LED pásek pod horní skřínky v kuchyni - jaký vybrat?

je toho tolik,že naprosto tápu, co koupit:) chci nezafrézovanou lištu a do ní LED pásek s teplou bílou, nechci studenou bílou a bude to jediné osvětlení kuchy.desky, takže větší svítivost, nebude to jen na ozdobu...mají se zástrčkou do zásuvky, mají s trafem, mají toho moooc:) https://www.wish.com/search/led%20str... kde jste kupovali vy a co? děkuju moc za rady:)
Odpovědět
Pohledej forum, v minulosti se to několikrát resilo. Nevím, co je to za obchod, ten odkaz, ale ty pasky vypadají jako nejlevnější cina. V kostce: Musíš vybrat led pasek, k tomu odpovidajici zdroj, pak hliníkový profil, difuzor a pak to vse pospojovat a zapojit. Doporučuji oslovit prodejce na it, třeba berge.cz nebo nějakou jinou firmu, poradi ti co koupit. Nebo dojdi do obchodu, tam ti dají co potřebuješ at nekoupíš sunt, když o tom nic nevis. Bude ti to malo svítit, v tom lepším případě nebo vybereš poddimenzovany zdroj. Nejdřív si něco vygoogluj a pak se ptej konkrétně.
Odpovědět
@wries já hledám na netu a informuju se,ale nemám v tom stále jasno, proto s eptám tady, kod to má a co konkretně, to mi pomůže...vím že potřebuju pásek, lištu, trafo..ale nevím jaký pásek je kvalitní, podle čeho s eto pozná, jaké má mít údaje ,parametry...obchodníci mi budou tvrdit, že tem od nich, to nneí cesta jak zjistit, co je nejlepší...a už jsem ve foru samozřejmě hledala, ale nikdo neuvedl ,co konkretně má, protože většině to dělalo studio nebo truhlář...určitě si to ale někdo kupoval sám a poradí mi:)
Odpovědět
Profilova fotka
@joy_ pasek jsem kupoval z ciny - mam teda denni bilou (4000K), ale to je jedno. potrebujes neco co ma min. 12W na metr. profil - klidne v cechach - treba na tom berge.cz. trafo - osobne mam dobre zkusenosti se zdroji znacky meanwell, ale dela se jich spousta modelu - ja treba shanel, ktere jsou urceny k umisteni primo na horlavy material - a ty jsou drazsi - potrebujes spravne nadimenzovat vykon - t.j. wattaz pasku x pocet metru pasku plus 20% rezervu.
Odpovědět
@jumpmans děkuju moc:) prosí, byl ybs tak moc hodný a mohl mi napsat co by tam mělo být napsané? třeba to jak píšeš 4000K, to bude jaký údaj? nebo těch 12W na metr....wattáž pásku...protože když je u pásku třeba tohle " SMD 5050 AC 220V Led Strip Flexible Light 2M/3M/4M/5M/6M/7M/8M/9M/10M +Power Plug,60leds/m Waterproof Led Light" tak vůbec nerozumím , co to znamená:)
Odpovědět
My máme takový pásek pod skříňkou v kuchyni v plastovém rohovém profilu. Led pásek je na 230V jen se k němu musí koupi káblí s s usměrňovačem, který převádí střídavý proud na jednosměrný. Zbylo mi to z osvětlení, když jsem dělal podsvícení v obývacím pokoji viz galerie. Lze koupit jakoukoliv délku pásku a jde to dělit po 1 metru, kde se to pak napojí na ten kabel na takové trny. Nemůžu najít adresu, tak se omlouvám nemám to v záložkách.
Odpovědět
@milan1965 takže máte pásek s trafem? to je ten usměrnovač? děkuju:)
Odpovědět
Co jsem vloni objednával z Berge: BERGE LED pásek - SMD 2835 - 5m - 60LED/m - 10W/m - 4500L - IP20 teplá bílá Termín dodání: 2 - 3 dny 30158 1 269 Kč 269 Kč KRYTKA KONCOVÁ pro profil CORNER Termín dodání: 2 - 3 dny 60027 6 9 Kč 54 Kč Hliníkový Profil pro LED pásky rohový CORNER 2m Termín dodání: 2 - 3 dny 61051 2 219 Kč 438 Kč Matný difuzor pro profil CORNER GROVE SUFRACE 2m Termín dodání: 2 - 3 dny 67022 2 36 Kč 72 Kč Napájecí zdroj pro LED pásky 6,6A 80W 12V DC plech Termín dodání: 2 - 3 dny 50034 1 299 Kč 299 Kč Spojovací konektor pro LED pásky 3528, 8mm Termín dodání: 2 - 3 dny 60079 1 25 Kč 25 Kč Konektor napájecí pro LED pásky 2,1mm, Samec Termín dodání: 2 - 3 dny 60078 1 18 Kč 18 Kč Spojovací konektor se do profilu nevejde, koncovku je potřeba odštípnout a kablíky je třeba přiletovat. Profil jsem dával do rohu ke zdi, ale nenašel jsem vhodné držáky k přišroubování ke skříňkám (u Berge, jinde byly), tak jsem improvizoval.
