Kuchyňské studio - koho jste zvolili?

Profilova fotka
Zdravím, chystám se řešit kuchyňskou otázku a na trhu je spoustu možností. Koho jste si vybrali pro realizaci vy a jak jste byli spokojení? Pokud máte srovnání více studií, tak budu ráda za bližší info. Díky :-)
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
byla jsem v několika studiích a v podstatě hned jsem věděla, že kuchyni od velkého studia mít nebudu. ten přístup někde a všude ty ceny...to fakt nešlo. teď jsme ve finále v jednání s nábytkářem a i druhý favorit byl prostě menší soukromník.
Odpovědět
Profilova fotka
@xhex Já oslovila Siko - cena dobrá,ale za montáž chtěli 22tis. Hanák - cena stejná jako Siko, ale Siko šuplíky, Hanák otvírací skříňky. Takže kdyby byly šuplíky, tak bude drahý. A pak jsem oslovila Katalpu a ta zatím vyhrává. Chystá se ještě na truhláře.
Odpovědět
Profilova fotka
@moozaj taky se chystám oslovit SIKO a Hanáka, takže jsi mě potěšila, čekala jsem že bude Hanák o dost dražší @blahova_andrea nejdřív asi oslovím studia a když nenajdu co hledám tak to budu řešit s truhlářem :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@xhex záleží jaký máš rozpočet, no. mě teda siko vůbec nenapadlo. to mám zafixované jako koupelnové studio :-N hanáka jsem nenavštívila, protože tam se kuchyně našeho gusta pohybují kolem půl mega :-S
Odpovědět
Profilova fotka
@blahova_andrea Můžu poprosit o zaslání kontaktů do IP na ty favority? Kuchyň taky budu muset za chvíli řešit, tak budu rád za reference. Děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
@jakuda bohuzel nemuzu dat zatim kladnou recenzi.kuchyni jeste nemame.
Odpovědět
Prošla jsem za poslední týdny několik studií od levnějších po dražší a všude byli všichni moc příjemní,každý se nám plně věnoval. Někdo dodal nabídku celkem rychle a na další čekáme. Tento týden mám schůzku v Sýkora a Hanák mi pošle nabídku zítra. Jelikož budeme mít jako desku žulu tak naše cena bude vyšší než když by byla obyc pracovní deska. Sama jsem zvědavá od koho nakonec kuchyň bude.
Odpovědět
Profilova fotka
@blahova_andrea ještě nemám žádnou CN, takže nemám moc odhad na kolik vyjde to co si představuju, ale chci se vejít do 200 tisíc @mitoma tak to jsem zvědavá koho zvolíte, Sýkoru mám taky v hledáčku :-)
Odpovědět
My uz sme mali 2 kuchyne od Gorenje a pojdeme do 3. Sme s nimi moc spokojni. Vyborna cena a krasny design. Nakupovali sme vzdy v akcii 30% zlavy (maju ju takmer stale)
Odpovědět
@xhex mám od známých jejich kalkulaci na kuchyň Sýkora a před slevou byla se spotřebiči za 300tis .Tak uvidíme kolik bude ta naše.
Odpovědět
Profilova fotka
@brufinka12 počítám s tím, že oslovím Oresi, SIKO, Hanáka a Sýkoru. Na Gorenje jsem četla nějaký negativní recenze (ne na kvalitu kuchyně, ale na služby a přístup), tak nevím...
Odpovědět
Tak neviem, odkial ste, ale urcite doporucujem kuchynske studio v Prahe na Vinohradskej. Su uzasni. Sikovni, ochotni...Priznam sa, ze uz sme im "dohodili" niekolko nasich znamych a kazdy je nadmieru spokojny. Fakt doporucujem oslovit - minimalne pre porovnanie, clovek nema co stratit.
Odpovědět
Článek se načítá
@xhex No a Hanak je cenovo uplne niekde inde oproti ostatnym kuchyniam, ktore zmienujete. Maju krasne kuchyne, ale minimalne 2x-3x drahsie, ako Gorenje, Oresi a ostatne vo vasom zozname. Mala som Hanaka v prvom byte - velka spokojnost, ale nie 3x tak vacsia, ako s kuchynou od Gorenje, ktoru sme dali do dalsieho bytu (cena bola fakt tretinova).
Odpovědět
@xhex to že jsou super ze sika v Ostravě, nemusí znamenat, že budou takoví i v Brně...veškerá práce je vždy o lidech my jsme vybírali kuchyň taky dlouho...objeli jsme asi pět studií, už jsme měli i zaplacený návrh od místního studia, ale jakmile jsme ho dostali tak jsem byl zklamaný, cena žádný zázrak ale absolutně hrozné...Siko mělo návrh zdarma, ale také nic moc nikdo z uvedených nedokázal vstřebat co vlastně chceme a přenést do kuchyně. Byli jsme ještě u Sýkory a tam ano pěkné kuchyně,ale zase tam nebyl ten osobní přístup. Nakonec nelitujeme, že jsme jeli přes dvě hodiny autem a máme kuchyň od rodinného studia tady z modré střechy. Jsme spokojeni...ono to jde vidět i po namontování kuchyně, jakýkoliv problém tak jsou k dispozici.
