Lakovaná nebo laminátová kuchyň? Která je lepší?

Zajímal by mě Váš názor na to jestli je lepší si pořídit zhlediska údržby, kvality a krásy kuchyň lakovanou nebo laminátor, případně z jinýho materiálu a pak jestli světlou či tmavou ;-) Nemůžu se pořád nějak rozhodnout, líbí se mi lakovaná světlá i tmavá laminátová, tak asi nakonec budu volit PRogres Monu ta je laminátová i lakovaná!Bojim se totiž když udělám lakovanou tak přece jen se asi rychleji okouká a vyjde z mody než to dřevo.......
Odpovědět
Laminát ale není dřevo..............
Odpovědět
to já vím, ale myslela jsem tedy abych to upřesnila vzhled dřeva!
Odpovědět
Aha, tak to můžeš mít i v laku............. Lak dokonce dělají třeba i strukturovaný vzhled dřeva, třeba zebrano. Myslím, že se to okouká ale, bych si dala něco jednoduchýho a světlýho.
Odpovědět
Profilova fotka
petris, hod odkaz, jaky maji typy
Odpovědět
Kristi mě zatim padli jen od Hanáka, pořád číhám do nějakých studií na netu a nic moc ..... :-) A tam se mi právě líbí celkem ten Progres Mona hanak-nabytek
Odpovědět
a ještě bych Vás někoho poprosila kde děláte ty vizualizace kuchyní,kde to najdu díky :-)
Odpovědět
Jo tak Hanáka ti truhlář nevyrobí, ani dvířka nesežene :-(
Odpovědět
azafata: jak si to myslela jako že Hanáka mi truhlář nevyrobí, to já ani nemám v plánu si dát to k truhlářovi!Ale spíš bych potřebovala nějaký dobrý typ na nějaký dobrý studio kde maji hezký kuchyně moderní ;-) a potřebovala bych ten program na tu vizualizaci :-)
Odpovědět
Já myslela, že ti jde o to, aby ti ji vyrobil truhlář..........
Odpovědět
nenene :-) žádnýho neznám, nemám stim ani zkušenosti tak to nechci ani riskovat radši, víš?Hledám ještě jinou variantu než Hanák třeba levnější ale taky pěknou a kvalitní ale mám pocit že to asi neseženu ]-(
Odpovědět
Já si teď našla a na vlastní oči viděla ABouček interiér, je to pro mě varianta k Hanákovi. A pak ten Libovický, co má Kristi, výborný je taky Peter Max.
Odpovědět
tak já se na to juknu, díky za typ :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Tak já jsem objevila ještě jedno dobrý studio Kypr ale je to bohužel v Plzni, nevim jak by to pak probíhalo ;-)
Odpovědět
Prijde na to, kam to budes montovat.
Odpovědět
na Prahu-západ takže to je docela daleko od Plzně
Odpovědět
Ahoj, řešila jsem podobné dilema, když jsme si nechávali dělat kuchyň a podobné teď řeší i můj bratr, neustále to s ním probírám. On by chtěl takovou tu červenou lakovanou kuchyň, je nádherná, všechny ty lakovaný se mi strašně líbí, ale radši bych do toho nešla. Myslím, že je to momentální móda, rychle se ti okouká a pak už s tím těžko něco uděláš, teda obzvlášť ty barevnější laky (červená). Navíc to musí být příšerná údržba, např. s dítětem katastrofa, je na tom vidět každý otisk prstu, kápaneček, myslím, že se to i snáz poškrábe a bude to oproti laminu se vzorem dřeva, ve kterém se leccos ztratí, hodně vidět. já nakonec šla do lamina vzor hruška, je to hodě světlounké "dřevo", zvolila jsem k tomu zajímavé obklady (kombinaci mozaiky), můžu to tak třeba po pár letech snadno zase obměnit, stačí např. jinak vymalovat, jiné doplňky (máme kuchyň propojenou s obývákem.)
