Lze zavést myčku do již zřízené kuchyňské linky?

Ahojte, moc prosím o radu. S přítelem jsme si koupili domek, a protože jsme neměli moc peněz, rozhodli jsme se, že si nekoupíme myčku, která mi teď, dost chybí :-( . Myslíte si, že jde myčka zavést do kuchyňské linky dodatečně, i když na ní nemám vybudovaný odpad? V kuchyňské lince mám odpad jen na dřez... Nemohl by mi, prosím, dát někdo nějakou radu jak v tomto případě postupovat? Díky moc...
Odpovědět
Profilova fotka
@abc1234555 zavolat nějakého truhláře ať linku omrkne zda tam půjde zabudovat, odpad a voda by neměl být problém, pokud to nemáš daleko. Pak ale taky potřebuješ samostatnou zásuvku na 230V pod linkou a to je škoda že ste na to nemysleli dřív, i když ste myčku nechtěli, příprava měla být.... ;-)
Odpovědět
Máme myčku 5 let v kuchyni, která je asi 26 let stará. Okouknul to vodař a elektrikář a zabudovali ji. Dali jsme ji vedle dřezu a nebyl problém. Jen jsme zmenšovali skříňky, aby se vešla a vy měnili jsme dřez za menší.
Odpovědět
ahoj, naši rekonstruovali kuchyn, a také si dávali myčku, k odpadu na dřez se udělala rozdvojka a napojila se na to myčka, za myčkou nesmí být nic, jinak by vám nepasovala myčka a vyčuhovala by vám, z linky ven. musíš mít blízko zásuvku a není problém.
Odpovědět
Děkuji za reakci, tak to jsem v pr... :-( zásuvku tam nemáme... Teď už to taky vím, že jsme na to měli myslet :-( :-( :-( ach jooooooo
Odpovědět
@jennifer Děkuji moc za reakci, ta zásuvka problém bude :-(
Odpovědět
@aurinko a jak jste to vyřešili se zásuvkou?
Odpovědět
@abc1234555 a nemáš jí někde poblíž, že by se tam dala prodlužka, třeba by se ti vešla za linku.
Odpovědět
@abc1234555 Prodloužený kabel, ve stejné zásuvce máme i varnou konvici.
Odpovědět
Profilova fotka
@aurinko tzn že když poběží myčka, rychlovarku už nezapneš... :-|
Odpovědět
@petrsv1000 Ani když jsou dvě zásuvky pod sebou? ;-)
Odpovědět
@abc1234555 Lze to pripojit. My napojili odpad z mycky na odpad z drezu, kam jde i pracka, strucne pod drezem pripojeny :) Co se tyka elektriky tak to mame takhle: V jedne zasuvce mame prodluzku ve ktere mame pichnutou - pracku, mycku, mikrovlnku, rychlovar konvici, kavovar, setbox radio/ipod. Podotykam, ze jsme ve starym panel byte, stara elektrika v hliniku i pojistky, musim zaklepat i kdyz jede napr. mycka+pracka+mikrovlna+ radio, tak se nic nevyhazuje ci nevypina :-D Prodluzku mame za mikrovlnkou schovanou :) je natazena od zasuvky co je za prackou a myckou - jsou vedle sebe. Muze se vsak stavat, ze spatne elektrice se muzou zkratovat pojistky, to se stava u tchyne, ze nemuze zapnout mycku kdyz ji jede pracka a obracene... a to ma mycku v kuchyni a pracku v koupelne =-) zapnout oboje muze, ale uz pak diky zkratu nejede.
Odpovědět
@jennifer @petrsv1000 @aurinko @gepe Moc moc děkuji za vaše reakce, ani jsem v tolik nedoufala. U nás je problém ten, že nemám nikde zásuvku vespod a prodlužkou to nikdenevytáhnu... Před nedávnem jsem si dávala za linku jako obklad kámen a do něho jsou vyřezané zásuvky :-(, takže aby to šlo, tak bych musela rozbouchat kámen a to by mně doma neprošlo, protože už s tímto byla strašná práce... Mám to uspořádání celkem na prd, musela jsem brát tak jak byl prostor pro kuchyň nachystaný a moc to praktické nebylo. Ať přemýšlím jak přemýšlím, tak já tu elektriku na myčku nikam nedostanu :-( :-|
Odpovědět
Článek se načítá
@abc1234555 ani kdyz budes mit dlouhou prodluzku? nebo by Ti vadilo, ze je videt kabel od prodluzky? :) my mame takhle pres kuchyn jeste na prodluzce sporak - sice plyn, ale trouba elektrika a je pichnuty v prodluzce, ve ktery je pichnuta i nase velka lednice :-D neresime to, protoze to neni nas byt, ale jde to no
Odpovědět
@abc1234555 Bratr je truhlář, takže nám myčku zapojil také dodatečně ve spolupráci s instalatérem a máme ji vedle dřezu jak píše @gepe zapojenou do stejného odpadu jako dřez a pračku. Tu jsme dávali také dodatečně do kuchyně. Ale není to úplně bez problémů s tím odpadem a budeme to muset předělat. Problém je s pračkou občas se tam vrací voda.
