Malý lokální ohřívač vody pod dřezem, máte?

V kuchyni ... máte? Jste spokojeni? Budeme mít hlavní bojler vzdálen od od dřezu cca 7 m, tak nevíme, jestli by nebylo lepší umístit malý bojler i pod dřez (z hlediska ztrát) ... díky díky ;-)
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
Máme průtokáč pod dřezem, právě proto, že máme kotel dál a jsem spokojená. Teplá voda je hned. Koupelnu mám hned vedle kotle a stejně teče teplá voda až po chvíli, u toho průtokáče je to okamžitě. Doporučil nám to projektant.
Odpovědět
Profilova fotka
@yess99 aky je prietok? Ja to mam takto tiez navrhnute no pri nizkych vykonoch je slaby prietok tak zvazujem ci predsa len nedotiahnem teplu vodu do kichyne. Sice uz byvame a vsetko je hotove.... Kotol je cca 10m a o poschodie vyssie... Ktory presne ohrievac mate? @lucijeje Ak ste este v stadiu stavby, je lepsie dat cirkulacku do kuchyne. Tieto prietokove ohrievace nieco stoja, maju vysoku spotrebu a slaby prietok..l
Odpovědět
@madein1974 ..... a co je to ta cirkulačka??? toto není můj obor ... díky
Odpovědět
@yess99 @madein1974 ... a jaký je rozdíl mezi průtokovým ohřívačem vody a přímotopným? nebo je to to samé? díky díky ;-)
Odpovědět
- prietokovy ohrievac ma vysoky vykon, niektore su na 400V. Podla mna zbytocne . Su aj bojlery 5 alebo 10 l.s vykonom 2 kW, ten 5 l zohreje vodu o 50 stupnov za 9 minut. Zalezi kolko tej vody naraz potrebujes... nieco oplachnut tak si myslim ze to v pohode bude stacit aj tych 5 l. Mozno by bolo dobre mat do toho napojenu teplu vodu, takze aj kedy si potrebovala viac, tak najprv by tam sla studena co by dohrievalo, ale potom uz tepla, bez dohrievania, iba co by chladlo. 5 l stoji cca 74 Eur. Inak ak mas hoci aj 10 m dlhu ruru, o priemere 1.5 cm, tak mas tam cca 1,7 litra vody. Pri priemere 2 cm mas tam cca 3.15 l vody.
Odpovědět
Profilova fotka
@lucijeje Cirkulacny okruh. Napoji sa zvlast rura, prepojenie odberoveho miesta teplej vody a privodu teplej vody. Vlastne sa spravi taky okruh. Nan sa napoji obehove cerpadlo ktore sa nastavi tak, aby bezalo ked pouzivas teplu vodu v kichyni ( nemusi bezat stale). Toto cerpadlo toci teplu vodu v tom okruhu takze ju mas okamzite k odberu a nemusis cakat kym dorazi k tebe z dialky... Prietokovy je taky co hrieva vodu priebezne ako je poziadavka. Primotopny je zrejme s malym zasobnikom vody v ktorom tu vodu udrzuje stale teplu.
Odpovědět
Profilova fotka
@madein1974 Máme Clage CBH 7: 6,9kW, 400V, 3x10A za cca 4 tisíce. V koupelně máme v baterii asi silnější proud, ale i s tím průtokovým ohřívačem je to v poho, na mytí nádobí a podobné kuchyňské potřeby to stačí. Jsou přímo baterie pro průtokové ohřívače nebo se tam dává tzv. škrtič a pak teče voda normálním silným proudem. My to nemáme a ani to není potřeba.
Odpovědět
Profilova fotka
@lucijeje má moje máma a jak ona, tak já říkáme, že je to na prd. Teplá neteče dost dlouho, máma musí umývání nádobí přerušovat.
Odpovědět
Profilova fotka
@yess99 hm, ved prave, to istenie... 3x 10a... Ja tam mam len jednu zasuvku, mozno by som mohol natiahnut este z druheho okruhu... No na takyto ako mas ty, nemam pripravu...
Odpovědět
Profilova fotka
@madein1974 Stavěli jsme nový dům, takže už jsme s tím počítali dopředu při rozvodech elektriky. Chtěli jsme větší výkon, aby nám teplá voda tekla vždy. Jestli máš jen zásuvky, budeš muset jít asi do menšího výkonu cca 3kW, aby byl na 230V. Ohřívač vybíral manžel, říká, že u toho s menším výkonem poteče jen vlažná voda.
Odpovědět
Profilova fotka
@yess99 Aj ja som staval novy dom. Vodari mi povedali ze to je daleko ze si mam dat prietokac alebo cirkulacku. Nenapadlo mi preverit ake napajanie bude potrebovat vykonny ohrievac,... Moja chyba... Takze mame v kuchyni len studenu vodu a uz ma to fakt nebavi...
Odpovědět
Profilova fotka
@madein1974 Mám výhodu, že je manžel elektrikář. Jak z toho ven nevím, cirkulace bude asi dost energeticky a tím i finančně náročná, my jsme jí nechtěli, nebo vysekat novou elektriku, nebo beztlakový ohřívač se zásobníkem, ten můžeš mít i na 230V a teplou vodu budeš mít, i když v menším množství.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@yess99 Rozmyslal som ze budem muset tahat v sdk plafone ruru na teplu vodu. Vobec ma nenapadlo ze mozem natiahnut novy kabel ... Hm, to neni zly napad...
Odpovědět
Profilova fotka
my máme teď na byte zasobnikovy .je to super vec.tepla voda se udržuje a když dojde,hned se ohřeje.jedna se o kuchyň.