Odpovědět
Profilova fotka
@xhex ono záleží, co si naporoučíte a jak je kuchyň veliká. Já budu mít do U 2,40 x 2,80 x 3,70. Ale třeba jen 3 horní skříňky. Mám tam 2 okna. Lednici volně stojící. A potravinku jsem zavrhla.(s výsuvy 34tis.) Ale taky dobře, alespoň jsem tam vměstnala spíž skoro 1x1,4. výsuvy BLUM a všechny 3 studia se pohybovali okolo 115tis. bez spotřebičů, dovozu a montování. Tam jsou pak rapidní rozdíly. A všechny 3 nechtěli zaplatit za návrh.
Odpovědět
@brufinka12 Hanák nemá cenu 2x-3x dražší, to opravdu ne. Záleží samozřejmě jaký typ úpravy si vyberete a pokud srovnáváte stejnou úpravu, tak cena opravdu dražší 3x není. Pokud jdete primárně po ceně, tak rozdíl v ceně bude, ale podle mě v řádech %, max cca 30% (stejný, příp podobný materiál). Cenu kuchyně beru samozřejmě pouze korpusy, bez spotřebičů. Záleží samozřejmě zda máte všecho atyp, nebo zda některé skříňky jsou standardizované. Naprosto zásadní je ale designér, na kterého narazíte. Byli jsme u Hanáka v Čestlicích a naprostá spokojenost. Šli jsme tam s tím, že je to jasné dopředu a důležité je, zda se vejdeme do rozpočtu nebo ne. To, že jsme následně cca skoro 2 měsíce řešili naprosté detaily (např. šířka vestavného košového systému, barva dřezu apod.) ukázalo, že jsme se rozhodli správně. Až mi kolikrát bylo blbé že s nějakou drobností otravuji designéra a o ten to musí celé po x-té předělávat. Nepočítám, kolikrát jsme se někde byli podívat na nějaký detail abychom viděli jak co funguje. Celková cena kuchyně opravdu není jenom o tom kolik stojí deska a nějaká skříňka, ale především o detailech. A detail za 1/3 cenu opravdu jinde nekoupíte. Hlavně v okamžiku, kdy ho vyrábí 3 strana a ne kuchyňské studio. A v neposlední řadě jsou důležité podmínky případnýnch reklamací, montáže apod. Není to jen o skříňkách.
Odpovědět
@mstrecha To je jasne, ja hovorim len o svojej vlastnej skusenosti. Kuchyna od Hanaka nas vysla na cca 480tis, v Gorenje sme boli za 220tis. Porovnatelna velkost a material. Obrovska vyhoda Hanaka su upravy a detaily na mieru - to Gorenje nerobiti maju standardne rozmery, ktore treba spravne nakombinovat. (neviem ako Siko alebo Oresi),
Odpovědět
My oslovili Sykoru, ten je neskutečně předražený dle mého názoru, za návrh nebo i jen vizualizaci na domů chtěli pár tisíc, navíc i paní na prodejně v průhonicích typu "vše vím,vše znám,vy nevíte co chcete" kvalita přitom bude myslím srovnatelná s levnějším studiem. Oresi má jedna známá a byla hodně nespokojená, hlavně co se týče montáže a následných reklamací. My nakonec na doporučení kamarádky šli do Katalpy. česká firma, kvalita supr, cenově je to asi střed v rámci studií, nejsou nejlevnější,ale oproti sýkorovi nesrovnatelně nižší cena. navíc se nám ochotně věnovali, vizualizace jsme dostali vždy po schůzce mailem zdarma. kuchyň máme v bytě teď čtyři měsíce a je úžasná
Odpovědět
@brufinka12 No jasně, to je přesně ono. Pokud máte standardizovaný rozměr, tak Vás korpus stojí cca polovinu toho co podobná skříňka ale na míru a mnohdy ani to. To je pak samozřejmé, v IKEA je všechno standardizováno a cena je samozřejmě jiná. Ale kupodivu ne o tolik jiná jak by si člověk myslel. @pucifal Ano, je to o lidech na které narazíte. Proto nerad paušalizuji typu: Gorenje blbci, Oresi bozi. V našem případě jsme řešili jedno studio a šli se podívat na jeden detail do jiného studia stejné značky, které bylo blíž. Protože si tato studia konkurují a nemají stejného vlastníka (frančíza), tak to lidem v druhém studio mohlo být úplně jedno, prostě z nás neměli zisk. A i tak nám pomohli ukázat co jsme potřebovali, stálo je to cca 20 minut času. Klidně nás mohli odpálkovat, takže je to hlavně o lidech.
