Lednice vedle trouby, je to problém?

Ve spoustě kuchyňský studií vídám vestavěnou lednici stojící hned vedle vestavné trouby. Měla jsem za to že se to nedoporučuje, aby trouba lednici "nevyhřívala", ale dost by se mi to tak do kuchyně hodilo. Je to tedy skutečně problém, nebo to u dnešních spotřebičů už nevadí? Děkuji :-)
Odpovědět
No taky by mě to zajímalo, protože jsem si tak navrhla kuchyň, tak nevim jestli to nemám změnit :-S
Odpovědět
Sice by to být nemělo, ale naprostá většina lidí to tak má. Já taky budu mít vestavnou troubu s mikrovlnkou a vedle toho lednice, i když ta není vestavná (mám americkou). Jinou možnost jsem totiž neměla.
Odpovědět
Profilova fotka
ja to budu mit taky tak - soliterni lednici a vedle pilon s troubou a mw.. zatim se v zadnem studiu netvarili, ze by to byl problem
Odpovědět
tak on to problém neni, jen nejspíš bude o něco vyšší spotřeba lednice, když poběží trouba, která ji tak bude zahřívat. to je jediný důvod, proč se nemají dávat vedle sebe
Odpovědět
Profilova fotka
tež mam vedle sebe lednici a troubu,.. problém to není,.. jen jak piše xpila,... o něco vyšší spotřeba lednice ;-)
Odpovědět
já nemám sice vedle sebe lednici a troubu- mám mezi tím skříň, ale myslím, že to nevadí- dneska ty trouby mají studené jak dvířka , tak boky, zrovna včera jsem při pečení bábovky sahala do té vedlejší skříńky a byla úplně studená. Ve troubě je větrák, který ten teplý vzduch odvětrává dopředu. Nevím, jestli je to srozumitelné, ale klidně bych si lednici vedle ní dala.
Odpovědět
Profilova fotka
Verkys, pry nevadi.... ;-) jedine co pry vadi je podlahove vytapeni..to by pod lednici/mrazakem a spizi nemelo byt.
Odpovědět
tam nejde o to, že by teplo prostupovalo skříňkou, ale když se v troubě dělá, tak větrá dopředu, tím pádem je tam teplejší vzduch a kdyby se často chodilo do lednice hned vedle, tak by ten teplý vzduch šel do lednice, takže pak je vyšší energie, aby se zase vychladila.
Odpovědět
Profilova fotka
Myslite, ze ta spotreba bude pak hodne vysoka? :-.
Odpovědět
Mám lednici vedle trouby a uplne v pohode, minule jsem mela zapnutou troubu pres 3 hodiny a stena lednice byla uplne studena. A nejakou vetsi spotrebu nepocituju.
Odpovědět
Profilova fotka
No tak to je prima.... ;-)
Odpovědět
ahojky Taky máme lednici vedle trouby. Troubu máme vestavěnou, ale lednici vedle samostatně stojící. Žádný problém to však není, ani žádná vyšší spotřeba. A to dělám v troubě docela často. Takže bych se toho vůbec nebála!
Odpovědět
Článek se načítá
ivisek: ale to nemá být vliv na to, jestli je stěna lednice teplá :-). ale na to, že když často lezeš do lednice, tak tam pustíš ten vzduch, který vychází z troubyy ;-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 letech
Profilova fotka
Obnovim par let starou diskusi a take se zeptam. Kdyz je tedy volne stojici lednice vedle vestavene trouby, netrpi nejak plastove uchytky te lednice? Myslim, jestli se casem nezdeformuji. @ducik @hhranolka @kacka.va @ivisek @sarcca
Odpovědět
Profilova fotka
@evelynka25 po 5-ti letech sena lednici nic neprojevilo
Odpovědět
Profilova fotka
@hhranolka Dekuju :-)
Odpovědět
@evelynka25 Máme v kuchyni vestavěnou lednici, vedle trouba a nad ní mikrovlnka, 1,5 roku a zatím bez problému.
