Kuchyňský ostrůvek. Jaký máte názor?

Dobrý den, Chtěla jsem se zeptat na vaše názory ohledně kuchynského ostruvku!Máte stím někdo nějakou zkušenosti??Zatím jsem ve fázi, že brouzdám po internetu a dívám se!Začíná se mi to líbit čím dál tím více! Předem děkuji za jaký koliv názor
Odpovědět
zkušenosti zatím žádné, do varného ostrůvku chci jít také.....tak taky pokukuju :)
Odpovědět
@sssmisek @ivik3 také jsem chtěla varný ostrůvek, ale zároveň mým požadavkem byla zkosená digestoř, což se špatně kloubilo, tak jsme udělali kompromis - na ostrůvku bude přípravná plocha a dřez. Jinak zkušenosti s vařením tam také nemám, ale líbí se mi to, bude to takový hlavní pracovní prostor, a snad se nezklamu... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@sssmisek hodne narocne na misto. K nam by se nevesel.
Odpovědět
já ho původně chtěla, ale nakonec jsem si to rozmyslela a nechala vymluvit, přeci jen to chce víc prostoru, aby to bylo pohodlné na obcházení. Zvolila jsem poloostrůvek a jsem k kuchyně zatim nadšená ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
chtěla jsem jej, ale nemůžu kvůli prostoru... a hlavně je to další položka finanční...
Odpovědět
Tak já nemám dostatečné prostory a peníze na ostrůvek. Přeci jen jsem raději, když mám pracovní plochu pod oknem na přirozeném světle. Takže jsem šťastná za okno u pracovní plochy. Uprostřed by se mi líbilo vaření, ne pracovní plocha. Na druhou stranu je dobré toto mít u sebe.
Odpovědět
Profilova fotka
já ostrůvek mít budu...vždy to byl můj sen.. široký bude 2,1 m a bude na něm indukční varná deska :-)
Odpovědět
@radulinka001 tak to je šlechetný rozměr, my dosáhneme maxima 180cm a na šířku dáme asi 80cm...
Odpovědět
Profilova fotka
@lucinkafr my šířku budeme mít asi 90cm...to myslím že je dostačující
Odpovědět
Ostrůvek máme, máme v něm indukční desku a z obou stran šuplíky - takže hromadu úložného prostoru. A máme malou kuchyň propojenou s jídelnou, skvěle se to sem hodí. Super na tom je, že můžu vařit z obou stran:)
Odpovědět
Profilova fotka
@sssmisek Taky máme ostrůvek ( tedy je i na fotce http://forum.living.cz/viewtopic.php?...) Kdyby v kuchyni nebyl, chyběla by mi odkládací plocha i úložný prostor. A taky se mi osvědčil na žehlení. Takže já doporučuju, ale jak už tady bylo zmíněno, je potřeba na nšěj mít prostor...
Odpovědět
děkuju všem za názory! problém je že nám vypadlastavební firma, tak jsme zase na začátku :-(
Odpovědět
Článek se načítá
Diskuse pokračuje po 6 letech
Profilova fotka
Dobrý den, už je to pár let od posledních příspěvků v diskuzi, tak se zeptám na zkusenosti s ostrůvky. My ho máme v plánu, prostoru máme dost, tak přemýšlím, jestli si ho nechat jen na přípravu a bar nebo si tam dám varnou desku. Jak jste spokojeni vy, co ho máte? :)
Odpovědět
Profilova fotka
@lorien007, kuchyňský ostrůvek mám, ale mám ho pouze jako pracovní plochu, varnou desku a dřez mám normálně v lince u zdi :-) . Spokojená jsem hodně, když připravuji jídlo, čistím zeleninu, loupu brambory, nebo třeba dělám nějaké obložené talíře, chlebíčky, tak je tam spousta místa a u té přípravy koukám směrem do místnosti, takže je to příjemné nebýt zády. Vařit jsem chtěla klasicky, protože se mi moc nelíbí varianty vařiče na ostrůvku a digestoř v prostoru, ale to je věc názoru a vkusu :-)
Odpovědět
@lorien007 máme ostrůvek cca. 140x120cm s varnou deskou. Celkem jednonačně jsme se tak rozhodli, chtěli jsme při vaření mít výhled na obývák, ale praktickou zkušenost ještě nemáme, stěhovat se budeme cca za měsíc.
