Lineární kuchyně vs. strop až do krovu

Profilova fotka
Zdravím, mohli by jste mi prosím poradit, popřípadě poslat link na ukázku lineární kuchyně kde není klasický strop. Budeme mít kuchyň spojenou s obývacím pokojem a strop bude otevřený až do krovu. ( dům bude klasická stodola s obytným podkrovím a nad kuchyní nic nebude :-) ) Řeším osvětlení linky a popřípadě digestoř. Díky za tip
Odpovědět
Profilova fotka
Tak tohle je cca naše představa jak využít prostor. Pro tuto kuchyn defacto potřebuji vyřešit osvětlení a eventuelně digestoř.
Odpovědět
Taky budeme mít otevřený strop, ale jen nad částí kuchyně, takže digestoř bude ještě pod stropem, nicméně celá kuchyň bez horních skříněk. Také uvažuji jak vyřešit osvětlení, mám uložený jen tento obrázek...po celé délce polička a pod ní ledkový pásek. Tak třeba vás to inspiruje :)
Odpovědět
Profilova fotka
@kossakowski1980 také chceme otevřený strop...už máte zrealizovano?
Odpovědět
Profilova fotka
Zatím . Ale videl jsem to v realu a moc se mi to libilo. Teď jak, ale plánuji detaily tak zjišťuji, že to má, ale i svá úskalí. Například umístit hezky digestoř v kuchyni je téměř nemožné. Nebo stropní osvětlení bude oříšek :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My to máme takto (ta hnusná lednička přijde vyměnit za americkou, proto je vedle staré ledničky i volný prostor, americká je tak o 20-30cm širší). Světlo je polička s integrovaným LED svítidlem z IKEA.
Odpovědět
My to take takto mame a jeste jsem si vymyslela varny ostruvek :D Nakonec jsem pribrala do party architektu :) hlavni cast linky bude u okna kde bude strop ve vysce 2,8. Tam udelame nad oknem takovy sokl a tam se daji bodovky. Varny ostruvek ma digestor zabudovanou vsobe a ta vyjede kdyz ji budu potrebovat. Zachyti jak pach tak i necistoty. Zkusim najit navrh
Odpovědět
Musela jsem to prefotit z papiroveho navrhu tak kvalita nic moc.
Odpovědět
Profilova fotka
@eliskaxox super nápad. To okno v pozadí je pěkně velké. Možná by mohlo být více široké, ale to je otázka priorit . Ta digestoř je asi ´´ jenom´´ filtrační, tedy odvádí pachy z domu. Já jsem právě zvažoval pro a proti a ve finále jsme se rozhodli proto nemít digestoř. Stropní by musela být u zdi nad oknem. A to by nevypadlo hezky. Ta integrované v desce je hezká, ale dost drahá. Takže vzhledem k tomu, že budeme mít rekuperaci jsem a pevně věřím, že většina okamžitých pachů půjde z domu ven, tak jsem si jako zálohu nechal staré dobré otvírací okno. Ale každopádně by mě pak zajímala Vaše zkušenost s tou vestavěnou digestoří.
Odpovědět
my chceme tiež otvorený strop nad kuchyňou a moja predstava je takéto niečo:
Odpovědět
@kossakowski1980 Tak to okno me staci takto velke, vedle stolu totiz je dalsi okno ktere ma rozmer 4mx2,5 :D takze svetla bude az az :) Pro me byl sen od zacatku varny ostruvek. Mame navrh i bez ostruvku, takovou typickou kuchyn ale tohle je proste takove lepsi a vzdusnejsi. U te digestore me vsichni uklidnuji ze za ty penize opravdu stoji, tak jsem zvedava. Ono pokud si vezmu ze pekna digestor stoji kolem 20 tis, tak tech 38tis za tuhle uz neni takovy skok. Jak rikala pani v obchode, pred5 lety by me vysla min na 100tis
Odpovědět
Profilova fotka
@eliskaxox teď jsem našel zajímavý fotoblog kde si tu digestoř majitelka chválila. Nicméně poznamelala, že plotýnky u digestoře jsou lépe ´´ odsávané ´´ . A u těch vzdálenější je to malinko horší. Ale pořád to jde :-) Takže držím palce.
Odpovědět
Profilova fotka
@kossakowski1980 Máme obývák spojený s kuchyní. V obýváku vysoký strop, ale v kuchyni snížený sádrokartonem na běžnou výšku. Digestoř bude schovaná v pravé horní skříňce, která bude úplně stejná jako ta vlevo, jen mi to neuměli zadat do návrhu.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@lostakova .. koukal jsem se Vám do fotoalba a vidím, že řešíme oba stejnou situaci. Akorát já mám kuchyň na šířku 5,5 metru. Tak jsem nakonec zvolil kuchyni do L ka. Ale jinak to vychází úplně stejně :-) včetně spíže Máte moc krásný dům a ať Vám slouží
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?