Odpovědět
Profilova fotka
@evelynka25 mame to sice jen dva nebo tri roky, ale vse ok. Spis by me to zajimalo z pohledu spotreby lednice, precijen kdyz do ni lezes kdyz se pece a predtim treba clovek obracel neco v troube, tak to teplo se do lednice asi nacpe
Odpovědět
Profilova fotka
my budem mít asi také tak
Odpovědět
Jak tu nekdo psal pokud to ma nasavani a vydechy dole a nahore tak to bude proudit tudy, salani tepla mezi troubou a lednici omezi predelovaci deska skrine, odvadi tedy ten vzduch tema vydechama, naky teplo urco propusti, nicmene i kompresor za lednici ma nakych 70 stupnu, trouba kdyz jede muze mit tak 200 a vys...tudiz se max snizi ucinnost lednice a aby to dochladila tak kompresor pojede castejc..takze bych rekla ze dle toho jak pojede trouba se to max. projevi na uctu za elektriku...
Odpovědět
@evelynka25 nám se úchytky nijak po 6 letech nezdeformovaly. a ani jiné problémy s lednicí vedle trouby nemáme.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj holky, technicky to problém není. Myslím, že jen to teplo, které tu zmiňujete zbytečně musí lednice zpracovávat. Pokud vám to nevadí,pak je to super. Ale. Jestli vám to prostorové možnosti kuchyně dovolují, tak pro pohodlí s užíváním kuchyně je ideální, když vám navazují zóny v pořadí Skladování - mytí a příprava - vaření a pečení. Já mám kuchyň zatím v návrhu takto: Skříň na potraviny (vysoká), lednice, skříňka nízká (pracovní deska) na odkládání věcí z/do lednice, navazuje rohová skříňka (není podstatné - mám rohovou kuchyň), pak dřez, opět prostor cca 80 cm pracovní plochy (pod tím myčka), varná deska, cca 40 cm pracovní plochy a pak vysoká skříň s troubou a mikrovlnkou (ve skříni počítáno s ukládáním pekáčů a mikrovlnkového nádobí). To vše jsem doplnila kuchyňským ostrůvkem 160x110 cm ve vzdálenosti cca 120 cm od obou stran rohové kuchyňské linky. Nyní mám v pronajatém bytě rovnou linku v pořadí lednice, potravinová skříň, sporák, dřez a hrozně se naběhám, byť je linka celkem dost malá. Doporučuji, ať už máte v plánu kuchyň od kohokoliv, vyzkoušet plánovač kuchyní od IKEA. Rozměry skříněk se u výrobců moc neliší a krásně uvidíte svou kuchyň ve 3D a taky vás program upozorní na zásadní chyby v návrhu a prostorové kolize. Nám stojí barák zatím jen na papíře, ale kuchyň už bych měla asi tak v 50 ti provedeních. :-)))))))) Hlavně proto, že už pak asi nikdy nebudu mít na novou. :-)
Odpovědět
@evelynka25 řekla bych, že na úchyty to vliv mít nebude :-). Dneska ty trouby odvětrávají po vypnutí sami nahoře u madla, ale to je podle mě zanedbatelné a pokud pečeš, tak skrz to sklo taky nejde těch 200 stupňů.
Odpovědět
Profilova fotka
@verkys ano opravdu se to nedoporučuje. Ale pokud to někde mají být to může zvyšuje to spotřebu lednice. Ale pokud to nejde udělat v kuchyni jinaj tak to tak mají. Já tedy lednici vedle sporáku a trouby nechci :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@jahudka80 a kolik wattů se zvýší spotřeba to víš, když říkáš, že to zvyšuje spotřebu ? :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@verkys Také to budeme mít tak...máme vestavnou troubu nad ní mikrovlnku a hned vedle bude volně stojící lednice. Ptali jsme se na to v několika kuchyňských studiích a odpověď byla vždy, že to dnes už vůbec nevadí...Tak nevím, uvidíme :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@petrsv1000 To nevím, podle toho jak moc pečeš :-D já peču i 3h :-D denně
Odpovědět
Profilova fotka
@jahudka80 nojo tak pokud máš doma malou pekárnu :-D nebo vývařovnu ne ?:-D tak to by stejně nebylo na spotřebě znát, to schlastne jen ta trouba :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@petrsv1000 né jen prostě vařím a peču :-D já nevím ale my budem mít i kamna(tedy sporák) na dřevo a vedle lednice bych je nenacpala ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@jahudka80 tak to pak je jinááá ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?