Odpovědět
Ostrůvek je super věc, ale je třeba zvážit dispozici a ne ho někam cpát za každou cenu. My máme ostrůvek bez vaření, připadne mi to lepší, máme velkou souvislou pracovní plochu...
Odpovědět
Profilova fotka
@lorien007 My ostrůvek máme, stejně jako v příspěvcích nade mnou pouze pro přípravu, navíc jej při večírcích používáme jako bar se skleničkami a nápoji. Určitě bych na něm nechtěla mít sporák - připadá mi to nebezpečné kvůli dětem, hrozí pocákání do prostoru za sporákem, navíc je potřeba horké hrnce přenášet přes volný prostor ke dřezu třeba při slévání těstovin, což mi připadá hodně nebezpečné. Proto jsem chtěla mít sporák v bezprostřední blízkosti dřezu bez oddělení volným prostorem. Ale být při přípravě jídla ve spojení se zbytkem místnosti je moc fajn. Hodně ho teď využívám při pečení s dětmi, lze k němu přistupovat ze tří stran, takže se vejdeme všichni.
Odpovědět
Profilova fotka
Děkuji všem za reakce! :) Ostrůvek mám zvážený a prostor ho umožní, v tom už mám jasno. Jen jsem právě zmatená z toho, že někdo si chválí vaření u zdi a někdo si chválí vaření na ostrůvku. Vidim v tom vyhody i nevýhody a porad tapu, pro co se rozhodnout. Líbilo by se mi na něm vařit a dívat se pritom do prostoru a na telku a na rodinu, ale zároveň vidím právě i nepraktičnost vzhledem k přenášení hrncu přes uličku ke dřezu, také ostruvkove digestore jsou dražší a když nechám stydnout hrnce na plotně, hned to trkne do oka jakoze nepořádek. Ale zároveň když se to pěkně udělá, může i ostruvkova digestor tvořit zajímavý prvek kuchyně a když bude dostatečně široká nebude nic prskat na zem, to jsem četla zase v jiné diskuzi. Tak nevím, ještě mě čeká asi vela bezesnych noci. Kdyby měl někdo ještě nějaký názor nebo zkušenost nebo klidně i fotku, sem s ní :) budu jen ráda. Děkuji! ;-)
Odpovědět
Ahoj, budeme mít ostrůvek s varnou deskou. Bude 3 m dlouhý a široký 90 cm, právě proto, aby neprskalo nic do prostoru. Takže je tam dostatek prostoru jak na varnou desku, tak na přípravu. Otočený bude směrem k jídelně, bokem k obýváku. Budu tak krásně vidět jak při vaření, tak při přípravě do prostoru. Jen ještě uvažuji, zda dřez dám k oknu, nebo jen přímo naproti varné desce. Obě varianty jsou fajn, tak uvidím. Máte někdo radu?
Odpovědět
@peitra01 dle mého názoru je lepší jej, dát ke kraji, vznikne pak větší souvislá pracovní plocha... pokud máte možnost mít 300x90 tak jednoznačně dává smysl udělat ostrůvek "varný"..
Odpovědět
Chtěla jsem taky ostrůvek, nakonec budu mít poloostruvek 240 x90 cm. Bude v něm indukcni varna deska a už se na něj hrozně těším. Drez budu mít skoro hned naproti a je podle mě jedno jestli musím udělat s hrnkem dva kroky do.strany nebo otocit se a krok dopředu :) na druhou stranu to že budu moct vařit a koukat pri tom co provádí deti, věnovat se návštěvě, nebo i čumět na tv je pro mě velká přednost :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?