Kuchyňské spotřebiče. Co výrobky Mora?

Ahoj, budeme si zanedlouho zařizovat novou kuchyň, a tak právě teď řešíme výběr těchto kuchyňských spotřebičů: myčka (45cm) - měli jsme vyhlédnutou Whirpool vestavná trouba (preferovala bych s teleskopickými výsuvy - skoro pokaždé se totiž popálím :-N ) vestavná mikrovlnka sklokeramická deska nebo indukční (60cm)- kterou byste doporučili? digestoř (šíře 90cm) - je pro nás důležitá hlučnost a výkon Jaké máte zkušenosti s výrobky firmy Mora? Případně jinými výrobci? Budu ráda za každý postřeh, který nám pomůže při výběru. Snažili jsme se najít informace na jiných servrech, ale bohužel bez úspěchu...
Odpovědět
1
2
26
Profilova fotka
Noelko, v prvni rade se doporucuje pri zarizovani uplne nove kuchyne brat spotrebice stejne znacky a rozhodne pokud mozno vsechno se spotrebou v A. Ted hodne pokukuju po myckach, budeme kupovat po Novem roce, ale chci kuchyn od Ikea a vezmeme si i mycku od nich. Kazdopadne u mycky pujdu do 60 cm, male maji skoro stejnou spotrebu a nedas do nich velke hrnce nebo pekace. A az bude vetsi rodina nebo je vetsi seslost, vyuzijes je lepe. Uz jsou polovicni programy na spotrebu, takze u me je to jedine tech 60 cm. U ostatniho ti neporadim, snad jen se pokouknout i v te IKEA, maji slusne ceny, pekne vyrobky s dobrou spotrebou.
Odpovědět
ene, všechny spotřebiče samozřejmě vybereme s A. Velkou myčku si bohužel nemůžeme z dispozičních důvodů dovolit. Všechny spotřebiče bychom právě chtěli od jednoho výrobce (až na tu myčku).
Odpovědět
Noelko, jak už tu zaznělo, dobré je brát všecky značky od jednoho výrobce, obzvlášť, pokud by to bylo nerez provedení, tak pozor, každý totiž tu nerez má trochu jinou a ne vždy je barevně sladíš. Další výhodou je, že výrobci často mají zvýhodněné sety - pokud si koupíš víc výrobků najednou, dostaneš nezanedbatelnou slevu. S tím A bych možná trochu polemizovala - samozřejmě je A nejlepší, ovšem mnohdy za něj připlatíš tolik, že třeba oproti třídě B se ti při každodenním používání začne vyplácet třeba až za deset let... Takže trochu rozumu a kalkulačku do ruku k tomu :-) Navíc někde je to A docela zbytečné, třeba u myček třída sušení - třída B znamená, že se dosouší zbytkovým teplem, na čemž není vůbec nic špatného, prostě tam nádobí necháš o pět minut déle. Digestoř - dobře jsi narazila na základní dva problémy - výkon a hlučnost. Protože čím větší výkon, tím větší hlučnost, někdo si třeba koupí digestoř s přesvědčením, že čím výkonnější, tím lepší, a potom ten nejvyšší stupeň ani nezapíná, protože to hrozně řve. Doporučuju vyzkoušet v obchodě - nechat si ji zapojit do zásuvky a pěkně si poslechnout, jaký randál udělá, čísla sama o sobě ti asi moc neřeknou :-) A navíc, výkon vybírejte úměrný velikosti místnosti, pokud nemáte opravdu ohromnou kuchyň navíc spojenou s obývákem (a tady zase pozor na ten hluk - až se manžel bude chtít koukat na TV, ze řvoucí digestoře mít radost nebude), vůbec není nutné vybírat supervýkonnou digestoř. Ty méně výkonné nejsou horší, jsou jen vhodnější do menších prostor ;-) Jinak velkou myčku - my si ji taky nemohli dovolit, přesto jsem ji vybojovala na úkor kuchyňských skříněk a nelituju, ve dvou lidech ji zapínáme jednou za dva dny, až přijdou děti, bude to denně. A navíc, jak píše Ene, bez problémů do ní dám i velké hrnce a pekáče :-)
Odpovědět
Kocky viete sa k tym 45cm umyvackam vyjadrit aj ostatne? Mame podobny problem, z dispozicnych dovodov je jednoznacne najlepsim riesenim 45cm. Stale vsak mozem obetovat (hoci snazim sa neurobit tak...) sirku skrinky vedla a vsadit 60cm. Musime sa prave rozhodnut. Mame vybrate dve altrernativy Whirlpool - jedna 45 cm na 10 sad riadov a druha 60cm na 12 sad riadov. O podobnej spotrebe vieme, ide len o velkost... Vdaka za help.
