Kuchyňská foliová dvířka firmy Trachea, máte zkušenost?

Holky prosím nemáte někdo zkušenost s těmito dvířky od f. Trachea? Máme dvířka od této firmy už 8 let, ale bohužel se nám po 5ti letech začala skoro všechna dvířka odlepovat. Nyní musíme dvířka vyměnit a f. Trachea už nám nabízí akorát tak 50 % slevu na nové, ale po té špatné zkušenosti se už bojíme jít znova do toho samého. Zajímal by mě názor i jiných majitelek těchto dvířek.
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
Ahoj, u rodičů máme dvířka od f. Grena a na dvířkoch, které jsou vedle trouby se nám folie také odlepuje. Takže to si nevybereš. Reklamovat jsme je nezkoušelil, tak nevím jaké podmínky mají oni.
Odpovědět
@iivii kdyby se nám odlepovali jenom vedle trouby, tak si ani tak nestěžuji, ale nám se odlepují snad všechny dvířka, dávám jeden příklad ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
tak to je mazec :-(( a já mám zrovna vybrané z Trachey dvířka :(
Odpovědět
@iivii hele, ale vám se s tím nic stát nemusí ;-) hledám na netu nějaké zkušenosti s jejich dvířky a nic jsem nenašla, tak zase tak špatná ta firma nebude. A musím říct, že náš známý je má tyhle samé dýl než my a je s nima spokojený, nic mu to neudělalo. To jenom u nás takhle vypadá více než polovina dvířek z 23 ks ;-( ;-( ;-( . Bohužel jsme si mysleli záruka 2 roky ;-( tak jsme se po těch 4,5 letech co se nám to takhle odlepilo nikam nehnali a ono to bylo špatně. Trachea má záruku 5 let, bývali by nám je vyměnili zadarmo ;-(
Odpovědět
Profilova fotka
Aha, tak ta pětiletá záruka je aspoň nějaké plus :) držím palce ať Vám to nějak dobře dopadne a stojí Vás to co nejméně :)
Odpovědět
Profilova fotka
@myska25 Ahoj, bohužel zatím sice zkušenosti nemám, ale na doporučení od známých jdeme právě do těchto dvířek, resp. vybíráme mezi Hefasem a Tracheou, tak teď nevím, jestli radši nevybrat ten Hefas :-) Vůbec se nevyznáme ani v těch materiálech. Jediné, co jsme věděli, že masiv je na nás drahý, ale vybrat si mezi laminem a folií jsme neuměli, tak jsme si nechali poradit fólii - nevím, jestli nemáme teda návrh předělat do lamina, kdyýž se fólie po několika letech loupají... :-(
Odpovědět
@lenka.han82 taky tedka právě váháme mezi laminem a folií, akorát pořád vyhrává ta folie, protože tam je možnost velkého výběru tvarů, než to u lamina vůbec :-S . Dneska jsme byli v té firmě od které máme dvířka, a prý to před těmi 7 lety byla nějaká vada v MDF desce, ve které bylo více parafínu a tím špatně na tom drželo lepidlo. Měli prý jenom asi 20 reklamací, ale tedka ty další roky už jsou bez reklamací a nebo s reklamací menšího rozsahu. Ta naše je teda dost ;-( . No a nakonec to vypadá, že nejspíš opět vezmeme Tracheu :-D . Přinejhorším je tam 5 let záruka a do té doby dávají nová dvířka ;-) teda já doufám, že už je potřebovat nebudeme :-D
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
My máme Grenu a úplně stejný problém, a stejné řešení, "moc nás to mrzí, můžeme Vám nabídnout 50% slevu na nová dvířka" takže v nové kuchyni, kterou právě začínám řešit uvažuji o laku nebo o akrylátových dvířkách - tam by tenhle problém být vůbec neměl.
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem měla Tracheu v bytě 6 let a teď mám taky Tracheu a jsem spokojená. Naopak mi nedoporučovali Grenu, že se ráda odlupuje.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 11 měsících
Profilova fotka
@myska25 Tracheu bych doporučil všem. Mám jen ty nejlepší zkušenosti. Jsou jedničky na českém trhu. Odlepování fólie u trouby není problém výrobce dvířek, ale výrobce kuchyní potažmo trub. Levnější trouby vydechují teplý vzduch do stran nikoli štěrbinou u madla. Proto to za čas termoplastická (čili teplem tvarovatelná) fólie nevydrží a odlepí se. Šikovní výrobci kuchyní tento nešvar trub znají a a po stranách dávají plech. Mezi dvířka a troubu. Musí se namontovat před troubou.
Odpovědět
Profilova fotka
taky bych chtela folii ale ted me truhlář odrazuje od folie ale abych si nechala dat nastřik barva+lak
Odpovědět
Profilova fotka
@ratatooy Tak to je samozřejmně lepší, kvalitnější...nicméně dražší :). lak vydrží víc než fólie.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@petrmolekockodesign no ale ja sem z nikoho nedostala o jak moc dražší to je?třeba procentuálně
Odpovědět
Profilova fotka
@ratatooy Tak to ti musí říct stolař jaký rozdíl bude v ceně, my budeme mít z trachei horní skříňky v kuchyni, zbytek lamino od kronospanu. Cenově trachea 2 000,-/m2 a lamino 600,-/m2 a pracovní desku máme taky od kronospanu s cenou 500-800,-/bm (máme ji nejen jako pracovní desku ale i jako "rampu" nad linkou).
Odpovědět
Profilova fotka
@monny3 a trachea je teda masiv?
