Máte někdo kuchyň obloženou kamenem?

Zvažujeme obložit kuchyň imitací kamene stejně jako krbovou vložku, ale neumím si to moc představit. Nemáte někdo takto kuchyň obloženou, pokud ano, moc prosím o foto pro inspiraci. A je to dobrá volba, nelitujete kdo máte?
Odpovědět
Profilova fotka
Záleží kam ho chceš, já mám u ostrůvku a u dřezu, praktické to moc není. :-) ;-)
Odpovědět
@garam_g Chtěla bych ho komplet za kuchyn, tzn. jak za dřez tak k baru. Ale neumím si to představit, proto sháním nejaké fotky jak to může vypadat :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Mě to dřív také lákalo,jsem ten typ co chce radši hezké než praktické, ale dneska už bych do toho nešla..Všecky komentáře typu-je to pracné na údržbu- jsem přecházela s tím-no bóže, tak se to utře..ale dnes jsem ráda za cihličkový obklad s šedou spárovkou, příště bych dokonce dala nějaký bezspárový..Ať už pracuju s ovocem, kdy granátové jablíčko se tak rádo rozstřikuje úplně všude nebo manžel hodí maso do příliš rozpáleného oleje, jsem ráda za hlaďoučký povrch ze kterého to jde všecko dobře dolů i když to člověk neutře okamžitě..(bohužel ten rozprcnutý olej ve spárovce už asi neodstraním a jde to vidět ]-( )
Odpovědět
My jsme taky zvažovali kámen, no je vážně hodně hodně nepraktický - i když se napenetruje tak to nemusí 100% zabrat. My jsme nakonec zvolili imitaci kamene z keramiky (bez spárovačky) a jsem teď za to ráda - údržba je stejně snadná jako v koupelně :-)
Odpovědět
@veronika_123 A můžu vědět co konrétně za obklad? @barter Jinak moc děkuji za zkušenosti všem, tak jste mě přesvědčili, že o tom přestanu snít :-) a jdu hledat opět nějaké obklady :-)
Odpovědět
@jaasminka Obklad se jmenuje Country Clay a máme ho z Hornbachu. Mám ho když tak v albu :-)
Odpovědět
Do kuchyně za linku jsem vybral toto http://www.stavebnikeramika.cz/dlazba... Zatím nalepeno, ale ještě to není ověřeno praktickým používáním ;-)
Odpovědět
@veronika_123 Tak ten obklad je krásnej, nám by se snad i ta barva taky hodila. Jen do Hornbachu to máme sakra daleko :-(
Odpovědět
@jaasminka Díky :-) To je škoda, že to máte daleko, ale zkus se podívat na nějaké e-shopy. Věřím, že ho budou mít i jinde, nebo alespoň něco hodně podobného :-)
Odpovědět
@veronika_123 a jakto, že nemáte spárovačku? To je jen nalepené a pak už nevyspárované?
Odpovědět
@jaasminka My jsme se ohledně toho obkladu právě radili co je lepší - jestli spárovat nebo ne. Bylo nám od vícero lidí řečeno, že je to jenom na nás co jsi vybereme. Nám se právě spárovačka moc nelíbila a hlavně by u tohoto obkladu prý musely být spáry minimálně 2mm co by dost kazilo výsledný dojem (obklad není na povrchu hladký, ale má mnoho vystouplých míst, takže si to neumím moc představit jak by to hladká spárovačka jakoby přerušovala. Takto mi to přijde pro ten kámen přirozenější, ale samozřejme se určitě najdou lidi, kterým se spárovačka líbí a zvolili by si ji :-) ). Když jsme to lepili tak sme hodně dbali o to, aby byly obkládačky u sebe co nejvíc jak to jenom půjde, a tím, že hrany byly krásně hladké s tím nebyl žádný problém a hezky k sobě zapadaly. Moji rodiče mají taky umělý kámen už asi 7 let (akorát takový ten hodně vystouplý) beze spárovačky a neměli zatím žádné komplikace, takže jsem se toho nějak nebála. Zatím jsem tedy na žádný problém nenarazila, tak snad to tak i zůstane :-)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?