Odpovědět
Lakovana kuchyne je cenove nekde jinde, muze byt 4x drazsi nez lamino. Srovnavate nesrovnatelne ;-)
Odpovědět
Ako vieš, že to musí byť príšerná údržba? Máš ju doma? Ak nehovoríš z vlastnej skúsenosti, tak kočky riadne zavádzaš. ]-( ]-( ]-(
Odpovědět
Profilova fotka
priserna udrzba fakt ne, proste normalni udrzba...jde o to, jak velky je clovek cune a jak moc ma rad poradek
Odpovědět
O ceně se tu nemluvilo, já je ani nesrovnávám, jen uvádím výhody a nevýhody každé z nich, jak je vnímám já. Myslím, že o ceně to vůbec není. Doma ji nemám, ale mají ji dvoje známí, tak úplně cizí mi to není. Já jsem na pořádek dost pes a čuně myslím tak úplně nejsem, ale pokud někdo kuchyň opravdu hodně užívá, denně vaří, peče a navíc má doma např. psa a dítěm jako my, tak si myslím, že bych do ní i z toho důvodu nešla, Nespadla jsem včera z višně, abych nikdy neviděla žádný " lakový" povrch a vím, jak je na tom vše vidět a v kuchyni je všechno neuvěřitelně namáhavé a musí to snést ledacos, často i nějakou tu "havárii". Neříkám, že se to hned zničí, určitě jsou to velice kvalitní materiály,ale já se znám a určitě bych pořád lítala kolem s hadrem a leštila, v tom "dřevě" se leccos ztratí a umyje se to při pravidelném úklidu...Tpť můj názor, nikoho nechci "zavádzat" ;-) , říkám jen to, co říkám např. svému bratrovi, když se o tom bavíme. On jí prostě chce, hodně by se mu do jeho hodně moderního domu, který teď dostavuje hodila, dřevěný vzor by se mu tam asi vůbec nehodil, tak o tom teď často diskutujem. Já mu ji ani vyloženě nerozmlouvám, taky se mi moc líbí, jen mám určité výhrady dané určitými zkušenostmi, které on nemá.
Odpovědět
Profilova fotka
no,tak at si bracha da lakovany drevo a ma to vyreseny.... ja mela folii cervenou a ted budu mit folii bilou a doufam, ze to bude vsechno v pohode
Odpovědět
No třeba o bílý si myslím, že bude na údržbu lepší...Nevím, prostě ta červená na mě působí, jak jsem ji viděla a osahala, že je to na tom prostě strašně vidět.
Odpovědět
Profilova fotka
no zase tak strasny to fakt neni, jednou za mesic jsem to vzala mikrohadrou a clinem...
Odpovědět
No, ja zas poznám ľudí (a pomerne dosť), ktorí majú lakovanú kuchyňu a hovoria, že keby robili kuchyňu nanovo, dajú si lak znova. Záleží samozrejme aj od výrobcu, niekto má doma lak odolný ako autolak a niekto niečo obyč. Nie je lak ako lak. Tiež to treba rozlišovať a je to proste tak, že nie všetky lakované kuchyne sú rovnaké. Záleží od technológie a od toho sa potom odvíja zbytok.
Odpovědět
To je jasný, to je tak se vším. Ale zrovna autolak moc odolný vůči něčemu není ;-) , nee, to už zabíhám...jak už jsem řekla, nejde mi ani tak o to, že bych si myslela, že se lak poškodí, to si nemyslím, spíš mám jen pocit, že je to hned omatlaný a že bych to pořád leštila. Taky hodně záleží na tom, jak moc a pod jakým úhlem na linku dopadá denní světlo. Ale to už vážně zabíhám. Jinak nic proti, vážně se mi moc líbí! A kristi, to měníš celou kuchyň, nebo se dá ta folie nějak "přelepit"? Pokud ano, což jsem nevěděla, tak by odpadla i moje další výhrada (problém s okoukáním)
Odpovědět
Profilova fotka
monas, ne my se stehujeme :-)
Odpovědět
Ahá, tak to jó, já myslela, že mi něco uniklo :-D Tak ať se ti v nové kuchyni dobře vaří... 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
dekuju, snad bude.....ale je jasny,ze dvirka muzes vymenit vzdycky, ze jo
Odpovědět
Jo, jo, to je jasný. Nám ale vybíhá z kuchyně do obýváku bar, a jsou vidět boky skříněktakže by to moc nešlo vyměnit jen dvířka.
Odpovědět
AHoj, co se týká údržby - je nutno brát v úvahu, že lakovaná je sice hladší a lesklejší, tudíž je na ní vše víc vidět, ale lamino je několikanásobně "drsnější", takže třeba bílá kuchyň rychleji zešedne u lamina než u laku. Takže každé má svoje + a - jako všechno. Jinak my máme lakovanou a jsme spokojení, nejsem úklidový maniak, takže mě to vyhovuje, a nepřijde mi, že by se extra špinila, pokud to teda nesrovnávám s kuchyní mojí maminky, která je obložená 5cm dřev.prkýnky se suky atd. na tom není díky struktuře dřeva vidět nic :-D
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?