás nebylo, jsme furt v luftu a velký dům to je moc starostí, jestli se nepletu:) Do našeho pražského malého domečku malá kamínka postačí..
Odpovědět
Profilova fotka
@holkaaa no, on tak velký nebude :-) 131m2 zastavěná plocha...ale jo, jsou i menší :-)
Odpovědět
Holky, a jakou máte zkušenost se žulovou kuchyňskou deskou? Cena, typy? Spíše světlý odstín..
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Profilova fotka
No a udělat ji podobně, jako je ve vašem odkazu, by nešlo??? Stačilo by sehnat nějaké staré kredence a bylo by. Já sama se zabývám restaurováním nábytku :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?