Máte někdo zkušenosti se SodaStream?

Zajímá mě vše - výhody a nevýhody, ovládání, jaký typ vám přijde nejlepší apod. Prostě Vaše zkušenosti se Sodastream. Díky
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj, my jsme nedávno kupovali tchýni takovej ten nejobyčejnější za 1700 Kč. Já z toho teda nejsem vůbec nadšená, prakticky to dělá jen sodovku, sirupy se lijí až potom ( jsem si blázen myslela, že se ten sirup někam nacvakne a samo se to smíchá). My teda bubliny nepijem, tchýni se zase ten provoz zdá drahej, takže to skoro nepoužívají.
Odpovědět
Ahoj, naši tchánovci ho mají. Tvrdí, že je to vyjde laciněji, než si kupovat sladké ochucené vody (oni nic jiného nepijí). Jinak mě osobně to teda nechutná ani trochu, voda je neskutečně bublinkatá a ty šťávy taky žádný zázrak - ale osobně to nemáme, pijeme nebublinkáté a neochucené.
Odpovědět
Ahojky, tak my jsme se Sodastreamem strašně spokojení! x-) Od té doby, co ho máme, jsme prakticky nekupovali minerálky. Sirupy vydrží dost dlouho, jsou hodně koncentrované, takže stačí opravdu malé množství a sodovka je na světě. Navíc sirupy stejných příchutí, jako má v nabídce Sodastream lze těžko koupit od jiného výrobce (Hallo atd.). Je tam např. zázvorový (mimochodem ten je nej ze všech :-)), dvě příchutě v jednom atd. Provoz vyjde mnohem levněji, než neustálý nákup minerálek a hlavně se s nima nemusí člověk tahat. A když přijde nečekaná návštěva, mám jim co nabídnout a není to "obyčejná" voda z kohoutku. :-D Láhve jsou i docela pohledné, takže se není za co stydět... :-) Nevýhoda asi je, že udělaný sifon nevydrží dlouho bublinkovatý a měl by se vypít co nejdřív, aby byl dobrý. Ale láhve mají jen 1l, takže my dva s manželem jsme ho měli v těch vedrech vypitý hned. A pokud ho chce člověk opravdu bublinkový na delší dobu, tak musí láhev nahustit na max, až si jakoby odpšoukne (je tam přepadový ventil, když člověk tlakování přežene). Jo a ještě jedna zdánlivě pro někoho možná nevýhoda je, že ty origoš láhve mají datum spotřeby 3 roky, to asi kvůli tomu přepadovému ventilu, který styří a pak by mohlo dojít k prasknutí láhve. Ale stejně za tři roky bude láhev asi nevzhledná, protože my ji taháme fakt všude, i na chatu atd. :-D
Odpovědět
Tchánovci to mají, myslím, že nijak extra nadšení nejsou, leží jim to na lince a všem to nabízejí, to jako jo, ale stejně mají doma pořád zásobu minerálek a džusů, takže netuším, jak moc to využívají... My bubliny nepijem, pro nás to nemá význam, není nad čistou vodu z kohoutku, u nás nic jinýho nefrčí...
Odpovědět
My máme sifonovač a sme spokojený... :-D
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 10 měsících
Sice to je zřejmě již stará diskuze ale plánujem koupi, takže scháním informace jak je kdo spokojený. Nevím jaký je rozdíl mezi typem "JET" , "Dynamo" a "FIZZ". POkud má někdo zkušenosti poraďte. Teď mají bezva slevy na jednom shopu na SodaStream Dynamo Titan/Silver + dvě lahve. Zdarec.
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych chtěla koupit klasický sifon (skleněná láhev na bombičky v kovové síťce), ale nikde jej už nemohu najít ]-( . Bombičky přitom stále ještě prodávají... Teď jsem koupila dětem Sodastream tak jsem zvědavá, ale jen tak ze sentimentu bych fakt chtěla ten starý sifon ;-(
Odpovědět
Profilova fotka
zdankaj, vždyť ty klasické sifónové láhve se stále prodávají, stačí mrknout na net ;-) Myslím, že je má i Tescoma ve 2 velikostech. grifin, podle mě je to rozdíl jen v designu Sodastreamu. Jinak k Sodastreamu-my ho koupili hned, jak se začal prodávat a nedám na něj dopustit. Nemusím tahat láhve z obchodu, ušetříme a nezatěžujeme živ. prostředí. Lahví máme více a nosím si ji vodu se Sodastremu i do práce. Máme Pure Grey-ten nejlevnější typ se mi nelíbil designem. Ty šťávy mi od nich nechutnají, mám ráda čistou bublinkatou vodu+čerstvý citron, pomeranč. Popř. občas koupím šťavů, co je běžně všude k prodeji.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Ahoj, Míšo naši mi přivezli z dovolené tu českou napodobeninu Česká soda, Leona má zase ten nejdražší Sodastream, který má nastavitelné sycení. Ale voda z něj chutná stejně. Ze sirupů je nejlepší malinovka. U nás teda bomba dlouho nevydržela, přeci jen je nás 6, myslím že 14 dní...holky si dělaly limču každou chvilku. Já bych to na cenu nepropočítávala, ale spíš na to, že nebudeš muset tahat vody z obchodu a plasty do kontejneru. Super je vodu si před sycením hodně vychladit, jako ze sifonu nebude perlivá nikdy, ale děti jsou nadšený.
