Levnější varianta židle Vitra, máte tip?

Profilova fotka
Ahoj, strašně jsem se zamilovala do židle VITRA, jenže můj muž mé nadšení moc nesdílí, zvláště když se dozvěděl, že jedna židle vychází skoro na 10000kč. Nemáte prosím někdo tip na levnější variantu této židle? Předem moc díky :-)
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
je krásná, 10 tisíc neni moc, když si vezmu kolik pěkné židle obecně stojí. Zkus zapátrat v židlích Ton
Odpovědět
Profilova fotka
@wallyna podivej se na ebay, tam se da sehnat i okolo tisicovky, ale holt to neni original a nekteri tady te uklovou, ze mas jen fake a ne original @xajaneckova no jasne, 10000 neni vubec moc za jednu zidli, zvlast, kdyz potrebujete treba zidli sest, tak 60000 jsou jen drobne :-N Jsou v nasi zemi rodiny, ktere maji 10000 na mesic na zivobyti, presto zvladly postavit domek, ale ac by rady pekne zarizeni do nej, tak 10000 za jednu zidli jaksi dat nemohou. Vim, ze to neni vas problem, ale vzdycky me podobne komenty o tom, jak to vlastne drahe neni a ze za ,,originalitu,, se platit musi, zvlaste od designeru a architektu, dostavaji.
Odpovědět
Profilova fotka
xajaneckova děkuji za radu, juknu tam :)
Odpovědět
Profilova fotka
@xajaneckova děkuju za radu, juknu tam :)
Odpovědět
Profilova fotka
@bbn moc děkuji, ale myslela jsem spíš, něco tady v Čechách abych si na židlu mohla sednout a vyzkoušet, jestli je stejně pohodlná jako VITRA :-D ........ a přesně jak píšete no, kdybych chtěla jen jednu židli třeba ke krbu nebo tak, tak bych za to i těch 10 000kč dala, ale já jich potřebuju 6, což je pak fakt pálka no :(.
Odpovědět
Profilova fotka
tak v Ton jsem nic co by se mi líbilo nenašla :(, na ebay jsem koukla a maj tam přesnou napodobeninu VITRA třeba i za 2000kč 2ks :-N , ale bojim se, že to bude nějakej aušus :(, kupoval jste někdo na ebay tyhle židle a byly ok?
Odpovědět
Profilova fotka
@wallyna počkej si na Dny Marianne, bývají na ně slevy, letos bylo 35 % na židle a 20 % na křesílka, my jsme je kupovali něco přes 4000 kč a křesílko za něco kolem 7 tisíc. Já osobně bych do napodobeniny nešla, to jí radši nebudu mít vůbec.
Odpovědět
@wallyna za design se holt platí, máš jistotu, že v každé domácnosti je neuvidíš...my osobně si je budeme pořizovat taky, jen s chromovanýma nožkama a 10litrů teda nestojí, stojí něco přes 6,5tis., já vím, i to je dost, ale já si na ně šetřím co vím, že budeme mít dům a manžel je chce naštěstí taky, takže my si je koupíme tak jak tak... do fejku bych nešla, ale s těma já mám obecně problém, prostě když na origoš nemám, je plno jiných krásných věcí, které si můžu dovolit, mě by doma přiznaný fejk něčeho takového děsně vadil, ale to je můj problém...
Odpovědět
Profilova fotka
@petrasafr jéé, děkuju moc za tip, kouknu na to :-) .... a bývá to víckát za rok, nebo třeba jen jednou?
Odpovědět
Profilova fotka
@ivett no já jsem se hrozně zamilovala do těch s dřevěnejma nožkama :), ale asi nepůjdu do něčeho co si ani nemůžu vyzkoušet no :(.
Odpovědět
Profilova fotka
@wallyna ne jenom jednou za rok, já na tu akci taky přes půl roku čekala.
Odpovědět
Profilova fotka
@petrasafr jo jo, teď jsem na to koukala na netu, že je to vždy v září :), no už abych začala šetřit :)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
akce je v lednu a v září-v Marianne a Marianne bydlení. Nebo zkus kombinace více židlí od Vitry, vypadá to pěkně.
Odpovědět
Profilova fotka
@lendy1 a v lednu je prosím ta akce kde? Díky :). No mě by se určo kombinace moc líbila, ale myslím, že přítelovi moc ne :(.
Odpovědět
tu som našla imitacie http://www.modrastrecha.sk/catalog/ve... lacne
Odpovědět
@wallyna http://www.modrastrecha.sk/catalog/ve... tu su napodobeniny
Odpovědět
na druhu stranu si myslim lepši pekny fake ako nepekny original...i take sa stava... su designove veci ktore su otrasne...takze hlavne sa musi pacit tebe a hlavne musis zvazit Vas rozpocet...bud si ista, ze vacsina ludi v beznom zivote sa nestara o značku Vitra...jednoducho maju ine starosti a nebudu to rešit jestli maš originalky. Ale ak das fotku sem na modru strechu tak urcite to budu ludia komentovat ze to neni original...no a čo...ja nemam originalnu vodovodnu bateriu. Mne sa moc lubila bateria Hansa murano... je to skleneny skvost ale 20 tisic korun pred 7 rokmi som za nu nechcela dat. Tak som si urobila radost akupila si bateriu za 4 tis, proste napodobeninu.... som rada ze mi ju zatial nik neskritizoval :-) a mnohym sa prave moc paci , i na fotkach, ci navštevam...Musis byt spokojna hlavne ty. Pozri i na lampu Mooori...kolko ludi ju ma, iba doma vyrobenu z vlny za 100 Kč. A originalka je za 20 tisis. Ja si ju ked dom postavime tiez vyrobim, nechcem stratit 20 000 za jednu lampu.
