Malá kuchyně do 10 m2

Co si myslíte o velikosti kuchyně 9,45 m2 v domečku - samostatná místnost. Mám podmínku, že se tam musí vejít stůl pro 4 lidi. Kam byste ten stůl umístili? Nějaký návrh na kompletní rozmístění? Budu moc vděčná. Předem děkuji.
Odpovědět
@verunky Viděla jsem několik Vašich návrhů, které se mi moc líbili. Vůbec nevím kde začít - asi se upínám moc na ten stůl. Poradíte mi prosím? Předem děkuji za Váš čas.
Odpovědět
To je opravdu malý prostor na kuchyň s jídelnou. Ne že by se to nevešlo, ono asi, vejde ale bude to namačkané jak sardinky. Máme pracovnu o tomto rozměru a moc si to nedovedu představit.
Odpovědět
Opravdu najděte jiné místo pro stolování. Toto je téměř nesmysl. Dohromady to nikdy nebude ani slušná kuchyně, ani slušné místo k najedení. Panelákové kuchyňské kouty s jídelnou jsou plochou asi podobné, ale vymyšlené tak, že to smysl má. Váš půdorys je nepoužitelný.
Odpovědět
Profilova fotka
Máme ve stávající kuchyni taky stůl, místnost má 12m2 a menší už si představit moc nedokážu, i když máme dvoje dveře, což taky omezuje možnosti zařízení. Budete se tam třískat. Pokud máte jinou možnost, určitě bych směrovala stůl jinam. Pokud to nepůjde, dokážu si představit linku do L kolem té stěny B až ke dveřím. V protějším rohu pak ten stůl.
Odpovědět
Profilova fotka
@honzik75 proč myslíte, že dispozice téhle místnosti jsou nějak zásadně jiné od panelákových kuchyní?
Odpovědět
Profilova fotka
@veronikaka pisu IP
Odpovědět
Profilova fotka
@veronikaka
Odpovědět
dobrý den mám vlastě uplně stejně kuchyni jako vaše B STĚNA je balkonobá a mám tam/měla/ stůl obdelník + 4 židle protější stěna kuch.linka v ní lednice a normal sporák dolu stěna od B komoda takhle jsem to měla 20 let a 2+2 obyvatele linka sice tip top ale dá se to v klidu a vařila jsem denně bez ujmi foto vkladat neumím tak jestli budete chtít až se tu objeví dítka řeknu at něco vloží
Odpovědět
Profilova fotka
já nevím,ale přijde mi,že jste všici nějak zhýčkaní ( nechci se tím nějak dotknout nikoho )..protože v paneláku jsou stejně kuchyně neli menší a vše se tam vleze..chápu,že někdo potřebuje k životu prostor větší, je to jen o o názoru na danou věc. To stejný když se řeší velikosti pokojů a samotného RD. Nárory typu pokud máte dům o velikost bytu to ani nestavějte apod bláboly, už mi lezou na nervy...každý staví to na co zrovna má prostředky i možnosti. Já vyrostla v paneláku 2+1 o velikost nějak 55m2 ve třech lidech.Možná proto mi stačí i RD o výměře 99m2. no Asi to nebylo přímo k věci, tak se omlovám, ale když taky čtu stále dokola tyhle názory, tak jsem musela jednou reagovat. :-D
Odpovědět
@ptjj 13 let jsme bydleli v domě jako 3 osoby - manželé s jednou dcerou, kde byla kuchyň s jídelním stolem 3 x 4 metry, takže úzké. Ale umístění dveří umožňovalo, že linka byla po jedné straně, v jednom koutě lednice, v druhém rohové skříňky a uprostřed u stěny stůl pro 3. Vše fungovalo vcelku dobře, kvůli vhodnému rozmístění a tomu, že jsme 3. Když přijel někdo čtvrtý, tak se stůl musel odsunout a šlo to také dobře. Ale už nastávali drobné kolize u lednice a myčky. Nyní máme kuchyň +stůl + obývák cca 33 m2 a vůbec se necítíme stísněně. Ale i proto, že jedna stěna má velká okna na zahradu. Babička má v "socialistickém" paneláku cosi jako 10m2, ale do L, takže v jedné části linka, v druhé jídelní kout. Bylo to dobře vymyšleno. Takže určitě nejsme zhýčkaní nebo, že bych nevěděl o čem mluvím. V daném půdorysu si nedokážu představit linku + jídelnu pro 4 lidi. Jde skoro vše, ale v reálu to nebude fungovat, resp. s častými kolizemi. Jde o kulturu stolování a chystání. V okamžiku, kdy strávníci obsadí stůl je velmi obtížné otvírat dvířka skříněk, troubu, myčku, lednici, šuplíky, manipulovat s velkým pekáčem s husou ....:-) Nebo dokonce chtít odsunout židli.... Chybí prostě místo.
Odpovědět
Profilova fotka
@honzik75 o tom, že to bude nekomfortní vůbec nepochybuju a taky jsem to psala, ale někdy prostě není jiná možnost a my nevíme, proč to tazatelka takto zvažuje......připadá mi, že panelákové kuchyně jsou kolikrát nacpány ještě na menší a hůř řešený prostor.......uspořádat kuchyni tak, jak jsem psala a pak i nakreslila verunky podle mě není problém, bude to velice maličká kuchyně, ale že by se v ní nedalo vařit a jíst, to si nemyslím
Odpovědět
@ptjj mě jenom přijde škoda nehledat i možnost stolovat někde jinde. Najíst se lze i v bufetu na stojáka, na ploše 0,5 x 0,5m. Když jsou doma 4 je fajn se najíst jako rodina a v pohodě, klidně v obýváku a tak maličkou kuchyň nechat na kuchtění... Případně nějaký bar, proč ne.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@honzik75 jasně, to souhlasím, však jsem to také psala, jen pokud není jiná možnost ;-)
Odpovědět
My měli podobné řešení jak navrhla verunka v paneláku,jen místo lednice spíž a prohozený sporák s dřezem..stůl jsem používala hlavně na odkládání při vaření :-D jinak jsme dali ještě stůl do obýváku, protože návštěvy prostě chtěli sedět u stolu :-D v kuchyni to bylo fakt jen pro nás na občasné snídaně, obědy...líp se mi sedělo v obýváku u stolu než v kuchyni..nevím proč..
Odpovědět
Děkuji všem za reakce. Přikládám ještě 2 návrhy, pokud by se někomu hodilo:
Odpovědět
Nakonec jsme se rozhodli, že do této varianty nepůjdeme i přesto, že shodně velkou kuchyni má moje babička v domě. Vyvařuje v ní náramně :-) a u stolu se nás naskládá někdy i 6 lidí 8-) . Má rohovou lavici. Máme možnost uspořádání i v jiné variantě, kdy bude spojena kuchyň s obývákem (6 x 7,5 m) pouze ale s jižními 2 francouzskými okny. Nechtěla jsem společnou kuchyň s obývákem a chtěla jsem v kuchyni okno .... Snad budu spokojená a nebudu tam mít velkou tmu.. Linka bude v té tmavé - severní části. Ještě jednou všem děkuji, třeba se budou hodit názory a návrhy pro někoho jiného.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?