Odpovědět
My jsme ho s manželem dostali jako svatební dar a manžel se spokojenej sodu si dělá pořád i jsme měli sťávu mangovou,ale ta byla nic moc. Od té doby jsme žádnou šťávu nekupovali. Takže to vlastně používá jen manžel a to že si udělá jen obyč neochucenou sodu. Já piju neperlivé ochucené vody a nebo šťávu s obyč vodou z kohoutku a náš malej ten pije semnou,nemá bublinky rád. A když někdo přijde tak si občas sodu daj a neleju jim tam obyč šťávu, zdá se mi ta originál drahá. Ale manželovi se to vyplatí protože ten pije hodně moc a když jsme kupovali minerálky 4-5bal mesíčně a ještě mu to ani na ten mesíc nevydrželo a dalo se za to hodně peněz tak se nám tohle vyplatí.
Odpovědět
Profilova fotka
mame soda stream od Vanoc a jsme spokojeni. rozhodne dela lepsi sodovku nez kdyz si ji koupite v lahvi a prinesete domu. V\yhodou je i litrova lahev, na kterou neni potreba v lednici tolik mista jako na 1,5-2 l z obchodu. Meli jsme nekolik prichuti a jsou OK - jen bacha, kdyz je nalevate do sodovky, tak rady vypeni :-) Davkovani prichuti davame rozhodne mensi nez dle navodu. Cenove si nemyslim, ze by provoz byl levnejsi nez klasicka voda v PET - obzvlast s prichutemi. Ale je to pohodlnejsi - odpada tahani se s baliky vody.
Odpovědět
Máme ho už hodně dlouho a používáme pořád! Jsme moc spokojení, je super že se dá voda ,,nabublat" jemně perlivá i hodně bublinkatá, sirupu dáváme míň než je v návodu, určitě to nevyjde levněji než limonáda z obchodu, pokud tedy nepočítám třeba že pijete pořád colu nebo fantu :) Ale ty sirupy jsou moc dobré, nejvíc kupujeme zázvor, citron, pomeranč... Včera jsme měli u švagra kivi a bylo taky moc dobré! Rozhodně doporučuji!
Odpovědět
Článek se načítá
My ho máme ten nejlevnější a sme moc spokojení.... Někdo psal, že tyy bubliny mooc dlouho nevydrží, mě teda ve flašce vedle postele vydrží celou noc... Ty origoš sirupy nekupujeme, jako dárek ke koupi sme dostali grepovej a příteli moc chutnal, jinak do toho dávám normální sirup z obchodu.... Akorát sme si koupili jednu bombu navíc, když jedna dojde, abychom nebyli "na suchu" než ji vyměníme za další Jinak rozdíl je v designu a u toho nejdražšího se dá myslím nastavit sycení, ale to jde prakticky u všech, stačí těch bublin napumpovat víc nebo míň.....
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Existuje i pivní příchuť? Pokud ano, pak mi to přijde výhodnější, než chodit na pivo za 35Kč :-N
Odpovědět
Pit cele dni limonady, tak si musim kazdy rok kupovat o vacsie cislo nohavice.... :) Pre deti absolutne nevhodne. Sodastream je fajn pre tych, ktori maju radi sodu. Kto preferuje mineralne vody, tak tie sodastream nenahradi.
Odpovědět
máme ho dva roky a u nás jede na plný výkon, normálně jsme si sodovky nekupovali, ale takhle si s chutí vodu naperlím, někdy bez sirupu, někdy s klasickou šťávou, někdy s jejich sirupy. Nasytit si můžeme podle chuti, hodně, středně nebo málo.
Odpovědět
Profilova fotka
Moji rodiče mají a jsou s tím max. spokojení - my doma pijeme jen vodu z kohoutku ;-) (já bych perlivou vodu pít moc neměla a pro děti to stejně není moc vhodné...)
Odpovědět
Mame soda stream penguin se sklenenyma karafama. Spokojenost maximalni. U vice znamych jsem videla, ze treba po dvou trech letech uzivani ty plastove flasky nejsou zrovna pekne, jsou jakoby popraskane, osoupane atd. Ty nase sklenene drzi nezmenene uz 3. rok, snaseni myti v mycce, coz si prave myslim, ze tem plastovym nedela dobre.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 měsících
Pokiaľ ide o to, že či sa to finančne oplatí, veď na to stačí matematika základnej školy. Vstupné náklady: prístroj + 1ks bombička CO2 + 2 fľaše = 55 EUR Cena za 1L vyrobenej coly: naplnenie bombičky= 7.40 EUR (to by malo vydržať na 60L nápoja), čiže 0.12 EUR/L syrup cola 750ml = 6.00 EUR (to je na 18L nápoja), čiže 0.33 EUR/L náklady na vodu nepočítam, tie sú zanedbateľné takže liter vyrobenej coly vychádza na 0.45 EUR Cena za 1L kúpenej coly: 2L fľaša stojí 0.80 EUR (keď je akcia, a tá je každú chvíľu), inak cena okolo 1 EUR takže cena kúpenej 1L coly je 0.40 EUR Takže cenovo sa výroba coly neoplatí. + treba sa o to starať + má to obmedzenú životnosť + treba počítať s ďaľšími nákladmi (viacej CO2 bombičiek) Má to zmysel asi jedine pre toho, kto nemá možnosť odviezť domov z hypermarketu celé balenie coly.
Odpovědět
a teď prosím výpočet výhodnosti automatické pračky vs valcha
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?