Kuchyňská deska tvrzený kámen - výhody a nevýhody

Mám dotaz ohledně pracovní desky na kuchyňskou linku.Máte někdo tvrzený kámen od Technistonu nebo Corian?Líbil by se mi Corian,protože udělají i dřez,ale je zase méně odolný než od Technistonu.Jestli ho někdo má,může napsat jaké jsou výhody nebo nevýhody?Děkuji :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Technistone je "umely kámen" chová se jako kámen - ruzne povrchnové upravy (lesk, mat, patina...) Corian je "plast" bezporezní, antibakterialni, ale oproti kameni je mekky muze se snaz poskrabat - ale zase se to dá opravit doma pouzivam corianove prkenko na krajeni (je nejlepsi co znam, kdyz to porovnam treba ze drevem nebo plastem)
Odpovědět
@verunky a nemá ho někdo v okolí?potřebuji vědět jak jsou spokojený.díky
Odpovědět
Profilova fotka
Rodiče mají desku z Corianu a výhodu vidim jen v provedení beze švů. Deska je po 10 letech už z některých úhlů hodně poškrábaná. Jde tedy o vlasové škrábance, nikoliv hrubé vrypy, ale je jich hodně. My půjdeme určitě do Technistone. Je to i "levnější" varianta, Corian je ještě dražší sranda než TS :-). Doporučuji ovšem řešit přes kamenictví, v kuchyňských studiích může být cena i dvojnásobná.
Odpovědět
My máme Staron. Sice pouze měsíc, ale zatím jsme naprosto spokojeni. Deska je krásná, spoj je slepen tak, že ho ani při detailním hledání prostě nenajdu. Navíc jde v případě potřeby deska i zbrousit a bude zase jako nová.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?