Odpovědět
Ahoj, díky moc za tipy. Máme už docela jasno v tom, co od kterého spotřebiče vyžadujeme. Spíš bych potřebovala poradit od zkušených, s jakou značkou jsou spokojeni. Dost by mě zajímala ta Mora - původně jsme ji měli vyhlédnutou, ale pak nás od ní začal odrazovat náš truhlář. Tak jsme si to chtěli ověřit i někde jinde...
Odpovědět
Noelko záleží, co od toho spotřebiče očekáváš. Já myslím, že na značce až zase tolik nezáleží. Koukej se na to, aby spotřebič měl, co nejvíc A. To znamená, že je úsporný, nebo že myje, pere na jedničku a tak. Jeden typ na levnější značkové spotřebiče - já všechno kupuji přes net - tedy přes bílé zboží (www stránky si lehce odvodíte). Je to tam levnější než v obchodě a domů to přivezou zadarmo a zatím vše bez problémů.
Odpovědět
No, Moru mám sporák a musím dát za pravdu bývalé šéfové, která s touhle jedinou značkou odmítala obchodovat :-D Když už nic jiného - sklo u trouby je absolutně nevyčistitelné, nevím, jak to dělají, ale jiné značky v tomhle problémy nemívají :-S Jinak myčku mám Bosch a absolutní spokojenost, pračku Fagor, taktéž, ledničku Elektrolux, taky si nemůžu stěžovat. Nebála bych se ani toho Whirpoolu, Aristonu, Ardo, všechny jsme prodávali a pokud nebudeš kupovat nejlevnější model, jsou to slušné značky, i když samozřejmě porouchat se umí všecko ;-) Co se týče nákupu přes net, taky souhlas, dají se ušetřit tisíce a navíc ti to dovezou až domů. Já nakupuju přes obchodni-dum.cz a moje spokojenost s několika nákupy je maximální :-) K těm myčkám - Ibi, já jednoznačně hlasuju pro tu 60 cm, měla jsem tu čest dlouhodobě vyzkoušet obě a nedá se to srovnat, tu 45 cm jsem zaplácla dvěma kastrolama a konec :-| Kromě toho, že je levnější :-D Takže pokud volíš mezi variantami myčka 60 + skříňka 45 nebo myčka 45 + skříňka 60, jsem pro 1. variantu ;-)
Odpovědět
len,ale ta prva mycka je az na 10 sad riadov.. =-) takze aj to by malo v beznej domacnosti stacit
Odpovědět
Nojo, záleží na tom, jak si to napočítají, faktem prostě zůstává, že ta jedna je o 15 cm užší a je to znát... Ona se totiž sada nádobí skládá z hrnečků, talířů, talířků a skleniček, jaksi tam nepočítají s tím, že někdo taky potřebuje mýt hrnce, pánve a pekáče, po obědě ideálně navíc ještě k těm talířům a hrnkům :-D A mezi námi - právě kvůli mastným pekáčům jsem si myčku pořizovala, opláchnout hrnek od čaje nebo skleničku od vína zvládnu taky ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
ahojte děvčata, zaujala mně vaše diskuze, taky totiž přemýšlíme o koupi myčky. Z nedostatku místa musíme jít do 45tky. Dívala jsem se na bilezbozi a maji tam docela dost vyber. Sestra mi doporucovala AEG a nebo WHIRPOOl, ale myslim, ze ted je to stejne jeden majitel. No a divala jsem se na ruzne paramenty, samozrejmne koukam na to, aby mela A, ale premyslim ted o hlucnosti. Nejnizsi je 40db, ale zatim jsem takovou zadnou nenasla. A chtela bych i nejak rozumove cenovou. Jinak co se tyce hrncu a kastrolu. Moje mamka ma 60tku a nemuze si ji vynachvalit, ale uplne pripalene a zaprasene hrnce se tam myt dat nedaji. Takze se stejne musi obcas trochu predmejt, takze asi tak ..