Odpovědět
Profilova fotka
@neyaa_cr děkuju za tip ..........rozhodně souhlasim s tim, že někdy vidim věc za nehorázný prachy tzv. "designovku" a v životě bych si to nekoupila, protože je to prostě děs :( ...... no já to mám tak, že bych si klidně i napodobeninu koupila, ale bohužel se hrozně bojim, že se na ní nebude tak dobře sedět, nebo nebude kvalitní a tak no, na druhou stranu je taky pravda že z těch 10 000kč je hodně procent za nápad a za jméno designéra, který je pod výrobkem podepsaný (a já zase nejsem tip, který musí mít nutně vše značkové). A určitě do čeho chci vrazit spíš prachy, tak to je koupelna, podlaha a tak ..... tak uvidíme, kolik zbyde na mé vysněné židle :), ale nespěchám na ně, takže třeba bych to právě vyřešila kompromisem (slevou, akcí atd. )
Odpovědět
Profilova fotka
@wallyna já bych zrovna u nábytku tohle moc neřešila... Kolik lidí se inspiruje např. kuchyní, která je navržena nějakým designérem a pak si ji nechá vyrobit u stolaře?? Téměř většina zde registrovaných navštíví kuchyňské studio, kde jim vytvoří návrh a pak s návrhem nacupitá ke stolařovi a nechá si vyrobit věrnou kopii nebo něco podobného... To samé skříňka pod umyvadlo, konferenční stolek, jídelní stůl... Proč si nekoupí originál?? No protože na to buď nemají nebo nejsou ochotni do toho investovat takovou částku. Je potřeba měřit stejným metrem - umotat si doma Mooi světlo je OK, ale pořídit si kopii Vitry už ne?? A co takhle replika nějakého obrazu - taky fake? Ať si každý zařídí svůj dům podle svých představ a svých možností... ;-) Souhlasím s @neyaa_cr raději vkusný "fake" než otřesný originál :-p
Odpovědět
Profilova fotka
@wallyna tak si objednej jednu neoriginalni a vyzkousej. Das za ni cca 1000,- a kdyz nebude vyhovovat, je porad moznost ji vratit. Ja to beru tak, ze dnes je 99% zbozi vyrobeno v Cine, Bangladesi, Taiwanu,...... prodavaji to vehlasne firmy a chteji za to kolikrat nehorazne prachy. V te same tovarne to same zbozi vyrabeji pro jine firmy, ano je to dejme tomu kradez napadu, originalu, ale vyrabi se to ze stejneho materialu stejnym technologickym zpusobem a prodava se to za pulku, nekdy i min, jen proto, ze to nema to JMENO. Btw. Neprijde vam tak trochu jako podvod i to, ze ta vehlasna firma vam vlastne prodava zbozi z Ciny, misto toho, aby vam tedy za tu cenu prodala zbozi z EU nebo Usa?
Odpovědět
@wallyna myslím, že pokud to nevadí tobě, tak si ten fake klidně kup... myslím, že 99,999% lidí to nepozná. To jen pár znalců tady na MS. Zbytek lidí vůbec netuší, co to je nějaká židle Vitra a jak to vypadá (včetně mě, díky tobě jsem se to dozvěděla :-N ) Životnosti toho padělku bych se nebála.
Odpovědět
Profilova fotka
@catt82 jo jo s tímhle taky souhlasím : raději vkusný "fake" než otřesný originál :), a ani určitě nejsem proti koupit napodobeninu, jen se bojim aby to nebyl šunt :(.
Odpovědět
Profilova fotka
@bbn Jo jo asi to tak udělám, že koupím neorigoš, vyzkouším a uvidím :).
Odpovědět
Profilova fotka
@lenka5731 no mě je to celkem jedno, jestli je to fake nebo origoš, hlavně aby to něco vydrželo ..... já nejsem značkový tip, já jsem se prostě jen zamilovala do téhle židle, né do podpisu návrháře, který je na té židli :-N, a pak si taky ještě říkám, že když mi jí děti zničí (fixama, nebo něčim takovym), tak mě to za 1000kč nebude tak trápit, jako kdyby byla za 10 000kč :-N
Odpovědět
@wallyna nevím, já jsem tady asi ten poslední, kdo tomu rozumí :-N my máme asi 8 let set 4 židle + stůl z Ikea asi za 1600 Kč a nějak nevidím důvod to měnit dokud se to nerozpadne. A líbí se mi to. Ale jak jsem psala, nebála bych se toho, že ta tvoje židle vydrží míň než originál. U nás dostává od dětí hodně zabrat stůl, židle moc ne.
Odpovědět
Profilova fotka
ještě jsem dnes našla židle zde: http://www.design-shop.cz/produkty/zi...
Odpovědět
@wallyna A co třeba něco takového? Jsou okolo 5 tis., také od designérů a vypadají hodně podobně. ;-) https://www.bonami.cz/gliss-by-pedral...
Odpovědět
Profilova fotka
@petrasafr ano v dnech Marrianne nabízeli stejnou slevu jako mají běžně architekti...
Odpovědět
Profilova fotka
@lenka5731 myslím, že pro lidi kteří mají rádi design a přitom nechtějí drahé věci, je ikea ideálním řešením...
Odpovědět
Profilova fotka
@page007 jé děkuju moc za tip, ty jsou taky krásné :)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?