Kuchyňská linka – k pracovní desce blíž lednici nebo troubu?

Profilova fotka
Prosím o radu ohledně umístění „panelu“ s mikrovlnou a pečící troubou a vestavěné lednice s mrazákem. Nemůžu se pořád rozhodnout, co dát blíž k pracovní desce. Do lednice leze člověk asi častěji, ale zas když budu přenášet něco horkého z mikrovlnky, tak by se zase hodila blíž ta…. Co se týče estetické stránky, tak se mi asi víc líbí trouba mezi policí a lednicí. Ale nevadila by mi ani druhá varianta. Tak by mě zajímaly postřehy z praxe, jak to kdo máte a jak jste spokojeni. Nebo i názory těch, kdo to tak nemají, ale mají jasno, jak by to vyřešili 😊 Díky!
Odpovědět
Za me 1.verze. Hezci a podle me praktictejsi. Chodim do lednice casto a beru vice veci najednou, ktere odkladam na desku. Pece se mene casto. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@makymj děkuju!
Odpovědět
Taky jsem tohle před rokem řešila a určitě verze 1 :-)
Odpovědět
Taky bych volila 1.verzi. Do lednice jdete castejia a vyndavate vice veci, ktere si hned odlozite. A je to i vizualne hezci, ta trouba uprostred :-)
Odpovědět
Urcite jednicka, hezci a praktictejsi... i z pozice chlapa! Pect teda nemusim (slava nasim drahym polovickam), ale jidlo z lednice si beru porad.))
Odpovědět
Profilova fotka
@ajdam9 Tak to můj muž si ale zase každý ráno a večer ohřívá kakao v mikrovlnce a i proto váháme :-D Nicméně do lednice chodí pravda asi ještě častěji :-D Moc díky všem za odpovědi, pomohlo nám to, konečně jsem se rozhodli (pro variantu 1) a další bod na seznamu vyřešen, uf :-)
Odpovědět
Haha mate pravdu, navarene jidlo z lednice jde v tu ranu do mikrovlnky, protoze jak jinak bych si ho ohral. Ale urcite by mi nevadilo, ze to mam o trochu dal na linku. Uschovejte kuchynske rukavice nekde pobliz, at si to horke kakao muze bez problemu a nehod prenest a mate vystarano))).
Odpovědět
Profilova fotka
@ajdam9 Mít pivaře by bylo z tohoto pohledu jednodušší, pivo by měl po ruce a že je jídlo studený by mu bylo jedno :-D Ale jen ať radši zůstane u kakaa, chňapka po ruce to jistí :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj udelala bych to lednice - trouba - potravinka A HLAVNE bych mycku dala vpravo od drezu pod odkapavac :-) ! !! jinak rohova skrinka teto velikosti je na varnou desku mala!! - pokud chces napis mi do IP neco ti nakreslim
Odpovědět
Profilova fotka
@verunky myčka jak říkáš by pak byla dál od nejčastěji používaných skříněk.. nevadí mi, že není pod odkapávačem, nebo proč myslíš? A co se rohové poličky týče, navrhli mi to tak ve dvou studiích! Budu moc ráda, když mi napíšeš nebo nakreslíš proč by měla být malá...předem díky!
Odpovědět
@silviiik taky bych dala myčku napravo od dřezu - teď ji máš předpokládám mezi dřezem a deskou, jakmile ji otevřeš, budeš ji pořád obíhat, protože nejvíc chození je v kuchyni mezi deskou a dřezem (a to i když jsi zvyklá ji po sobě hned zavírat).... dneska to tak mám a do nové kuchyně jsem si dala sakra pozor, aby myčka byla sice po ruce, ale nepletla se do cesty :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@silviiik oznacila jsem te v prispevku kde je vysvetleno proc takhle mycka ne. a ta rohova skrinka, tak jak ji mas nakreslenou je roh 900x900mm tzn. dvirka pod varnou deskou jsou š.450mm - ma byt roh 1050x1050mm aby pod varnou desko byla š. 600mm
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Urcite var 1 a jak pise @verunky - tu mycku napravo od drezu - kdyz vude uklizet kuchyn,tak se o otevrenou mycku takto jak to mas, prizabijes A ten rohovy sporak bych si taky rozmyslela, prijde mi neprskticky. Radeji po cele te stene napravo horni skrinky a digestor schovat do skrinky
Odpovědět
Profilova fotka
@margot_ka tu variantu jak píšeš jsme také zvažovali, ale blbě bych se pak dostávala do krajní skříňky (na straně u okna, nad rohem)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak jsme se rozhodli dát na vaše rady a myčku dáme napravo, je to pravda, díky!
Odpovědět
Profilova fotka
@verunky a proč má být pod varnou deskou šířka 600 mm?
Odpovědět
Profilova fotka
@silviiik jste zvětšit tu skříňku pod varnou deskou ( ono to ani technicky moc dobre nejde protože spoje pracovní desky zasahují do varné desky) a Varna deska je cca 100mm od hrany takže daleko i k zadním plotynkam
Odpovědět
Profilova fotka
@verunky já si to v jednom studiu zkoušela, měli to tak daleko jak to budu mít já a došáhla jsem v pohodě
Odpovědět
Profilova fotka
@silviiik ok ale je to spatne ... pokud to takhle měli vystavené, tak moc důvěry k tomu, ze ví o své práci, moc nemám ..
Odpovědět
@silviiik Pivo a jidlo jdou ale ruku v ruce a patri k sobe. Treba takovej gulasek si rad ohreju, ale pivko k nemu pekne vychlazeny)).
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?