Technistone nebo Corian, jste spokojeni?

Profilova fotka
Dobrý den, můžete se prosím podělit se svými zkušenostmi s kuchyňskou deskou se zabudovaným dřezem? Zajímá mě jak Technistone nebo Corian, tak třeba linka ze žuly či mramoru (která je o poznání levnější než umělé kameny). Jste spokojení s tím, že je dřez zabudován?Urdržuje a dobře a nepoškrábe se? Naše kuchyně bude do tvaru písmene U, nebo J podle toho, jak vyjde měření na prostoru cca 9 m2 v novostavbě. Děkuji moc za všechny reakce. :-)
Odpovědět
Bezne davame klientum drezy ze zuly (lestene) a na udrzbu je to parada a zivotnost je dlouha. Sama mam pripraveny z cerne zuly, take lesk. Velka vyhoda je, ze si muzete zvetsit rozmer oproti standardnim. Umele kameny nepouzivame, nejsme zastanci umelych materialu, takze tam nemohu poradit. Mramor by se nemel pouzivat, je velmi nasakavy. Ten je vhodny na mene zatezove provozy jako treba koupelny. Pokud je mramor bily, tak olej nebo cervene vino v nem uvidite navzdy, ale zase ma pak hezkou patinu - ktera se ne kazdemu libi.
Odpovědět
Profilova fotka
@martii1 Dobrý den, děkuji za odpověď když píšete běžně dáváme, znamená to, že pracujete někde ve firmě, která se specializuje na kuchyňské pracovní desky? Nebo pracujete někde v nějakém hobby marketu? Můžete mi prosím napsat odhadem kolik stojí taková deska v nějakém oblíbeném materiálu do našeho prostoru? Stačí jestli 30, 70, 100 nebo 150 tisíc. Někde vidím že metr2 desky stojí např 5000 Kč a pak tu lidi píší, že je vyšla jen deska na 150 tisíc. Tak mi ty počty nevycházejí. Děkuji
Odpovědět
@dominika1989 Jsem architekt (od studie az po interiery a dodavku interieru)...deska tl. 40mm, cerna zula, lestena, velikost 3000x1400mm (pult) stoji 70000Kc bez DPH (v cene je: deska, montaz, lesteni i spodni, vyrez pro drez a varnou plochu a baterie), k tomu se da dodelat za cca 14000 frezovany masivni drez a cca 7000 frezovana odkapova plocha. Cena je vytazena ze zakazky asi 2roky stare, takze bych pripocetla neco na inflaci, cena je bez slev pro klienta. U kuchynske desky se neda pocitat na m2, protoze pro kamen se rika cca 8000kc/m2 a to plati tak mozna pro dlazbu.
Odpovědět
Profilova fotka
Máme Corian a jsme úplně spokojení. Kuchyň používáme tak od října.
Odpovědět
Profilova fotka
@martii1 Děkuji za odpověď, rozumím, budeme tedy počítat cca 100 tis. Kč na desku z přírodního kamene do našeho prostoru. @stellamax Děkuji za reakci, koukala jsem k Vám do alba, máte krásné bydlení. Bilý Corian vypadá skvěle cena vás také vyšla do 100 tisíc za desku? Nebo jste platili víc? Četla jsem tu plno diskusí o Corianu a Technistonu a zatím to vypadá velmi dobře. My jsme původně přemýšleli nad dubovou deskou z přírodního dřeva, ale všichni nás od toho odrazují. :( Tak hledám vzhledově přijatelnou alternativu.
Odpovědět
Dobrý den, hezký článek o výhodách a nevýhodách kuchyňských pracovních desek z různých materiálů najdete na stránkách studia HVT interiery: http://www.hvt.cz/studio/novinky/stud...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?