Odpovědět
My jsme si dávali myčku také dodatečně, voda připojená na dřez a za linkou jsme zásuvku neměli. Máme klasicky zásuvku nad pracovní deskou v obkladačkách. Kablík od myčky jsme tedy vyvedli nad pracovní desku a zapojili do zásuvky nad pracovní deskou. Není to ideální řešení, ale lepší to mít takto než být bez myčky :))
Odpovědět
Profilova fotka
@aurinko to je stejný jako jedna zásuvka, je totiž na stejném jističi.... @gepe to je sice hezké, že vám to funguje, ale moc bych se tím nechlubyl :-x na elektriku to nesváděj, zkratovat se to nemůže, maximálně dojde k přetížení a jistič vypadne, ale než vypadne, dráty se pěkně hřejou, včetně té prodložky která na to není dimezovaná a zásuvka tak lehce může vyhořet ! a pak vy... Proto musí mít tyto spotřebiče ( Myčka, pračka, trouba ) svoje jištění.... Když už to jinak nejde tak bych nepouštěl třeba pračku, když jede myčka aby se síť nepřetěžovala, jednou by jste se totiž nemuseli mít kam vrátit.... ;-)
Odpovědět
@petrsv1000 nepsala jsem, ze se chlubim, pouze ze to funguje a uz skoro 4 roky :)
Odpovědět
také jsme mamce přidávali myčku do kuchyňské linky - 16 let staré. Nepočítalo se s prostorem, napojením vody, odpadem, ani zásuvkou.. takže 1. prostor jsme udělali prostě tak, že jsme vyhodili jednu skříňku (na tu užší myčku stačí 45 cm) 2. napojení vody - manžel vysekal do zdi otvor, aby byl přístup ke trubce se studenou vodou, vypnuli jsme vodu, trubku přeřízli, dodělalo se tam rozpojení a vývod na vodu pro myčku. 3. odpad je bez problémů - stačí napojit na odpad od dřezu 4. zásuvka taky nebyla neřešitelným problémem, prostě jsme natáhli prodlužku (silný kabel). Když se to vezme kolem a kolem, ty rozvody ve zdi jsou taky prostě kabely a rozvedené zásuvky jsou skoro jako zabudované prodlužky, zas tak taková věda v tom podle mě není. Ale na to přetěžování bych dala pozor. Opravdu nemějte víc zátěžových spotřebičů zapnutých najednou. Ono se to nezdá, ale do starého domu mi manžel zakázal koupit můj vysněný el. gril. Kolikrát jsou náročné i spotřebiče, u kterých by to člověk na první pohled třeba neřekl.. Úplně nejlepší je nedávat si na tu zásuvku rozdvojku a prostě mít zapojenou buďto myčku, nebo varnou konvici, tak se Vám nestane, že si omylem zapnete obojí. Ale rozhodně se řešení najde:-)
Odpovědět
Profilova fotka
@gepe já sem to taky nemyslel jako chlubení, můžeš být ráda, že jste ještě nevyhořeli.... =-) @alkelita rozumný příspěvek ;-)
Odpovědět
@petrsv1000 Přes noc myjeme nádobí, přes den vaříme vodu. Tak jsme to nikdy neřešili...
Odpovědět
Profilova fotka
@petrsv1000 my máme na jednu zásuvku mycku,zasobnikovy ohrivc vody a ještě fritak.a žádný problém.Stava se často Te jede víc věcí najednou a pojistkky jedou:)
Odpovědět
Profilova fotka
dodávali jsme myčku do kuchyně po 4 letech. Měli jsme podstavnou, skříňky se posunuly a objednali jsme novou pracovní desku. Myčku jsme dali vedle dřezu - odpad napojený na sifon od dřezu (koupili jsme v OBI dva sifony, ze kterých to šlo sestavit, byl to trochu oříšek, bo jsme měli dvojdřez s přepadem a ještě k tomu německý nekompatibilní s našimi sifony), voda před baterií, zásuvka.jedna z těch pod horními skříňkami - na okruh jela akorát digestoř a občasně drobné kuchyňské spotřebiče - konvice, mixér, robot.
Odpovědět
Profilova fotka
@mischel117 jo ono to funguje dokuď to nevyhoří.... :-D
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?