Odpovědět
My budeme mít dost daleko kotel na ohřev vody spíše do koupelny a vyřešili jsme to tak, že budeme mít jakési čerpadlo, které bude na dálkové ovládání a když se půjdu sprchovat nebo mýt nádobí, tak zmáčknu čudlík a do dvaceti vteřin mám v trubkách horkou vodu bez toho, abych musela odtočit vodu do odpadu..... Jinak ve starém bytě máme v kuchyni malý 20litrový kotel a vpohodě....akorát to zabírá místo....takže proto jsme to v baráčku řešili tím čerpadlem
Odpovědět
Profilova fotka
my máme v bytě zásobníkovi.maximálně spokojena.
Odpovědět
@yess99 Píšu ještě jednou, nešlo mi to odeslat. Můžeš mi prosím napsat typ toho ohřívače? A je do zásuvky? Moc děkuji za odpověď.
Odpovědět
Profilova fotka
my sme tiez dali 10 l zn mora :D
Odpovědět
Viac ako rok mame u rodicov 5l elektricky ohrievac zn. Tatramat hned pod drezom a 100% spokojnost. Staci nahriat dost vody na cely drez ked sa umyva. Nastaveny je na EKO rezim a vobec nebol s nim problem ziadny a super je ze tepla voda ide okamzite. Do mojho domu planujem tak isto :)
Odpovědět
my mame prietokovy ohrievac je4,5kw a ked pustim vodu normalnym prudom tak to neohrejeiba ak mam uplne pomalicky tak ohrieva co mam s tym robit dakujem
Odpovědět
Profilova fotka
@lipali Clage CBH 7: 6,9kW, 400V, 3x10A http://ohrivace-vody.heureka.cz/clage.... Psala jsem to ve výše uvedeném komentáři. Nejde do normální zásuvky. Musí mít samostatný okruh, něco jako máš pro troubu, s vyšším jištěním (je to uvedeno ve specifikace ohřívače 3x10A).
Odpovědět
Profilova fotka
Nechci strašit, ale jedná se o další spotřebič, který zůstává stále zapnutý, tudíž bez dozoru při odchodu z domu. Samozřejmě, že doma je lednice, kotel, bojler atd., které také nevypínáme, ale jak říkám další možnost problému. Fotky jsou od kolegy, který vše na elektřinu vytahuje ze zásuvek a tady je výsledek, který prostě nelze ovlivnit. Kdyby mu nepřehořel přívod vody do myčky a neuhasil požár, dneska by neměl kde bydlet. Sice má ve sklepě bazén, ale to je ještě dobrá varianta :-). Je otázka, zda je lepší odtočit "trochu" vody do odpadu, nebo využít možnost "vracečky" zajišťující teplou vodu všude (opět čerpadlo na elektřinu). Jako ideální vidím variantu, kterou popisuje @maty2006. S požárama jsem ale "postižený" (jsem vyšetřovatel u hasičů, tedy s požáry se setkávám každý den), tak mě berte s rezervou ;-).
Odpovědět
@maty2006 Můžu se zeptat kde se dá koupit takové čerpadlo, kolik stojí a kdo mi to může zapojit? Myslím jako eletrikář, vodař? Nemám představu. Děkuji za odpověď.
Odpovědět
@lipali říká se tomu oběhové čerpadlo, instalatér nám říkal, že stojí bude stát kolem 3.000,- Kč. Bude nám ho zapojovat instalatér, který nám v domečku dělal topení, vodu a odpady....., až přijede domontovat kotel na topení, bojler a radiátory. Elektrikář toto určitě nezapojí....strká se to normálně do zásuvky.... :)
Odpovědět
Moc děkuji za odpověď.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 8 měsících
Dobrý den, pořídili jsme si beztlakový ohřívač vody TATRAMAT EO 5P 5L pod umyvadlo. Dostali jsme k tomu automaticky originální kohoutek s přetlakem ale chtěli by jsme si tam dát svůj hezčí kouhoutek :-) ale ten není přetlakový tím pádem tam musíme dát na hadici přetlakový ventil jako máte na velkým bojleru ale nevíme kolik tento ohřívač má BARŮ aby jsme na to mohli koupit ten přetlakový ventil. Nevíte prosím někdo kolik má tento ohřívač vody TATRAMAT EO 5P 5L BARŮ??
Odpovědět
@maty2006 Jaký je rozdíl mezi tím, když zmáčkneš čudlík a do 20 vteřin máš v trubkách teplou vodu a mezi tím, že prostě otočíš kouhoutkem a do 20 vteřin ti teče teplá? Nějak postrádám smysl tvého vylepšováku. O financích nemá cenu se bavit - vyjde to nastejno - tam je elektřina, tam je únik vody, výsledek stejný. Jen ty pořizovací náklady na oběhové čerpadlo... =-)
Odpovědět
Profilova fotka
@alcar rozdiel je v tom, ze pri cirkulacnom cerpadle je tepla voda hned (ziaden cudlik) :), ale za cenu nemalych strat.
Odpovědět
ja mam v kuchyni tlakovy prietokac Clage 3,5kw a na umyvanie riadu bohate tepla voda staci. Doporucujem dobry perlator.
Odpovědět
@majkoj Právě že jsem pochopila, že má čudlík na oběhové čerpadlo... V prvním domě jsme oběhové čerpadlo měli, nejen že bylo pořád v zásuvce a bralo elektřinu prakticky furt, ale i tak člověk musel na teplou vodu nějakou tu vteřinu čekat. Zase tak dokonalé to nebylo. Teď nemáme nic a vůbec v tom nevidím extra problém. Bojler máme vzdálený nějak okolo 6m.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?