Lednice nelícuje - vidíte v tom estetický problém?

Zdravím všechny. Mám již namontovanou novou kuchyň v novém domě a teď vybírám lednici. Ale ouha. Chtěla bych volně stojící monoklimatickou (bez mrazáku) a jsou docela hluboké. Jenže - ve složení na kraji vysoká potravinová skříň, pak mezera pro lednici a dál linka... zjistila jsem, že abych měla lednici podle svých představ, bude cca o 8 cm vyčuhovat ze zákrytu celé linky. Nějak nevím, jestli se s tím mám smířit - naruší to hodně linii kuchyně? A taky - mám vybranou nerez lednici - nebude to pěst na oko? Děkuji za názory a rady.
Odpovědět
Profilova fotka
No, mně by to vadilo. Proto jsem nakonec i přes xy nevýhod zvolila do naší nové kuchyně lednici vestavnou ;-)
Odpovědět
Taky by mi to vadilo, ta hloubka. Nerez by se mi tam libil ;-)
Odpovědět
Jen se zeptám, proč když děláte celou kuchyň od počátku, nezvolíte například předsazenou montáž aby se tam ta lednice vlezla? taky řešíme kuchyň a protože chceme velkou francouzskou lednici, zajímáme se o to již několik měsíců aby výsledek nebil do očí. být váma bych zvolil vestavěnou lednici bez mrazáku. např. http://lednice.heureka.cz/siemens-ki-...
Odpovědět
Mám lednici předsazenou a naprosto nám to vyhovuje. V předchozím bytě jsme měli vestavnou a už jsem jí nechtěla. My jsme zvažovali, jestli neposunout příčku do vedlejšího pokoje, aby to bylo zarovnané. Ale nakonec jsme se rozhodli ušetřit prostor v pokoji. V kuchyni mám prostoru víc než dost, tak mne to nijak neomezuje. A ani esteticky mi to nijak nevadí ;-)
Odpovědět
Pokud o tu lednici nebudete zakopávat, asi bych těch pár cm neřešila.
Odpovědět
Profilova fotka
@zelvik často vidím lednice vykukovat i když všechno ostatní licuje a vypadá to dobře.. ;-) to je na oku každého.. oboje ale vypadá pěkně.. :-)
Odpovědět
mě by to vadilo. Pokud to není designová retro lednice která stojí samostatně, tak mě to vždycky na fotkách okamžitě upoutá pozornost a říkám si jaká škoda, nová a hezká kuchyň a tak si ji pokazí. Ale vkus je různý, pokud se ti to líbí, my tam bydlet nebudeme :-)
Odpovědět
pokud by byla lednice na konci řady, tak jako to má @magnoliya, tak by mi to nevadilo, ale ve vašem případě už je to diskutabilní, ale je to o zvyku... ve vaší kuchyni vidím pro mě větší estetický nedostatek ve vyřešení rohu kuchyňské linky, proč jste neřešili roh místnosti rohovou skříňkou? měli byste spoustu úložného prostoru a bylo by to hezky zakončené...
Odpovědět
@zelvik Mě se to teda hodně nelíbí, ale teď už s tím nic nenaděláte. Pokud potřebujete prostornou lednici, tak je blbost kupovat menší, jen aby to bylo hezké.
Odpovědět
Profilova fotka
@zelvik Nám také nebude lednice "lícova". Ale mám jí na kraji řady. Vestavnou jsem nevybrala a navíc kam bych potom vystavila obrázky dětí ze školky? My prostě tu klasickou lednici potřebujeme 8-) Nešlo by ještě kuchyni předělat tak, aby stála lednice na okraji? Tj. vysokou skříň přesunout hned vedle trouby a potom až dát lednici? Podle mě by to vypadalo lépe. @spaly a jde potom ta lednice otevřít, když nebude předsazená? Naše by nešla, často je třeba dvířka otevřít více než 90 stupňů a i přitom otevření 90 stupňů přesahují dvířka tak 1 cm.
Odpovědět
jestli to vadí esteticky, tak to by jste si jako majitelka měla zodpovědět hlavně sama, my tam bydlet nebudeme. Nicméně mě osobně by to asi nevadilo, líbí se mi jak to je na fotografii výše od magnoliya. Pokud je lednice hezká, tak ať je vidět.
Odpovědět
Profilova fotka
Mě osobně by to kazilo celkovy dojem... Radsi bych se smirila s mensi lednicí a dala vestavěnou.
Odpovědět
Článek se načítá
A teď si odpovězte na jednu otázku - jak často budete jen tak sedět, koukat se na lednici a říkat si : "Měli jsme dát menší/vestavnou/jinou" ? Já takhle řešila myčku (vestavnou vs. volnou, bílou vs. nerez) a pak mi došlo, že je to skoro "jedno", pokud vám nebude vadit v prostoru. Osobně by mě spíš víc rušilo to, že vysoká skříň není vedle linky, ale asi to mělo důvod.