Odpovědět
Ahojky já jsem si myčku koupila před týdnem... ;-) včera jsme jí zařadili do provozu...mám 45 zatím jsme 2...ale doufám, že to tak dlouho nezůstane..mám Aristona..a naskládala jsem tam i 2 hrnce a pánvičku a nahoru do koše naskládala sklínky a talíže...takže v pohodě...umylo to pěkně :-D
Odpovědět
Tak to já myju s úspěchem i ty úplně připálené a zapečené 8-) Co se týče hlučnosti, dneska už se ty lepší značky dělají relativně tiché všechny, já pokládala tenhle parametr za nejméně důležitý a vybrala si myčku 49 dB a musím říct, že mi přijde úplně v pohodě :-) Nejdůležitější mi přijde, aby měla ochranu proti přetečení (u Bosch je to funkce Aquastop), spotřeba vody +- 2 litry mě nevytrhne, energetická účinnost je docela důležitá, ale důležitější je účinnost mytí, u sušení se dá i to B. Potom funkce - i když já si našla jeden program, který vzorně umyje najednou mastný pekáč i skleničku od vína, a víc jich nepoužívám :-)
Odpovědět
Článek se načítá
ibi, ja som mala staru umyvacku, celkom jednoduchu s 3 programmi, 45 cm, umyvala super, nedala by som na nu dopustit. ale 60 cm je fakt rozdiel v priestore a dnes by som nemenila. nemame v kuchyni vela miesta a skriniek, ale ta umyvacka sa oplati. hlavne setri cas. no kamarati maju aj deti a malu umyvacku a je to tiez ok. ja osobne by som nikdy nedala tie vstavane umyvacky, co vobec nie je vidno. tie su mensie. staci dat na predok kryciu dosku (podstavane? neviem, ako sa to na sk nazyva) a skrinky, co najviac suflikov, alebo tych vytahovacich lekarskych skriniek (?? ako sa to vola?) a nerez je blby, uz by som ho nebrala. je na nom vidno kazdy chlp. my mame spotrebice roznych vyrobcov, lebo som v jednej rade nenasla to, co som chcela - (cena/vykon) a nestazujem si. digestor zhaname dodnes (1,5 roka). kedze nemame odvod vzduchu, pozerame po filtrovych a to je dost na nic kategoria. s umyvackou whirpool nemam dobre skusenosti. s morou sporakom tiez nie, ale ta vyssia rada - pecie celkom dobre.
Odpovědět
já používám eko program...trává nejdéle, ale šetří energii a je šetrný k životnímu prostředí... ;-) včera jsem tam dala zapékací misku od těstovin ale neumilo to do čista :-| ale to neva ona ta myčka na to příjde jak se to dělá.. :-N já jí to naučim
Odpovědět
a vela zalezi aj od umyvacich tabliet.