Odpovědět
Profilova fotka
@monny3 a ješte teda vy si necháte udelat korpus a v trachei si objednate jen dviřka?
Odpovědět
Profilova fotka
@ratatooy trachea není masiv, je to taky jen nějaká slisovaná deska ale je potažená fólií, což je materiál odolnější než lamino a hlavně na něm nejsou hrany, ale je to potažené vcelku. Normálně u lamina máš hranu, která je z druhého kousku lamina - pro příklad můj pracovní stůl, takže přes ten "rozpoj" mezi deskou a hranou může snadněji pod desku lamina vniknout pára a lamino se může odlupovat (to se nám stalo v podnájmu, kde byla sice celkem drahá kuchyň, ale naše vaření nevydržela, i když to bylo vidět pouze po delším vaření, pak se to zase "zatáhlo"). Zatímco fólie je tažená v jednom kuse včetně hrany a tedy by nemělo tolik hrozit její odlepování když je skříňka třeba nad sporákem. Jinak se to dělá tak, že korpusy jsou z obyčejného materiálu a pouze dvířka jsou z toho pohledového pěkného a drahého materiálu. Za korpus skříněk v bílé barvě máme cenu 211,-/m2 (vše jsou ceny bez DPH).
Odpovědět
Profilova fotka
@ratatooy Ještě dodám, že na tracheu se měsíc čeká, protože dvířka se dělají přímo ve výrobně přesně na ten rozměr, který stolař řekne. Zatímco u lamina si stolař objedná celé desky a z těch to sám řeže a dává na to hrany. Takže celkově se ti pak čekací doba na linku s tracheou protáhne třeba na šest týdnů. Nám to nejdřív přišlo moc, ale nakonec stejně celou rekonstrukci prodlužujeme asi o měsíc, takže je to v pohodě :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@monny3 no počkej takže jestly to chápu mužu se se stolařem domluvit a nechat si udelat dřiřka jaky on řekne od trachei,?ale to nevim jestly by se nekomu libilo že si nevydělá víc on??a ješte v čem je to jiné než když mi udělá foliovaná dvířka přimo stolař?ale líbí se mi tam ty folie s potiskem
Odpovědět
Profilova fotka
@ratatooy A vám snad stolař navrhuje korpusy dělat z trachei? To by nenavrhl nikdo příčetný, měli jsme 5 nabídek, z toho 3 z kuchyňských studií a všude se dělají korpusy z obyčejného materiálu a jen dvířka z dekoru, který si vybereš (vybíráš si samozřejmě i barvu materiálu na korpusy, ale z obyčejných a levných materiálů). Nebo to myslíš tak, že by ti korpusy udělal stolař a ty si objednala dvířka přímo od výrobce Trachei? Je to tak, že ty dvířka objedná stolař, protože na ně musí dát kování, úchytky atd a vůbec ti za ně nese záruku v rámci celé kuchyně. A fólii dávají přímo ve výrobě, protože je to prostě jejich dekor a jejich technologie. Takže ty si u stolaře vybereš dekor trachei který se ti líbí, on ti to nacení a objedná to ve výrobě a pak ti je dodá spolu se zbytkem kuchyně. Snad už je to srozumitelné :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@monny3 ne to ne právě že korpusy bude delat stolař ale určo bude chtít delat i dvířka
Odpovědět
Profilova fotka
@ratatooy No jasný dvířka dělá taky, ale u Trachei je jeho přínos na dvířkách ten, že je přesně naměří a až mu je dodají tak na ně namontuje kování ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@monny3 jj to jako chápu ale pokud už on bude mít subdodavatele bude to mě stát víc pokud on bude chtít vydělat stejne penize jako když mi folii nalepí on
Odpovědět
Profilova fotka
@monny3 ted by me teda ješte zajimal rozdíl ceny když si je nechá dodat nebo když je udelá sám celý na to se jdu teda asi hned zeptat
Odpovědět
Profilova fotka
@ratatooy Ale on je nemůže udělat sám, to prostě nejde, stolař nemá technologii na to, aby tu fólii aplikoval, to se prostě objednává u dodavatele, tak jako od někoho bere ty ostatní desky. Asi jsem ti zamotala hlavu, je to zvláštní systém, ale prostě to tak je :-) U lamina dostane velkou desku s laminem, tu nařeže na rozměr dvířek a přidává k tomu hrany. Protože u fólie už ta hrana musí být potažená od výrobce, tak musí výrobci rovnou říct ty rozměry dvířek a oni je připraví. Netřeba v tom hledat nějaký finanční zádrhel.
Odpovědět
Profilova fotka
@monny3 ajooo tak už to chápu ja myslela že to delá celé on tak to si pak mužu vymejšlet
Odpovědět
Profilova fotka
@ratatooy vybírat a vymýšlet určitě můžeš, potom už je na stolařovi, aby všechno správně objednal. Třeba náš dekor od trachei přestože nemá žádné proužky nebo něco podobného(viz obrázek), vypadá jinak horizontálně a vertikálně, takže stolař musí opravdu dobře ty rozměry nahlásit a říct, jak to má být. Ale to on už si ohlídá a u těch problémových materiálu na to upozorňuje přímo dodavatel ty stolaře.
Odpovědět
Profilova fotka

Odpovědět
Profilova fotka
@monny3 a to je mat?
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 9 měsících
@iivii K vestavným troubám se montují ochranné lišty, které slouží jako tepelný štít a ochrání dvířka před poškozením. Kdo má s tímto problém, můžete objednat na - http://www.supersektor.cz/nerezove-bo...
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?