Linka pod oknem - řešení parapetu

Prosím o radu. Vy, kteří máte osobní zkušenost, jak byste řešili pracovní desku pod oknem? Máme poslední možnost se rozhodnout, zda desku v rovině, či zvolit "schůdek" či-li nad deskou 3 cm parapet. Co je lepší? Co má jaké výhody a nevýhody? Budu vděčný za každou radu, postřeh. Děkuji David
Odpovědět
Profilova fotka
Tak my máme desku v rovině a nemůžu si to vynachválit.....to je prostoru najednou ;-) x-) A přijde mi to hezčí, takové jednolitější :-)
Odpovědět
ahoj. máme v rovině a je to lepší jak na údržbu tak na prostor. Akorát je kvůli tomu výš linka. Ale to je taky spíš plus :)
Odpovědět
Profilova fotka
Taky mam v navrhu okno v rovine,bez parapetu.Kuchyn jsme resili opravdu s predstihe.,kdyz jeste nebylo kopnuto,takze mam vysku linky jakou jsem chtela,nemusela byt vys:o)
Odpovědět
Profilova fotka
@ms3791 jak mate tu pracovni plochu vysoko od podlahy?
Odpovědět
Profilova fotka
Řešila jsem sice opačný problém - původní parapet byl níž než pracovní plocha, takže jsem parapet nechala dorovnat. Ale pokud bych si měla vybrat, tak raději parapet srovnat s pracovní plochou, než nějaký zbytečný schůdeček.
Odpovědět
Profilova fotka
@jitulkaka a okno otevíráš v pohodě? Mně vychází taky parapet nízko
Odpovědět
ahoj, my máme desku protaženou až pod okno místo parapetu a je to super, vyšel tam na vyrovnání cca 1 cm schůdek, což je ale fajn, alespoň to není tokové jenolité, foto mám v albu rekonstrukce, jsme spokojení. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@nobondgirl Ano, psala jsem, že jsem nechala parapet dorovnat, tedy do výšky pracovní plochy a nemůžu si to vynachválit. Bydlím v bytovce a tak jsem nízký parapet nemohla zvýšit dozdívkou. Proto jsem nechala udělat atyp-okno s cca 20 cm vysokou dolní částí rámu, což je zvenčí schováno za deskou držící truhlík. "Parapet" má menší hloubku, než pracovní plocha na lince, protože jsem nechala zvýšit i pracovní plochu, tak abych se dokázala vyklonit z okna. Je fakt, že na pravé otevíravé straně okna nesmím mít mnoho věcí, abych jej mohla otevřít, ale když se potřebuji rozkramařit po celé kuchyni, je to vítaná pracovní plocha navíc a pod parapetem zbyl ještě malý prostor na šuplíčky. Takže za mne: jsem pro spojení pracovní plochy s parapetem. Ale jak psal tazatel - 3 cm schůdeček není ničemu, jen by zavazel a ani by nebyl pěkný. Na snímcích staré okno s nízkým parapetem, nové atypické okno a výsledek :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@jitulkaka no tak to vypadá super! Díky za tip s atypickým oknem, my bychom mohli sice dozdít, ale vedle v obýváku už máme nové okno v původním otvoru, tak by zvenku vypadalo hůř mít každý otvor jiný.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?