Odpovědět
No tak tablety, to je další věc - už jsem tu o tom párkrát psala, ale mamince tablety Calgonit zničily myčku Bosch ]-( Normálně jak je tam ta vosková kulička, špatně se rozpustila a myčku ucpala, oprava nebyla levná a ještě dostala vynadáno, že prý to není ojedinělý případ a že nemá tablety v žádném případě používat :-S Takže já mám jen sypký prášek, namáhavé je to stejně (leštidlo doplňuju cca 1x za 2 měsíce, sůl jsem ještě nemusela) a ještě je to levnější :-) Jinak vestavná myčka se od té volně stojící liší hlavně tím panelem, na který se dají upevnit dvířka, na rozdíl od vestavných ledniček nejsou ty myčky o nic menší, jen mnohem dražší :-p
Odpovědět
Ahoj, tak koukám, jak se to tu pěkně rozjelo :-) my si taky dost často kupujeme věci přes internet - a zatím to nemá chybu (např. lednička o 5000,- levněji než v obchodě - i s reklamací nebyl problém - bylo jen potřeba upravit těsnění, kupovali jsme tak i digitální foťák) Jak tady pročítám vaše reakce, tak mi tu Moru moc nedoporučujete :-( Chtěli jsme si koupit troubu z té nejnovější řady, která má to samočištění...
Odpovědět
No, tak z tou bohužel žádnou zkušenost nemám, mám o něco starší Moru a už ji nikdy nechci, kdyby mi slibovali hory doly :-D
Odpovědět
len, no neviem. lebo u myciek su volne stojace, vstavane a podstavane (presne slovenske nazvy nepoznam). vstavane su cele schovane v 60 cm skrinke, zvonka mas cele dvierka skrinky. tie su mensie, ako chladnicky, aspon tie rady, co sme pozerali my. potom tie podstavane, tam sa len montuje predny panel - doska, tie su tych 60 cm. a su drahsie ako volne stojace. my pouzivame tabmety, co su prave v ponuke, ale o calgonitoch som toto este nikdy nepocula, dam si na ne pozor. ale vacsina uz teraz ma gulicku v strede.
Odpovědět
já jsem si do té myčky koupila prášek Calgonit...a sul a leštidlo jsem koupila v Lidlu za pár korun :-D A funguje to..sůl..slouží pouze k změkčení vody takže doufám, že to poklape :-N
Odpovědět
No, tak přiznám se, že myčku 60 cm, pro kterou by se vyráběla samostatná skříňka, jsem ještě neviděla, a to jsem se v téhle oblasti pohybovala celkem dlouho =-) Jinak těm volně stojícím se dá odmontovat horní deska a dají se zasunout pod linku, takže jsou vlastně taky podstavné :-D Ale to už je jenom slovíčkaření ;-) No, s těma tabletama - ten opravář právě říkal, že je to všeobecná vlastnost těch tablet, i těch nejlepších (za které se Calgonity považují), no, naštěstí je to celkem výjimečná záležitost, ale už se s tím prý párkrát setkal, takže já prostě tablety neriskuju žádné :-D
Odpovědět
Holky s myckou neporadim, protoze zatim nemam, ale co se tyce nakupu pres net, na bilem zbozi maji velky vyber a dost informaci, takze je dobry tam zacit a treba si neco vybrat, ale rozhodne se vyplati si pak ten konkretni vyhlednuty spotrebic peclive vygooglit a projit treba 20 jinych shopu, casto najdete jeste o dost levneji - zrovna to bile zbozi vetsinou nebyva ze vsech nejlevnejsi. A ono vetsinou jedno maji levneji tam a jedno zase jinde, takze to chce pri kazdym nakupu hledat znova :) - normalne zadate do googliho podrobneho vyhledavani to typove oznaceni spotrebice, domenu .cz a pak akorat pul dne projizdite :). Ja jsem takhle asi pred mesicem kupovala pracku a susicku :).
