Lakovaná kuchyň a škrábance - čím odstranit či vyleštit?

Ahoj,jdu si pro radu!Mám novou kuchyň,ještě jsem ji ani nepoužila,jen umyla a už jsou tam mikroškrábance!Je normální poškrábáni jen obyčejným setřeníim hadrem a použití clenu?nebo mám jen nekvalitní lak?Dá se to nějakym přípravkem odstranit nebo vyleštit?
Odpovědět
Normální to asi není. Máme lakovanou kuchyň třetí týden a malý do ní naráží autickem a vším do ní boucha ,nikde není žádné poškození.
Odpovědět
@mitoma tak potom to nechapu!Jestli je mozne ze mame nekvalitni lak!Chlap prejel parkrat prstem na stejnem miste a hned mame mikro skrabance!
Odpovědět
Náš kuchyňář upozorňoval,že nemáme hned umývat,ale nechat dozrát lak.Znám jednu kámošku,která to hned umyla a zkazila si ji.To se možná stalo i tobė s cleanem :-((((.
Odpovědět
@mahev Myla jsem po mesici co nam ji namontovali!tak potom jak dlouho by se jeste nemohla myt!
Odpovědět
Reklamace? Co na to firma/truhlář, který to dělal?
Odpovědět
@laddi tak to je dostatečná doba,ale cleanem bych ji nemyla ani teď.Myji mokrou utėrkou microfibre od viledy a ta nedėlá ani čmouhy.
Odpovědět
@mahev muzete mi poslad odkaz primo na tu uterku!dekuji
Odpovědět
@laddi těžko říct co máte za lak .Jen bych teda lak nemyla žádnou chemii ,používám bud vlhký hadriky nebo suchý od viledy.
Odpovědět
@davex dneska mu budeme volat,a uvidime co na to rekne
Odpovědět
Používám tuto,i nerez a sklo nalestí beze šmouh.
Odpovědět
@mahev děkuji,koupim!A tato uz neposkrabe kuchyn?
Odpovědět
@laddi určitě ne :-)))),suchá je tvrdá,po namočení změkne .
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Lakovanou kuchyň mám 6. rok, používám výhradně mikrovlákno - měkké švédské utěrky, myju vodou s "jarovým" přípravkem, čistím druhou utěrkou do sucha. Nikde stopy, dělám to denně. Škrábance na laku mám, je jich do pěti v celé kuchyni, ale jsou vinou nárazu vidličky nebo jiného náčiní třeba na šuplík, jsou to spíš malé vrypy viditelné pouze při detailním pohledu, jinak je lak nedotčený. Za mě je lak velmi křehký a vyžaduje opatrné zacházení, ve srovnání s jinými materiály nesmíte používat žádný abrazivní čistič.
Odpovědět
@laddi mohu se zeptat,jak jste dopadli s dotazem u výrobce?
Odpovědět
@mahev stolar se prijde pristi tyden podivat,tak jeste nevim!
Odpovědět
Nevím jak ostatní výrobci, ale v návodu k dvířkám od Trachey je výslovně uvedeno, že na údržbu se NESMÍ používat jiná utěrka než ze 100% bavlny a Pronto multisurface. Umělá vlákna právě způsobují mikroškrábance. Clin bych nepoužívala, myslím, že alkohol může naleptat povrch.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?