Odpovědět
Profilova fotka
Spoustu lidí na netu třeba nadává na Oresi a přitom lidi v mým okolí maj jenom kladnou zkušenost. Asi se teda detailněji podívám i na Gorenje. Pokud jste dopředu nebyli rozhodnutí pro konkrétní studio, tak kolik jste jich oslovili?
Odpovědět
Profilova fotka
@xhex a máš někde foto cca představy? my měli problém se do 200 vejít u těch menších. u hanáka by to neprošlo asi ani v divokém snu :-N on dělá kuchyně nádherný, ale fakt předražený. už jsem někde i četla od kohosi, že si nechali udělat originální návrhy tam, to si zaplatili, ale vyrobit si to pak nechali o dost levněji právě od soukromníka :-N
Odpovědět
Profilova fotka
@xhex já oslovila min. deset, aby byl výběr a porovnání právě cen, přístupu atd. ale já šla tedy s tím, že už jsem přesně věděla, jakou kuchyni si přeji, co kde chci a jak velké, z jakého materiálu, jaké cca spotřebiče, úchytky atd. takže pak šlo fakt o ochotu se mým výmyslům přizpůsobit a o cenu
Odpovědět
Profilova fotka
@blahova_andrea zatim pořád řešim rozmístění, hrála jsem si v Ikea plánovači a mam 3 varianty. Nemam představu na kolik může taková kuchyně vyjít. O materiálech, spotřebičích, úchytkách atd. nemám ani páru :-|
Odpovědět
Profilova fotka
@xhex pěkně sis pohrála :-) já taky začínala v ikea. ono ti to hodí i cenu u nich, od toho se dá trošku odpíchnout. když víš, že budeš chtít na míru občas něco atyp, tak je jasné, že cena bude vyšší. ale zas když si někdo za to samé, ve standardním mírách řekne trojnásobek, tak víš, že je to až moc :-N ono největší částka jsou korupusy a hodně dělá kování. čím více výsuvů a výklopů, tím vyšší cena oproti klasickým skříňkám na panty. to samé pak s povrchem...jiná cena je za lamino a obyč pracovní desku a jiná za lakovanou kuchyni s deskou z nějakého kamene. co se týká tvých návrhů, tak si ujasni tu varnou plochu, to ti pomůže se hnout dál. my třeba rovnou věděli, že ne pod oknem a ne v ostrůvku, tím se to hodně zúžilo :-D my budeme mít něco jako je tvoje první verze.
Odpovědět
nejlepší je mít doporučení od známých na konkrétní studio, pobočku a člověka--nebo i truhláře, uvidíte kudhyně od nich v reálu a je to "jistota". co se ceny týče, nikdo neporadí..zálěží hrozně na materiálech a vychytávkách, které chcete. stejná kuchyň může být za 500 i 100 tisíc třeba :)
Odpovědět
@xhex naší známí mají kuchyň ve verzi jako máš ty obrázek 1 a Sýkora jim ji udělal komplet se spotřebiči za 300tis před slevou takže po slevě snad 280tis .Takže jinde v levnějších studiích by mohla být cena těch 200tis .
Odpovědět
Profilova fotka
@blahova_andrea když právě s tím sporákem se nemůžu rozhodnout :-D jediný co vím, tak že dřez nechci v rohu, ale pod oknem. Jinak díky za postřehy a tip s kalkulací v plánovači, týhle funkce jsem si vůbec nevšimla @mitoma ta IKEA mi vychází 110-120 tisíc podle varianty, tak snad bych se mohla vejít do 200 tisíc ve studiu
Odpovědět
@xhex mám ikea taky vychází kolem 100tis ale budem dávat kámen jako desku a to je dalších 70tis plus varna deska s digestori další velká položka....
Odpovědět
Ja jsem sla do studii s vlastnim navrhem i s detaily (hodne atypickych) a cenove byl nejlevnejsi Benes, pak Hanak drazsi asi o 20% a nejdrazsi Gorenje skoro jednou tolik. A to meli vsichni uplne stejne zadani do posledniho detailu (bez spotrebicu). Pak jsem zkousela dva truhlare a oba cena stejna jak u Benese.....takze truhlar jasne vitezi. Pristup studia byl nejlepsi u Benese.
Odpovědět
Profilova fotka
@mitoma tak to jsem netušila, že ta kamenná deska je taková pálka. Hodně se skloňuje Technistone, ale přiznávám že jsem po deskách ještě nekoukala @martii1 taky se tomu truhláři nebráním, ale nejdřív to asi zkusím ve studiu, minimálně si tam ujasnim co vlastně chci :-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?