Mám nárok reklamovat kuchyňskou desku?

Profilova fotka
Dobrý den máme kuchyň necelé 2 roky a u dřezu se nafoukla od vody myslíte, že mám nárok na reklamaci? děkuji
Odpovědět
Jde o to jestli jste si ji montovali sami a nebo ne protože je zřejme že napojeni mezi dřezem a pracovni deskou nebylo zatmele a nebo špatně
Odpovědět
Profilova fotka
Dřez dával truhlář volala jsem mu a řekl, že je to tam náchylné reklamaci asi uznat nechce, že jsem to tam měla pořád utírat. No vodu jsem tam stát nenechávala, ale když se něco myje je snad jasné, že voda stříká okolo ;-(
Odpovědět
Profilova fotka
Chtelo by to vic fotek, takhle to vypadá že spíš je řízlá deska
Odpovědět
No nevím... co je to za desku? výrobce? kolik stála? Tohle jsem neviděl ani u levných desek z baukrámů a nezatmeleného dřezu.
Odpovědět
Profilova fotka
:-S
Odpovědět
Napadá mě ještě, že to je deska, kterou vyráběl truhlář a je to spoj na umakartové vrstvě, pak by byla reklamace na místě. Jak vypadá čelo pracovky? je tam originál radius?
Odpovědět
Nebo je to rohový spoj pracovních desek? Protože textura rozhodně nenavazuje
Odpovědět
@rosslerova Podle mně je to blbě provedené. Nevyšla mu délka desky a nadstavoval takový kousek? Vypadá to divně. Vypadá jako by tam byla nažehlená hrana, koukněte zespod, jak ten spoj vypadá, je řízlá celá deska, nebo opravoval tu horní vrstvu? Chtělo by to udělat fotku z dálky a označit kde se to nachází. Každopádně po dvou letech už to jako reklamaci nebude chtít uznat - 2 roky Vám to nevadilo, až teď) Jsou tu dvě věci: voda na pracovní desce je problém - i nastříkaná, proto jsou spoje riziková místa a musí být suchá (já po každém použití dřezu utírám). Ty spoje se tmelí silikon.tmely (byl tam?), ale ten se časem může porušit, je dobré to kontrolovat a když tak znovu přetmelit. Ale u Vás to bude kombinace asi i "nevhodného provedení", netroufám si to ale tvrdit, ta voda to pak dorazila. Já bych zkusila domluvit s truhlářem co vám kuchyň dělal aby to opravil a buďte u toho ať víte jak to opravuje. Nebo celou novou pracovní desku a pokud možno aby neměla zbytečné spoje .
Odpovědět
Vložte sem nějakou fotku, kde je vidět v kterém místě kuchyně je inkriminované místo. V každém případě je něco špatně. A silikon do spoje nepatří....jen v největší nouzi ;-)
Odpovědět
Profilova fotka

Odpovědět
Profilova fotka
No, manžel je truhlář, koukal na fotky a stoprocentntě máte nárok na reklamaci. V tomhle místě tam rozhodně silikon má přijít... právě z důvodu, že je to vystavené většímu množství vlhkosti, jinak to nabobtná... takže se vašemu truhlářovi spíš nechce, než že nejste v právu.
Odpovědět
Je to jednoznačně špatně provedený spoj. Silikon nevydrží, na spoje pracovních desek je přímo určen polyuretanovy tmel. Takže reklamace je na místě.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
moc děkuji
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 6 letech
Profilova fotka
Pros vas, jaky je to vyrobce te desky? Mame uplne stejnou a stejny problem. Dekuji. Piste na email pilis.black@seznam.cz
Odpovědět
@radek_pilar jde o kvalitu provedení spoje montérem ne o vadu materiálu desky
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 10 měsících
Profilova fotka
Dobrý den, máme stejný problém. Deska se nám nafoukla cca po 2 letech od používáni ve dvou místech - dvou spojích. Snažili jsme se reklamovat u Oresi, ale bez úspěchu, údajně za to může dlouhodobé působení vlhkosti. Na ČOI nám bylo řečeno, že se máme nechat udělat znalecký posudek. Má to smysl? Dle mého jsme nedělali nic špatně, na lince voda nikdy nestála, navíc kuchyň ani moc nevyužíváme, max o víkendech. Ale i tak mám po vyjádření Oresi pocit, že jsme to teda nějak museli udělat my,.. přidávám fotky pro lepší představu, děkuji za případné odpovědi.
Odpovědět
@lucie_krajcova podle mě to smysl nemá. Znalecký posudek bude stát víc, jak deska či právník, protože jedním znaleckým posudkem to nekončí. Rovnou si kupte novou desku nejlépe z kvalitnějšího materiálu. Jinak my máme doma obyč desku uz 9 let a nafoukla se lehce v rohu u dřezu, ne ve spojích, ty jsou dostatečně daleko od dřezu. Hold vlhkost tomu dá zabrat. Zase naše podlaha je nafoukla všude kolem dřezu, tam tomu ta vlhkost dává pořádně zabrat (no vlhkost, prostě rozlitá voda, stačí málo)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?