Odpovědět
@kofejn děkuju moc , tohle přesně hledám, něco konkretního:) prosím k čemu je "matný difuzor" ?
Odpovědět
@joy_ Lépe rozptyluje světlo LED čipů než čirý a pohled do pásku není tak nepříjemný. A hlavně se mi to tak líbí.
Odpovědět
@kofejn a to se lepí na ten pásek?
Odpovědět
@kofejn můj elektřikář nic z moderních věcí nezná, tak j eto težší a jsem moc vděčná za rady:)
Odpovědět
@joy_ ne trafo k tomu není, má to v krabici zapojené přímo na 230 V a na tom káblu je takový malý převodník a vypadá to jak vypínač od noční lampičky. Našel jsem tu stránku. Je tam ten kabel za 90 Kč a ten pásek 250 za metr. https://www.t-led.cz/led-pasky/led-pa...
Odpovědět
Článek se načítá
@milan1965 dekuju moc ☺ konecne se v tom zacinam orientovat☺
Odpovědět
@joy_ Ne, ten difuzor se zasunuje do hliníkového profilu.
Odpovědět
@joy_ led osvetleni potrebuji trafo asi vsechny, protoze 220V je pro ne moc. Bud je trafo integrovane ve svetle nebo je samostatne a kupuje se zvlast. Zrovna vcera jsme koupili v siko kuchyni a svetla jsme vybrali led 2 pasky pod skrine. Da se prikoupit propojovaci kabel, takze se pak muzou vsechny led pasky rozinat jednim tlacitkem. Najdete to na netu na strankach siko. Dva 0,5m pasky vysly na nejakych 2300kc vcetne kabliku. Je to moc pekne a je tam i funkce stmivani.
Odpovědět
@jose10r děkuju moc:) mě stačí bez stmívání a vypínač někde u toho, nemůžeme vrtat do zdi zásuvky ani vypíneče, všechno musí být pod skřínkama nebo pod deskou ty zásuvky asi vyklápecí
Odpovědět
@joy_ za stmivani byl priplatek tak 80kc, zasuvka pro svetlo bude schovana za skrinkou. To jen pro info.
Odpovědět
@joy_ jo a vypinac muze mit integrovany ve svetle. Zrovna u led pasku je to asi bezna vec.
Odpovědět
@jose10r tk to by bylo nejlepší, vypínač rovnou na tom pásku:)
Odpovědět
@joy_ ze stranek siko
Odpovědět
@jose10r kam umístit nejlépe trafo, pokud jsou světla u kolen? Jedná se o novostavbu a rešíme světla od skoffu u kolen, ale nevím kam umístit nejlépe trafo :-(. Děkuji :-)
Odpovědět
@zaplik1 nevim, co znamena svetla u kolen, ale nejsem zadny odbornik.
Odpovědět
@jose10r: kam umístit trafo, aby nedošlo k nějakýmu problémů mám 6 světel, dvě trafa. Děkuji
Odpovědět
@zaplik1 to je asi jedno, hlavne mimo vodu :-D , ale to at vam poradi nejaky elektrikar
Odpovědět
@zaplik1 jak je dlouha a siroka ta chodba?
Odpovědět
@jose10r máme chodbu dlouhou 5 metrů, kde máme 3 světla a 3 metry, kde máme 2 světla. Ok optam se ho, kam nejlépe umístit. Děkuji :-N
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Diskuse pokračuje po 1 roce
Dobrý den, doma používám led pásky T!P - dají se koupit minimálně v Hornbachu (je to tam nejlevnější dostupné řešení, i se zdrojem vyjde na cca. 350 korun - 3m.) V kuchyni jsou pásky v ohledu na cenu dostačující. Našel jsem užitečný článek, který by vám mohl s výběrem pomoci :) https://www.danlux.cz/nase-novinky/ja...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?