Odpovědět
My jsme kupovali z jedné značky sporák,troubu a digestoř (FAGOR), myčku máme Electrolux 60tku. U sporáku se mi líbí, že je jakoby zapuštěný,takže když má přijít návštěva a já sporák nemám zrovna čistý a nestihnu to uklidit, tak jenom sklopím takovou bílou desku co je ke sporáku přidělaná a je uklizíno ;-) :-D Nevím jak máte velký byt, ale přeci jen bych si hlídala tu hlučnost, naše myčka je docela hlasitá (ale není to nijak nepříjemné - šumění vody :-D ), kamarádka má 45tku a jede úplně potichu. Vybírali jsme na internetu,ale nakonec jsme koupili v OKeji u nás na sídlišti - manžel se prodavače na rovinu zeptal, že jsme to viděli na inetu tady za tu cenu a za jakou nám to můžou nabídnout oni - a dostali jsme se dohromady na cenu jenom o 500 Kč vyšší než na inetu!!! Jinak souhlasím s Gedren, chce to projet na inetu víc firem.
Odpovědět
Profilova fotka
my máme Bosh, tu užšiu už asi 3roky. Používam zvyčajne tablety, ale nič sa mi neupcháva (ale umývam len na tých vyšších teplotách 60 a viac a vždy sa mi tablety rozpustili). neviem si ju vynachváliť
Odpovědět
my mame vsetko electolux a sme spokojni
Odpovědět
Kocky, velmi Vam dakujem za taku super rozsiahlu odpoved.Hlavne diky LEN :-) Nakoniec sme (aj s Vasou pomocou) rozhodli pre 60-ku. Aj kolegyne ma prehovorili. Len povodny plan bol 45cm + vedla skrinka 80cm (siroke supliky), ale fakt 60+60 je akurat. Tak sa uz tesim! Vsetky spotrebice mame Whirlpool. Vstavane. Uz aby som prestala umyvat rucne! Takze vdaka ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
v nové kuchyni mám taky myčku Fagor 45cm, větší by mi už zabrala zbytečně místo, ale jak je hlučná a jak myje fakt ještě nevím, ještě jsem nestačila prozkoumat návod :-D :-D určitě mi pak musíte prozradit to tajemnství, aby mi to i pánvičku a pekáč pěkně umylo. =-) :-D
Odpovědět
Tajemství? :-D Já ti ani nevím, myju na 50 stupňů, ale používám hodně dlouhý program (asi 2 1/2 hodiny), který vystřídá několik cyklů. Prášek mám Somat (sypaný, ne tablety). A jak si s tím Ctirad (přezdívka naší myčky ;-) ) uvnitř poradí, tak to netuším, ale výsledky má skvělé, možná je to proto, že ho často chválím :-D
Odpovědět
můžete taky zkusit korunka.cz, tam taky něco najdete... S těma spotřebičema od jedné firmy...nevim nevim...teda...sice to vypadá pěkně, ale když se mi od jedné firmy líbí lednice, nemusí se mi líbit nebo vyhovovat trouba apod. takže mě je jedno, co od jaký značky budu mít, hlavně, že mi to bude vyhovovat... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
My tiez nemame vsetky spotrebice od jednej firmy - konkretne - sporak - Gorenje, digestor -Faber, umyvacku - Baumatic, chladnicku - Electrolux a mikrovlnku ani neviem. Pritom okrem chladnicky, ktora je biela, su vsetky ostatne spotrebice nerez. Umyvacku mame 45 cm, zatial sme ju ani neskusali, ale je uz pripojena, dnes ju snad uz vyskusame. No mame trosku chaos s tymi solami, lestidlami a tabletkami do umyvaciek. Lebo kupili sme tabletky Somat 5v1 a potom v navode na umyvacke sme citali, ze ona je vybavena zasobnikom na sol a lestidlo a ked sa pouzivaju tablety, tak nemusi to dobre fungovat. Tak teraz neviem. Ci tam dat aj sol aj lestidlo aj tablety? Ci ako? Neviete poradit?
Odpovědět
1
2
26
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?