Máte někdo umělý kámen technistone?

Ahoj, moc se mi líbí pracovní deska z umělého kamene od Technistone. Starlight konkrétně tmavý. Máte někdo tento kámen? Poškrábe se to? Jaká je údržba? Mohu na tom krájet nožem nebo pokládat horké hrnce? Studio mi desku vyčíslilo na 158 000 Kč při tlouštce 4 cm. Zdá se mi to opravdu hodně. Je to bez obkladů a bez bočnic. Kuchyň má 6 m a ostrůvek 2 m. Na kolik vyšel kámen vás a nechali jste si ho dělat např. v kamenictvi Granit Holec? Prý jsou špička mezi tím..
Odpovědět
Pokud musíte mít nutně 4cm, tak musí být přední hrana napokosovaná, protože taková tloušťka technistonu se nedělá nedělá. Pro tuto operaci je dobré vzít kvalitní kameníky s dobrou technologií, aby to bylo pěkné-granit Holec dobrá volba.....pokud nemusíte mít 4cm,ale stačili by 3cm(taková tloušťka technistonu je), tak to není tak náročné na opracování, zvládne to většina kameníků a cena bude úplně jinde, možná na půlce....jinak co se týká odolnosti,tak krájením se poskrabe, horké nádoby pokládat také ne a je i nasákavý....na tmavém provedení jsou škrábance nejvíc vidět.....co do odolnosti v kuchyni je nejlepší keramika, např. Dekton, Lapitec nebo Neolith.....ceny jsou podobné s technistonem
Odpovědět
@werunecka33 máme kalkulaci na bílý technistone tloušťka 2cm ,rozměry 2.4x0.6m +obložení a ostrůvek 2.1x1.1m na cca 80tis .Osobně bych na žádné desce nic nekrajela a hrnce se pokladat mohou jen do urcite teploty .
Odpovědět
@werunecka33 mam technistone bily takova mozaika se zrcatkama - hodne to tu desku pozvedne (to jsou takove kousicky slidy asi) uz asi rok a pul. Dostala jsem desku za malyho:) je perfektni. Poptej primo vyrobce na studio se vykasly:) je to prirodni kamen rozdrceny a spojeny pryskyrici. Vydrzi to bez skrabancu. Jen se musi dat trosku pozor, aby clovek neodrazil nejakou zabrousenou hranu treba u zapusteneho drezu. Da se to opravit, ale lepsi si dat pozor. Udrzba bezvadna, staci jen saponat na papir.uterku a pretrit bavlnenou a leskne se krasne. Krajet se na ni taky da, ale ja to nedelam. Varici hrnec na to taky nepokladam, vlazny ano a bez problemu. Mam kuchyn clenitou s odsazenym rohen a i s listickami cca 5 cm+ barovy pultik cca 180×35, cela deska na kuchyn do U+ listy okolo+ instalace+ doprava stalo to cca 90-100 tisic uz se presne nepamatuji. Rozmery kuchyne bych se musela podivat presne si nepamatuji. Tlouska 3 cm doporuceno vyrobcem. Jo a v cene mam i tu samou desku na jidelnim stole cca 140x90. Ta stala sama o sobe cca 15-20 tisic.
Odpovědět
My jsme po zvazeni dospeli k nazoru, ze jedine keramika- nenasakava, neodlupuje se, neposkrabe se, lze pokladat horke hrnce, nezabarvuje se. Ale. Je studena pokud je v pokoji nizsi teplota. A je draha (podobna jako technistone). Ve vysledku: jdeme do lamina, ktere stoji 1/10 ceny keramiky. :-D A na zbytek penez balime kufry na dovolenou. Po par letech chceme desku menit, budou zase lepsi dekory :))) a zmena je vzdy prijemna :).
Odpovědět
@sigisnb vůbec nemusím mít nutně 4cm, ale bylo mi řečeno, že se dělá buď 4 cm nebo 2cm tloušťka, alespoň ten Holec. Tak už mi přišlo lepší dát 4cm než 2cm. Jinak děkuju
Odpovědět
@fyii mohu se zeptat, kde jste si desku nechali dělat? A jakou máte tloušťku 4 cm nebo 3cm. A případně poslala by jsi mi fotku prosím?
Odpovědět
@mitoma a u koho to máte naceněné?
Odpovědět
@werunecka33 tak tohle nevím jelikož desku řeší přítel
Odpovědět
@werunecka33 desku mame 3 cm. Delal ji a instaloval primo technistone bez priplatku kuchynskych studii apod. Kontakt primo z webovek, vyrizuje to nejaka jejich slecna a je dost v obraze a dokaze poradit. Pak to prijeli zamerit nejakym specialnim pristrojem co jim to pak rovnou preklesluje na desku nez to narezou, je to presne na mm. To uz bylo po zaplaceni zalohy. A cca do 3- 4 tydnu to potom prijeli instalovat. Velmi slusna firma ja byla s jejich praci max. spokojena. http://technistone.com/cz/ tam jsou kontakty, zadny jiny jsem nemela. Fotku poslu do posty. Cenu mi dala slecna odhadem podle meho nakresu s tim, ze pokud by to jejich technik zameril jinak tak se cena upravi. Coz se vlastne jen navysilo o cca 5000 za ty listy, na ktere ja jsem nevzpomela.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 měsících
Profilova fotka
Chtěl bych se zeptat těch, co desku z TS mají, jak řešil dodavatel detail styku desky a stěny? Pokud máte lištu, dával se silikon? U nás je v úvaze jednu stranu kuchyně nechat bez lišty a firma hodlá spáru mezi deskou a stěnou vyplnit silikonem. A čím máte vyplněnou spáru, kde se stýkají 2 desky (v případě kuchyně do L)? Díky za odpovědi. @fyii @aneri53 @makymj
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?