Má nová kuchyň - poraďte

Ahoj, budu mít novou kuchyň zatím jí mám takto navrhnutou. Poraďte změnili by jste něco? Přesunuly? Nelíbí se mi ta myčka vedle rohového dílu ale kam jí dát? Okno tam je dané jen provizorní, jiné tam v nákresu nemají. Kuchyň z SIKOkuchyní (DECODOM) jménem Artorie barva třešeň.
Odpovědět
Profilova fotka
@herotuna Ahoj, já bych asi nechtěla mít varnou desku pod oknem, představa, že myju okno po každém vaření mě děsí ;-) Varnou desku bych dala nad troubu, tzn. i místo prosklené skříňky by byla digestoř a mycí centrum pod okno, navíc i logicky myčka by byla blízko dřezu ;-)
Odpovědět
Moje mamka má sporák uplně stejně a okno se jí nešpiní o moc víc než ostatní a navíc je to i levná digestoř (nemám ráda digestoře) :-D Myčku bych taky chtěla mít blíž ale kam jí dát? Vadí tam ta rohová skříňka, protože myčku po domytí otevřu aby nádobí uschlo...
Odpovědět
Profilova fotka
@herotuna Tak buď vyměnit troubu s myčkou nebo jí vyměnit za ta velká šublata. Jinak nevím, kam bych jí umístila ;-)
Odpovědět
Vždyť to sem psala v minulym příspěvku, že to nejde kvůli otevření myčky po domytí :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@herotuna Ale to by přeci nešla otevřít ani trouba, ne? Já vím, že na mé minulé kuchyni tam byl tzv. vymezovací díl, právě aby šla myčka otevřít, to by neměl být vůbec problém ;-) A ještě mě napadla jedna věc - co zkusit místo tohoto "zkoseného" rohu dát roh 180st. - klasický?
Odpovědět
Profilova fotka
A ten prazdny prostor pod indukci je zamerne, nejak nechapu proc..? ja bych pod indukci dala troubu a oboje soupla o kousek doprava, pak by se dala mycka dat misto tech velkych supliku ale ne az uplne k te rohove skrince, mezi ne nejakou tu mensi prijde mi praktictejsi mit drez a mycku u sebe, jak kvuli rozvodum vody/odpadu, tak i kvuli tomu ze obcas neco oplachnu v drezu a supnu to do mycky nebo naopak z mycky vytahnu neco v cem zustala voda a rovnou to vyleju do drezu.. a taky bych rekla, ze s tou myckou uplne vpravo budes s vetsino nadobi behat na uklizeni dost daleko..
Odpovědět
180 by nešla protože ho mám teď a nesnášim ho. :-) Vymezovací díl co to je?
Odpovědět
Myčku určitě co nejblíže dřezu a sporák co nejblíže troubě. Změnit dispozici úplně celou - oslovit i jiné kuchyňské studio, aby pomohli s návrhem.
Odpovědět
Prázdný prostor je tam pro radiátor. Tu myčku se snažím nějak dořešit. A moc nechápu proč troubu u sporáku? Ty nejsou potřeba u sebe.
Odpovědět
Profilova fotka
@herotuna To nebylo mysleno kvuli tomu aby byly u sebe, ale ze ja jsem treba zvykla vyndat z trouby pekac, hodit ho jen nahoru (tj. nikam s nim nepopochazet) a z nej nandavat na talire, neco tam pridat nebo proste s tim delat jeste neco k cemu potrebuji pracovni/odkladaci prostor vedle a tady by byl vedle drez a nejblizsi poradne misto (v pripade otevreneho okna, tj. kdykoliv se bude neco varit na desce) az na druhem konci :-/ mne osobne by tohle usporadani proste nevyhovovalo, ale ja obecne nemam rada rohove kuchyne, ten roh mi vzdy prijde vic nevyuzity nez vyuzity a akorat dela problemy okolnim skrinkam :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, ...no tak to je "hodně povedená práce" :( - pokud chces poradit, napiš mi do IP
Odpovědět
Profilova fotka
@verunky U takovych (dle mne ne moc povedenych) navrhu, se vzdycky tesim co perfektniho z toho dokazes vykouzlit ty :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Jsem zvyklá vyndávat z trouby rovnou na sporák, abych nemusela používat žádná další prkýnka a podložky. Přijde mi to praktičtější, ale každý to máme nastaveno jinak.
