Kuchyňské skříňky až ke stropu

Zajímalo by mě, jaký máte názor na kuchyně, které mají skříňky až úplně ke stropu. Přijde mi, že docela často se dělají skříňky až ke stropu ( ne z důvodu většího místa), aby kuchyň vypadala více uceleně. Jak to vidíte vy, líbí se vám skříňky až ke stropu?
Odpovědět
Profilova fotka
@sallinka17 My je do stropu budeme mít. Nesnáším utírat ten mastný prach nahoře. Zároveň, přesně jak říkáte, kuchyň vypadá více uceleně a mě se to líbí. Je důležité ale kde taková kuchyň bude, někde to může působit potom stísněně a ne zrovna dobře :-)
Odpovědět
Profilova fotka
mě osobně je třeba jedno, jestli to vypadá více uceleně, líbí se mi i kuchyně bez horních skříněk, ale vše chce svoje. my máme maličký dům a málo úložných prostor, tak je potřeba využít každý cm a to platí i pro kuchyni. proto jsme si nechali kuchyni udělat až do stropu. další věc, která rozhodovala je ta praktičnost při úklidu, jak píše i lucka. šplhat někde u stropu a vytírat tam nepořádek, toho mám už dost. chlap by tam věčně i něco schovával a odkládal. ne díky :-D mít velkorysé prostory, tak nechám kuchyni vzdušnou, jen spodky a vysoké skříně na bocích. je to hodně o vkusu. někomu se nelíbí kuchyně bez horních skříněk, někomu se nelíbí klasika a někdo by za nic nechtěl do stropu ;-) určitě si takovou kuchyni nedávej jen proto, že se to tak začalo dělat. ty sama musíš vědět po čem toužíš a to si dopřát :-)
Odpovědět
Já taky plánuji kuchyň až ke stropu, kvůli úložným prostorům, a ani se mi nelíbí mezera mezi kuchyní a stropem, co tam pak dát, kytku ? Utírání prachu atd... a nebo snížit strop podhledem.
Odpovědět
Profilova fotka
@svitilnasvititva my právě máme snížení strop v kuchyni a linku pod ten strop. v obýváku je to středem nechané vyšší, vzdušnější. musím říct, že ty horní skříňky máme hodně vysoko a hluboké, vejde se tam toho šíleně moc, běžně se tam nepoleze. spíš sady skleniček na víc, na oslavy nebo tam možná budu schovávat vánoční dárky :-D fakt nevím, ale lepší mít to tam poloprázdné než nemít kam dole dávat věci. určitě to není na věci denní potřeby, ale pokud pečete dort jednou za rok, tak forma tam klidně může nezavazet apod. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
záleží na prostoru. určitě se to nehodí paušálně všude. a taky záleží na době - teď je to moderní, zanedlouho být nemusí. Před 6 lety jsem kupovala kuchyň, jinak vymazlenou, ale skříňky do stropu mě, ani nikoho jiného, prostě nenapadly. Teď jsem je tam šťastně naflákala - a je to super. V naší kuchyni se mi to líbí a to místo bylo více než potřeba. Spodní skříńky z horních jsou vysoké 60, na horní mi pak vyšlo akorát 45, na jejich kraj tedy dosáhnu i já, o kousek výš manžel. Pokud bych něco nastrkala úplně dozadu a nahoru, z židle dobrý.
Odpovědět
Líbí se mi cokoli, kde nemusím utírat prach 8-) kor ten hnusný lepkavý mastný v kuchyni :-S
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj hodne zalezi na typu a celkoveho dojmu kuchyne :-)
Odpovědět
My skříňky až ke stropu máme, jsme spokojeni.
Odpovědět
@zuzekk ta je moc krasna! My bychom museli mit horni skrinky 160cm vysoke a to uz je moc. @verunky presne tak, mame az moc vysoke stropy, proto jsem zjistovala optimalni :).
Odpovědět
@kafr souhlasim
Odpovědět
Profilova fotka
@syeli celkově je to 253cm
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
@zuzekk zdravím, také řeším kuchyni až ke stropu. Mohu se zeptat, jaký tam nahoře máte systém otevírání? děkuji
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
My budem mit take az do stropu, tu mastnotu proste nechces 😂 ty uplne u stropu 50 cm - tam se bude otevirat menekrat, tak otevirani na ten dotek - klik a ty vrchni - tak zapustene uchytky 72 cm..
Odpovědět
Profilova fotka
@mushabelka omlouvám se za pozdní odpověď, už se sem dostanu jen příležitostně. otvírání na dotyk, u tří skříněk do strany, u jedné (nešlo to jinak) nahoru.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 11 měsících
Dobrý den, máte prosím někdo kuchyně se skříňkami až do stropu - výška stropu cca 2,8? Můžete poskytnou foto? Přemýšlíme, zda je dát až po strop a nedovedu si to v reálu úplně dobře představit 😞..
Odpovědět
My máme ke stropu, horní dvířka bez úchytek - s přesahem. Aktuálně zabydlujeme :-)
Odpovědět
Profilova fotka
kuchyň až po strop jsme pořizovali v roce 2007 a ani tenkrát mi to vůbec nepřišlo jako nějaká extravagance. Hlavním důvodem bylo to mastné svinstvo, co se tak blbě uklízí, prostor v horních skříňkách navíc byl takovým příjemným bonusem
Odpovědět
@esmeralda2. Účelovosti rozumím a souhlasím. Sice nebudeme mít plyn, takže té mastnoty nebude tolik. Jen když nejsou vysoké stropy, dokážu si to v pohodě představit. Jak máte vysoké stropy? Mohla byste poslat foto prosím? 🙂
Odpovědět
Profilova fotka
@sixtysix je to standardní panelák, takže myslím 265 cm. Jedna fotka je v tomto albu https://old.modrastrecha.cz/blog/esme... akorát v tom albu to zajímavé nebyly ty vysoké skříňky
Odpovědět
Profilova fotka
@sixtysix nějak neumím sem přidat fotografie, pokud byste potřeboval, mohu dát víc do alba
Odpovědět
Máte někdo zkušenost, zda se dá kuchyň až ke stropu poskládat i z Ikea korpusů? Včetně vestavné lednice a vysokých skříní?
Odpovědět
Profilova fotka
@sixtysix My mame vysku stropu 280cm a skrinky ke stropu. 🙂
Odpovědět
@sixtysix dobry den, my mám do stropu, 2,8 stropy. @cbr ja bych se poptala v ikei, dle mého tam mají sikovné lidi, co to umí poskládat lépe nez vy v tom plánovaci.
Odpovědět
@esmeralda2 děkuji 🙂
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?