Kuchyně bílá z Ikey - matná nebo lesklá?

Profilova fotka
Máme v plánu kuchyň z Ikei bílou. Teď řešíme zda je více praktický s batoletem lesk nebo mat. 🙂👍🏼 Doporučíte prosím ze své zkušenosti? 🙂 Předem všem děkuji za odpovědi. 👍🏼
Odpovědět
Ikea mat je peklo na údržbu, ten jejich rádoby lesk je rozhodně lepší, stačí občas vzít vlhký hadrik a je uklizeno.
Odpovědět
Když jsme vybírali kuchyň, tak nám výrobce půjčil domů vzorky materiálu. Takže jsme si osahali, že lesk je opravdu na údržbu stokrát lepší než mat. Lesklý povrch stačí otřít, v matném ta mastnota zaleze do struktury povrchu a musí se to dost drhnout. Nebyla to tedy kuchyň od IKEA, ale myslím, že to bude stejné bez ohledu na výrobce.
Odpovědět
Také doporučuji lesk, údržba je velice snadná.
Odpovědět
Lesk urcite, dvema miminama opatlana ale stacit utrit a je to, v matu se ty fleky porad jakoby drzi
Odpovědět
Lesk, stačí se ve studiu mrknout na matnou a lesklou a každý musí mít hned jasno :) (matná vždycky upacaná)
Odpovědět
Ikeu kuchyne vubec neznam, ale jinak v dome mame vsechno komplet egger perfect sense matt. Ten povrch je dokonaly, bez otisku prstu, sametove "hebky". Kdyz mat, tak ale kvalitni, jinak radeji opravdu lesk.
Odpovědět
lesk- jde vidět víc i menší šmouha ale lehce se uklidí. mat - zůstané déle "čistý" jeho vyčištění pak zabere více času.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 měsících
Profilova fotka
@makymj ahoj,poradis cim povrch cistis? Mame nove perfect sense premiove bilou nase holky tam udelaly smouhy nalakovanyma nehtama (maly paradnice,achjo :( bojim se na to pouzit neco agresivnejsiho Objednala jsem si nano houbicky, nemas zkusenost na tento povrch? Diky
Odpovědět
@margot_ka Ahoj. Ja vileda hadrikem a smouhy nanohoubou a vodou jen, to staci jedno lehke pretreni a je to pryc. Nic nez vodu jsem zatim nezkousela. :-/
Odpovědět
Profilova fotka
@makymj super,diky :) nanohouby mam objednane,tak jsem rada,ze jsou u tohoto povrchu v poho. Nemam s nima zkusenost,tak jsem se bala,aby to nevzalo treba i kus laku :)
Odpovědět
Profilova fotka
@makymj jinak zkusila jsem to na miste,kde to neni videt odlakovacem a v poho,takze jsem ho pak pouzila i na cela. Tak jen zkusenost,kdybys nekdy potrebovala :)
Odpovědět
Mam Ikea bilou i svetle sedou v lesku a ta bila je fakt lepsi.Jinak kuchyn super za ty prachy. Uklizim navlhcenou svedskou uterkou. Akorat pracovni deska je naprd. Je takova hladka a jemna,takze kdyz mi neco spadne,snadno se to ponici.
Odpovědět
Článek se načítá
Ja mam bile Veddinge pololeskle dvere a jsou na udrzbu skvele. Mame je i v obyvaku a v kuchyni a staci mi vlhky hadrik a pote suchy.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 7 měsících
Profilova fotka
@makymj a jak vychazi cenove ten perfectsence x lesk? A kde ho sezenu? Mam.de ptat ve studiich?
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Montujeme kuchyň IKEA a teď se rozhoduji, jestli bočnice dát až na zem nebo jen k soklům? Mám obavu z problematického luxování a vytírání v rozích před soklem. Vznikne tam dost hluboký prostor. Můžete případně foto? Děkuji
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?