Odpovědět
Profilova fotka

Odpovědět
Profilova fotka
@verunky tohle vypadá o stopro líp, být to moje kuchyň, volila bych druhou variantu :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@kulashaker1 osobne jsem pro troubu výše :-) :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@verunky To se ti moc povedlo, ta trouba ve výšce je docela zajímavá.. škoda, že jsem ti neposlala náš návrh, než jsme si ho nechali zpracovat, třeba by jsi taky přišla na nějaký super nápad.. (i když v jedné linii se toho zas tolik vymyslet nedá.. :-D )
Odpovědět
Profilova fotka
@verunky tak v tom případě bych vyměnila dřez s deskou, protože třeba já jsem zvyklá z trouby pekáč pokládat na varnou desku, ale je to asi o zvyku, stačí tam mít podložku, že :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@verunky @herotuna nevím, jak to má zakladatelka s rozvody vody , ale nebylo by ještě lepší prohodit dřez+myčku s varnou deskou? Aby ta varná deska byla poblíž troubě. Dřez a myčka musí být nutně tam v tom rohu?
Odpovědět
Profilova fotka
@bbn Myslim ze vzhledem k tomu ze zakladatelka nechce digestor, tak takhle je to lepsi pro vetrani pri vareni.. leda ze by se otevirani okna otocilo..? mne osobne se hodne libi druha varianta :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@bbn @herotuna
Odpovědět
@verunky Odpad a voda jsou v tom rohu. Děkuji za návrhy, vy děláte v nějakých kuchyních že by jste mi dokázala říct cenu?
Odpovědět
Myslím tý kuchyně co jste sem dávala včera v 08:39.
Odpovědět
Profilova fotka
@herotuna to bylo jen na popud @bbn ze kdyby to šlo tak by to mohlo být i takhle :-)
Odpovědět
@herotuna vůbec se mi nelíbí to uspořádání, není to vyladěné, přijde mi, že tady je velká skříň, nad ní malá, prostě to nelícuje. Sporák pod oknem asi také není zrovna ideální řešení...Všechny návrhy od @verunky mi připadají lepší, nejvíc se mi líbí asi ten druhý, eventuálně třetí
Odpovědět
@herotuna dekodom je znama znacka, zkontrolujte aspon jestli skrinky maji nohy, a nebo je Vam namontuji na nerovnou podlahu na nejake kusy zadove desky ktere s casem pujdou ven a skrinky se budou drzet jen za pracovni desku. Odmontovatelny sokl pro uklid? Jinak kde budete mit lednicku, po pravi strane? Budete chtit drez a lednicku bliz k sobe.
Odpovědět
Jen takový dotaz, když si necháte indukci pod oknem jak budete řešit digestoř?Nemít digestoř vůbec mi nepříjde moc vhodné řešení.
Odpovědět
Digestor je na nic. Mám ji a nejradši bych ji vyhodila a mamka ma sklokeramiku pod oknem a nemássebemenší problém a používá ji jako digestor. Takže na digestor ani nemyslete. Lednička bude na pravo a lednicku mám ted asi stejně daleko a nemám s tím žádný problém :-)
Odpovědět
@herotuna pokud je digestoř kvalitní, výkonná, a s odtahem ven, tak je k nezaplacení. Pokud má slabý výkon a je filtrační, tak pak je opravdu tak trochu navíc
Odpovědět
Nemá smysl me přesvědčovat :-D digestor je podle me zbytečná :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?