Odpovědět
Profilova fotka
@maroussia no vzhledem k tomu, ze je kuchyn nejspis soucasti jídelny a obýváku, na očích to bude proste porad. Jak uz tady nekdo zmiňoval, pokud by byla na kraji, tolik by to neřvalo. Jinak kdyz jsem prvně prisla ke známému, po tom co me zavedl do obyv+kuchyně, prvni co me napadlo bylo: hezký, ale veliká skoda te lednice... co stala na jedne stěně volne. Najednou kuchyň za xy tisíc mi prisla tuctova. Ale jsou důležitější veci na svete, to je fakt, a co clovek to názor. Stejne si to majitelka bude muset rozhodnout sama... ;-)
Odpovědět
Všem vám děkuji za vaše názory, nějak se s tím poperu :-)
Odpovědět
neřešila bych to, luxusní nerezový sub-zero lednice maj na fotkách všechny předsazený o tl. dvířek a maj takový masivní panty
Odpovědět
Profilova fotka
Tak se přiznám, že pro moje oko je dokonce hezčí, když ta lednice nelícuje než když tam do té kuchyně prostě "zapadne". :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ono jde taky o typ lednice, jestli bude zaoblená nebo s ostřejšími hrany, s ostrými by vypadala lépe zarovnaná. A nad lednici se ještě dodělá skříňka?
Odpovědět
Profilova fotka
Každopádně za mě je hezčí celkově vestavná, protože volně stojící mě vždycky moc upoutá...
Odpovědět
Profilova fotka
Tento problém jsem také řešila, protože vestavnou lednici jsem nechtěla. Nechala jsem si udělat atypickou hloubku spodních skříněk i boxu na lednici 65 cm. Tím jsem vyřešila nejen hloubku pro lednici, ale i bezpečnou vzdálenost plynové desky od obkladové desky.
Odpovědět
Zrovna u lednice bych spíš než nějaké esteticno řešila, aby se mi do ni vše vešlo...teď máme v bytě s manželem vestavěnou, byt si zařizoval sám a bohužel ne moc prakticky :) a mrnava vestavěna lednice me fakt dere, do baráčku chci pořádnou, bude stát úplně extra sólo, a je mi jedno, jak to bude vypadat, hlavně, že se mi tam vejde tuna zeleniny a zásoba pulkilovych bílých jogurtů :)
Odpovědět
Já bych to asi neřešila, předsazená lednice má i výhodu. My třeba budeme mít lednici v jedné řadě, krásně v rovině, ale když budu chtít vysunout spodní zásuvku u pantů nebo vyndat a umýt police, budu mít menší problém, protože dveře neotevřu kvůli lince (a zdi na druhé straně) víc než do 90° a tím pádem mi tam brání poličky ve dveřích. Když by byla lednice předsazená, tak tam bude prostor, aby nepřekážely panty ;)
Odpovědět
@xsona Skříňka nad lednici se nedodělá, prostor je tam pro lednici do výšky 185cm, s tím že na lednici položím proutěné košíky nebo něco...
Odpovědět
Profilova fotka
@boda2013 Asi je to otevírání dvířek individuální. Moje lednice naštěstí při otevření dvířek nepotřebuje širší prostor, než je sama lednice a nepotřebuje více než 90° pro vysunutí šuplíků mrazáku. Ale pro vyndání polic potřebuji dvířka otevřít více a to naštěstí mohu nad parapetem až k oknu. Pokud si vybereš správnou lednici, nebudeš potřebovat ji předsadit, pokud ji máš mít v řadě (ne v rohu).
Odpovědět
@jitulkaka Zásuvky mrazáku otevřu bez problémů, ale právě jak jsou na dveřích lednice ty poličky, tak bych musela otevřít dveře víc, aby mi nepřekážely při vytahování polic v lednici nebo zásuvek na ovoce a zeleninu. To si myslím, že má každá lednice stejně, pokud má poličky ve dveřích. To, že je potřeba při otevření dveří na šířku více prostoru, je opravdu individuální, ale ta předchozí situace je asi u všech lednicí stejná, bych řekla. Na druhou stranu police se nebudou vytahovat tak často a u zásuvky se to dá když tak řešit tak, že se vyndá jeden celý šuplík a druhý se posune do vzniklého prostoru :)
Odpovědět
Profilova fotka
mne by to vytacelo neskutecne, jsem detailista.....proto nez jsme vubec kopli zaklady, vedeli jsme ze chceme ameriku na vodu a ze predsadime zed, aby byla co nejvice skryta
Odpovědět
@magnoliya :-) já ji budu mít taky tak jak ji máš ty.Mě to vadit taky nebude.na konvi týdne mi ji budou začít montovat. ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?